Doi jucători defensivi, în topul preferințelor suporterilor echipei Farul. Cine sunt câștigătorii titulaturilor de „cel mai bun jucător” și „autorul celui mai frumos gol”

Marius ANGHEL 27 Dec. 2019, 13:37 Campionat

Suporterii echipei Farul Constanța au desemnat, prin vot, pe pagina de Faceebok a clubului de la malul mării, cel mai bun jucător și autorul celui mai frumos gol din prima parte a sezonului Ligii 2. Ambii fotbaliști câștigători au profil defensiv. Viorel Lică e fundaș, iar Paul Antoche e mijlocaș la închidere.

Viorel Lică, cel mai bun jucător al Farului în opinia suporterilor echipei. Fundașul e și golgheterul constănțenilor

Cel mai bun jucător al echipei constănțene din prima parte a sezonului din care s-au scurs 21 de etape a fost desemnat fundașul central Viorel Lică. Podiumul premianților a fost completat de mijlocașul defensiv Paul Antoche și portarul Vlad Muțiu.

Fundașul adus în vară de la Sportul Snagov a evoluat în toate cele 20 de meciuri din acest campionat pentru Farul, într-unul singur, cu Pandurii (scor 5-0), fiind înlocuit de antrenorul Ianis Zicu. Pe lângă faptul că a oferit siguranță în defensivă, Viorel Lică a reușit, în ciuda faptului că e fundaș, să fie și golgheterul echipei la finalul primei părți a sezonului. Acesta a marcat cinci goluri, cu FK Csikszereda (2-0), Viitorul Pandurii (1-2), „U” Cluj (3-2, două) și Rapid (3-1), cu unul mai mult decât atacanții Alexandru Stoica și Ionuț Stoica.

Mijlocașul Paul Antoche, marcator a trei goluri în 19 meciuri disputate, a ieșit al doilea în acest top, în timp ce portarul Vlad Muțiu, singurul intergralist al echipei lui Ianis Zicu în această primă parte a sezonului, a completat podiumul.

În cele 20 de meciuri disputate în acest sezon al Ligii 2, Farul a marcat de 24 de ori, având o medie de 1,2 goluri pe meci. Topul golgheterilor echipei e condus de Viorel Lică, autor a cinci goluri. Fundașul este secondat de atacanții Alexandru Stoica și Ionuț Stoica, ambii cu câte patru reușite. Alți doi jucători au ajuns la cota 3 în prima parte a sezonului, mijlocașii Paul Antoche și Baudouin Kanda, iar Antonio Cruceru, cu două reușite, Madikaba Doumbia, Daniel Toma și Ionuț Ursu, fiecare cu câte un gol, completează lista marcatorilor echipei constănțene.

Paul Antoche, autorul celui mai frumos gol al Farului în prima parte a sezonului

Un alt sondaj inițiat de Farul a fost făcut pentru a desemna cel mai frumos gol marcat în prima parte a sezonului. La vot au fost supuse trei reușite, ale lui Paul Antoche, cu CS Mioveni (2-0), Antonio Cruceru, cu Rapid (3-1), și Viorel Lică, cu „U” Cluj (3-2).

Pe locul 1 în preferințele suporterilor constănțeni a fost golul reușit de mijlocașul Paul Antoche în partida cu CS Mioveni. Partida cu argeșenii, câștigată cu 2-0 de „marinari”, s-a desfășurat pe 26 octombrie, la Constanța. Antoche a deschis scorul în minutul 4, iar Kanda a majorat diferența în minutul 56, Farul reușind atunci să învingă liderul Ligii 2 și, mai mult, să-i administreze prima înfrângere în acest sezon.

Autorul celui mai frumos gol marcat de Farul în prima parte a acestui campionat, Paul Antoche, a ieșit, totodată, tot în urma votul fanilor echipei, al doilea cel mai bun jucător din lot, după Viorel Lică. Acesta a fost utilizat de antrenorului Ianis Zicu atât ca mijlocaș defensiv, cât și ca fundaș central în 19 dintre cele 20 de meciuri desfășurate de echipă în acest sezon de Liga 2, în 17 dintre ele fiind integralist.

„După o perioadă grea, de cinci luni, cu bune și rele, am intrat în vacanță. Chiar dacă se putea să fim pe un loc mai bun, considerăm că, în continuare, avem șanse să fim la final între primele echipe din Liga a 2-a. După o pregătire adecvată, cu siguranță vom reveni și mai puternici. Vă mulțumim tuturor pentru sprijinul necondiționat! Felicitări pentru toată această perioadă tuturor celor care fac parte din familia Farul! Vacanță plăcuta și sărbători liniștite!”, a fost mesajul lui Paul Antoche.

Farul a încheiat prima parte a sezonului Ligii 2 pe locul 9, cu 29 de puncte, fiind una dintre cele patru echipe care n-au pierdut pe teren propriu în 21 de etape. Liderul UTA, Turris și FK Csikszereda sunt celelalte cluburi invincibile acasă.

Farul se reunește pe 13 ianuarie, până pe 1 februarie se vor antrena la Constanța, perioadă în care va disputa și trei partide de verificare, între 2 și 15 februarie va fi în cantonament în Turcia, în stațiunea Lara, unde va susține alte patru meciuri amicale. Campionatul Ligii 2 se va relua pe 22 februarie.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Farul Constanța

Marius ANGHEL 27 Dec. 2019, 13:37 Campionat
Pe aceeași temă