Doi dintre „exilații” Petrolului au fost reprimiți în lot! Unul dintre transferurile anunțate de echipa ploieșteană a căzut

Doi dintre

Până la comunicatul oficial cu privire la demisia președintelui Marius Stan, după ce acesta și-a anunțat, vineri, candidatura pentru Primăria Galați, lucru care a nemulțumit total finanțatorul clubului ploieștean, Petrolul a luat o decizie în privința a doi dintre cei șapte jucători rămași pe lista neagră și care se antrenau separat la stadionul Vega. Portarul Cezar Lungu (31 ani) și fundașul Ștefan Bărboianu (32 ani) au fost reprimiți în lot și se antrenează sub conducerea antrenorului Costel Enache.

Cezar Lungu, Ștefan Bărboianu, Petru Racu, Alexandru Zaharia, Alexandru Munteanu, Cătălin Ștefănescu, Guy Gnabouyou, Mădălin Mihăescu, Ionuț Cioinac și Bogdan Gavrilă n-au mai intrat, inițial, în vederile președintelui Marius Stan și a antrenorului Costel Enache pentru partea a doua a sezonului. Asupra situație lui Gavrilă s-a revenit imediat, Guy a fost primul care a acceptat rezilierea, în timp ce Ștefănescu și-a găsit o nouă echipă unde să meargă, la „U” Cluj.

Cezar Lungu și Ștefan Bărboianu, reprimiți în lot de Petrolul

Astfel, ceilalți șapte jucători care nu au fost de acord cu condițiile de reziliere propuse de Marius Stan au primit program să se pregătească separat. Iminenta plecare a președintelui, căruia i s-a cerut oficial demisia pentru că a decis să revină în politică, a dus și la o primă decizie în privința a doi dintre cei șapte fotbaliști aflați pe „lista neagră”.

Cezar Lungu (31 de ani) și Ștefan Bărboianu (32 de ani) au fost reincluși în lot.

Vicepreședintele Octavian Grigore a confirmat acest lucru. „Pot să confirm că Lungu și Bărboianu au fost reprimiți în lot. Din ce știu eu, decizia ca unii dintre jucători să nu mai facă parte din lot a fost, într-adevăr, a lui Marius Stan, dar după ce s-a consultat cu antrenorul Costel Enache. Mai avem puțin și echipa pleacă în cantonament. Nu știu dacă vor mai fi schimbări până atunci”, a declarat Octavian Grigore pentru realitateasportiva.net.

A căzut transferul lui Miguel Santos, Lungu înapoi

În privința lui Cezar Lungu s-a revenit, deoarece portarul dorit a fi adus în schimb, portughezul Miguel Santos (25 ani) de la Academica Clinceni, nu a fost lăsat de clubul ilfovean, așa cum Liga2.ro a anunțat în exclusivitate. Lungu a evoluat pentru Petrolul în șase meciuri în prima parte a sezonului.

Pe lângă Miguel Santos, Petrolul i-a anunțat la reunire ca achiziții și pe argentinianul Leonel Pierce și albanezul Armando Vajushi. Cei doi s-au alăturat lotului la o zi după primul antrenament condus de Costel Enache în acest an.

Cât îl privește pe Bărboianu, despărțirea de acesta era cea mai regretată de suporteri dintre cei puși pe „lista neagră”. Fundașul a avut cele mai multe meciuri pentru Petrolul în prima parte a sezonului dintre cei la care s-a anunțat inițial că se renunță. Bărboianu a fost utilizat în 19 meciuri, toate ca titular, într-unul singur fiind schimbat.

Petrolul se pregătește până sâmbătă la Ploiești, iar de duminică începe primul cantonament din Antalya, pe care îl va încheia pe 24 ianuarie. Cel de-al doilea stagiu din Turcia va avea loc între 2 și 14 februarie.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă