Dorinel Munteanu, dezamăgit după ce CSM Reșița a decis să nu continue cu el antrenor: ”Toate discuțiile erau pozitive, voiam să creez o echipă puternică. Am crezut în omenie, în personalitatea fiecăruia.” Fostul internațional recunoaște că nu avea ”o colaborare foarte bună” cu președintele Cristian Bobar

Marius ANGHEL 02 Jun. 2020, 14:38 Liga 2
Dorinel Munteanu, dezamăgit după ce CSM Reșița a decis să nu continue cu el antrenor: ”Toate discuțiile erau pozitive, voiam să creez o echipă puternică. Am crezut în omenie, în personalitatea fiecăruia.” Fostul internațional recunoaște că nu avea ”o colaborare foarte bună” cu președintele Cristian Bobar
  • Dorinel Munteanu a reacționat după ce CSM Reșița a anunțat că nu îi mai prelungește contractul de antrenor și se vor despărți. Fostul internațional rămâne cu un gust amar, o dezamăgire, după o nouă despărțire de echipa sa de suflet, acolo unde dorea să creeze un grup puternic, care să facă performanță. Antrenorul a avut să îi facă o mulțime de reproșuri președintelui Cristian Bobar.

CSM Reșița a surprins la finalul săptămânii trecute, când, printr-un comunicat de presă postat pe pagina de Facebook a clubului, a anunțat că se va despărți de antrenorul Dorinel Munteanu (52 de ani), căruia îi expira contractul și nu îi va mai fi prelungit. Totodată, gruparea anunța că va intra într-o perioadă de reorganizare și că ”nu dorim să promitem mai mult decât putem face”.

Ulterior, președintele Cristian Bobar a vorbit și în nume propriu despre despărțirea de Dorinel Munteanu, nu a dorit să ofere detalii despre discuțiile avute cu antrenor, precizând doar că trebuie să se rămână cu cea mai frumoasă amintire din mandatul fostului internațional. Și anume, victoria din Regie cu Rapid. Apoi a anunțat că vrea ”un antrenor care își dorește să lucreze în Valea Domanului” pe termen lung sau mediu, cât și cum s-a ajuns la decizia neprelungirii contractului cu Dorinel Munteanu.

”Am avut mai multe întâlniri săptămâna aceasta pentru a discuta despre bugetul pe anul viitor, cu consilieri, cu primarul orașului, cu oameni care ajută, sponsorizează clubul, și s-a luat această decizie, de a nu se mai prelungi contractul lui Dorinel”, a spus Bobar.

Dorinel Munteanu infirmă că ar fi cerut mărire de salariu la CSM Reșița

Reacția lui Dorinel Munteanu s-a lăsat așteptată câteva zile, iar fostul antrenor al CSM Reșița și-a spus nemulțumirile legate de comunicatul clubului scris, spune el, de Cristian Bobar. Totuși, componentul Generației de Aur confundă comunicatul CSM Reșița cu declarațiile oficiale făcute de Bobar și cu informațiile publicate, ”pe surse”, de Liga2.ro, cu privire la faptul că antrenorul a cerut o mărire de salariu în prima parte a discuțiilor purtate cu președintele pentru a accepta să continue pe banca tehnică.

”Am așteptat puțin să treacă câteva zile de la acel comunicat. Vreau să transmit celui care a scris acel comunicat, președintele clubului, că vreau o dezmințire, fiindcă specifică în acel comunicat că am cerut o mărire de salariu (n.r. – nici în comunicat și nici în declarațiile oferite de Bobar, acesta nu a vorbit despre o mărire de salariu. Liga2.ro a transmis, ”pe surse”, că Dorinel Munteanu a cerut o mărire până la 4.000 de euro), iar acest lucru mă deranjează foarte mult. El știe ce am discutat, care a fost ultima discuție, după ce am vorbit în trei, și cu primarul orașului. Sub nicio formă nu s-a pus problema salariului sau părții financiare (n.r. – sursele Liga2.ro susțin că Munteanu a cerut mărirea salariului la suma amintită, ca, apoi, să spună că e dispus să continue și cu banii primiți inițial, ceva mai mult de jumătate de cât voia mai nou). Mai mult decât atât, dacă are personalitate, să-mi fi reproșat ceea ce nu am făcut eu la echipă, adică ce am realizat după perioada de iarnă. Era mult mai credibil să spună aceste lucruri, pentru că, dacă n-a fost mulțumit de rezultatele din ultimele cinci etape, vreau să anunț toți iubitorii echipei și susținătorii mei, care mă susțin și au încredere în mine, că eu am preluat atunci o echipă care, după perioada de iarnă, a fost total schimbată. Și el știe foarte bine de aceste lucruri.

M-a deranjat foarte mult. Nu sunt ofticat, dar sunt foarte dezamăgit de ce s-a întâmplat, fiindcă toate discuțiile, până la discuția în trei, cu domnul primar, și, după aceea, cu președintele clubului, au fost pozitive. Am avut în gând să creez o echipă puternică, ceea ce am și făcut după pregătirea de iarnă. Am adus jucători care am considerat eu că se potrivesc și am vrut să duc echipa să nu retrogradăm anul acesta, deși a venit pandemia și ne-a ajutat anumite salturi. Dar am mai spus, că nu am fost mulțumit, pentru că aș fi vrut să demonstrez tuturor calitățile mele de antrenor și ceea ce am vrut să fac la Reșița. M-am reîntors la Reșița numai la cerința primarului, nu la propunerea celorlalți. În comunicatul pe care l-a dat a invocat consilierii(n.r. – nu în comunicat s-a invocat despre consilieri, ci în declarațiile lui Bobar). Pe mine m-a deranjat foarte mult aceste lucruri. Trebuia să spună personal și la subiect despre ceea ce am făcut eu din iarnă până în primele două etape. Dar acum a trecut. Sigur, dezamăgirea, din punctul meu de vedere, este mare, dar am vrut să știe exact suporterii și oamenii care iubesc într-adevăr această echipă, nu cei care stau pe Facebook în fiecare zi și intervin și ies cu tot felul de lucruri care nu sunt adevărate, a spus Dorinel Munteanu la Radio Reșița.

Dorinel Munteanu se desparte de CSM Reșița după ce a condus echipa în șapte meciuri oficiale, adică în aproximativ o jumătate de an. Foto: Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

Surprindere de decizia de a nu i se prelungi contractul: ”Am crezut în omenie, în personalitatea fiecăruia. Am fost foarte dezamăgit”

Campionul cu Oțelul a recunoscut că a fost surprins de comunicatul clubului și decizia lui Cristian Bobar de a nu-i mai prelungi contractul pentru a continua pe banca tehnică a CSM Reșița. Munteanu și-a pus câteva semne de întrebare față de unele decizii luate în cadrul clubului și în care n-a fost consultat, dar nu se aștepta la această despărțire, mai ales că discuțiile cu primarul Ioan Popa și președintele clubului erau pozitive.

”După ce am discutat cu domnul primar și s-au stabilit niște lucruri, în mare, fiindcă nici din acea discuție nu am înțeles prea multe, am mai avut o discuție a doua zi, cu președintele clubului și absolut nu m-am așteptat. Un mic semn de întrebare l-am găsit sau l-am simțit după ce a semnat cu jucătorii prelungirea contractului înainte de a semna cu antrenorul. Și asta m-a pus puțin pe gânduri. Dar, totuși, am crezut în omenie, în personalitatea fiecăruia. Din păcate, am fost foarte dezamăgit. În toate discuții pe care le-am avut cu domnul primar și președintele clubului au fost pozitive. Cerințele pe care, probabil, le-am avut eu au fost foarte mult pentru președinte sau… eu știu. Nu pot să-mi explic. Orice lucru pe care l-am cerut a fost exclusiv pentru jucători, de a crea condiții de antrenamente, de o bună desfășurare a activității”, a recunoscut Dorinel Munteanu.

”Mi-aș fi dorit ca echipa să fie la același nivel cu ceea ce face actualul primar al Reșiței, adică să se vadă ceva, o creștere în tot ceea ce înseamnă fotbalul de performanță”

Deținătorul recordului la selecții la echipa națională, ca jucător, vrea să nu i se pună în spate parcursul echipei în Liga 2 dinainte ca el să fie numit antrenor principal, ci doar rezultatele pe care le-a înregistrat cu el pe banca tehnică, mai ales cele după ce a făcut schimbări în lot.

”Sunt responsabil pentru ceea ce am început din iarnă. Fiindcă, deși mi-am asumat responsabilitatea pentru cele cinci jocuri, eu mi-am asumat responsabilitatea pentru că respect foarte mult această meserie, dar acea echipă a fost creată de cel care a fost înaintea mea și de către președintele clubului, așa că eu mi-am luat orice responsabilitate pe mine. Dar probabil că cerințele mele au fost prea mari, pentru echipă, încă o dată, repet. Și să fim foarte bine înțeleși de către toți oamenii din Reșița. Mi-aș fi dorit ca echipa să fie la același nivel cu ceea ce face actualul primar al Reșiței, adică să se vadă ceva, o creștere în tot ceea ce înseamnă fotbalul de performanță.

Îmi respect foarte mult meseria și nu vreau acum să creadă lumea că sunt frustrat. Nu voi declara mai mult, fiindcă sunt foarte multe lucruri de declarat, dar, în acest moment, nu vreau să declar, pentru că, totuși, îmi respect foarte mult meseria și munca pe care am făcut-o. Dar, eu și stafful meu, putem să fim împăcați cu ceea ce am făcut, ceea ce am realizat de la preluarea echipei până după meciul cu Rapid. În rest, este clar că, dacă s-a vrut promovarea, dacă s-a vrut să se facă performanța, este clar că cerințele aveau să crească. Nu vreau să intru în detalii, fiindcă sunt foarte multe lucruri de spus și chiar nu am plăcerea să vorbesc despre ele. M-a deranjat acel comunicat care nu are nicio noimă de adevăr”, a mai spus Dorinel Munteanu la Radio Reșița.

Cristian Bobar și Dorinel Munteanu, într-un meci al Reșiței la Mioveni, când antrenor încă era Leontin Doană. Munteanu a fost mereu un apropiat al echipei din Valea Domanului și ajuta cu sfaturi și înainte să fie numit antrenor.

Dorinel Munteanu: ”Am vrut să fac o echipă foarte puternică, respectată în România și, bineînțeles, în zona mea, în Reșița, în Banat. Asta a fost să fie”

Antrenorul a mai dezvăluit că nu avea ”o colaborare foarte bună” cu președintele Cristian Bobar și că pleacă din nou de la Reșița, cu regret, după ce își dăduse cuvântul că va continua la echipă, deși avusese ofertă din Liga 1, spune Dorinel.

”Am revenit la Reșița, pentru că am părăsit-o anul trecut, în octombrie, și am spus că nu mă mai întorc. La cerințele primarului orașului, m-am întors ca să creăm o echipă puternică. Eu chiar am ținut la echipă, nu numai ca antrenor. Nu e cazul să spun ce am făcut eu pentru echipă, atât din punct de vedere financiar și în mandatul precedentului primar, Stepanescu, Dumnezeu să-l odihnească, chiar și acum. Lumea nu știe și vreau să fie vine informată, pentru că așa a fost pe unde am fost eu. Pe unde am lucrat eu am fost susținut. Mă refer la CFR Cluj, unde am fost susținut de către președinte clubului, la Vaslui – de patron, și așa mai departe, până am creat o echipă puternică. Așa am vrut să fac și la Reșița, dar, din păcate, exclusiv, între mine și președinte nu a fost o colaborare foarte bună. Dacă mai văd o reacție voi reveni cu mai multe lucruri. Am luat o echipă de la zero și am vrut să fac o echipă foarte puternică, respectată în România și, bineînțeles, în zona mea, în Reșița, în Banat. Dar asta a fost să fie. Nu am niciun regret că s-a întâmplat acest lucru, deși am fost și sunt dezamăgit.

Eu mi-am ținut cuvântul și chiar înaintea discuției și a anunțului președintelui, că nu mai vrea să continue cu mine, am avut o propunere, chiar din Liga 1, dar e de domeniul trecutului. Am refuzat-o, fiindcă eu am crezut că mi-am dat cuvântul pentru Reșița și am stat în spatele cuvântului meu, dar nu s-a întâmplat. Sunt convins că lumea care mă cunoaște cu adevărat știe ceea ce pot și sunt convins că voi avea și alte oferte. Deocamdată am un gust amar, sunt puțin dezmăgit, dar nu frustrat”, a mai declarat Dorinel Munteanu.

Rezultatele înregistrate de CSM Reșița cu Dorinel Munteanu pe banca tehnică: 0-1 cu FK Csikszereda (deplasare), 1-2 cu Ripensia (acasă), 3-3 cu Sportul Snagov (d), 1-1 cu ”U” Cluj (d), 0-1 cu CS Mioveni (a), 4-1 cu Pandurii (d) și 1-0 cu Rapid (d).

CSM Reșița a avut un început de an bun în Liga 2, după ce bifase două victorii consecutive (4-1 la Târgu Jiu cu Pandurii și 1-0 la București cu Rapid) și urcase deasupra pozițiilor retrogradabile. După 24 de etape din acest sezon, în care nu va mai reveni pe teren, Reșița termină pe poziția a 15-a, ultima care asigura în mod normal menținerea în Liga 2, cu 24 de puncte, tot atâtea câte are și echipa de sub ea, Concordia Chiajna.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-anuntat-despartirea-de-dorinel-munteanu-comunicatul-emis-de-club-19133992

 

Marius ANGHEL 02 Jun. 2020, 14:38 Liga 2
Pe aceeași temă