Doi atacanți din Liga 2, primele achiziții ale Stelei în 2021! Dragoș Huiban și Philippe Nsiah au fost prezentați pe noul stadion din Ghencea | VIDEO

Marius ANGHEL 21 Jan. 2021, 17:42 Liga 3

Steaua joacă tare pe piața transferurilor și în această pauză de iarnă, din dorința de a nu avea probleme în acest sezon să obțină promovarea în Liga 2. Din acest campionat a făcut și primele două achiziții în 2021. Atacanții Dragoș Huiban (31 de ani, la 29 ianuarie) și Philippe Nsiah (26 de ani) au semnat cu echipa antrenată de Daniel Oprița.

După ce i-a ratat pe Sergiu Arnăutu, Romario Moise și Octavian Ursu, primii doi ajunși la Petrolul, iar ultimul la Rapid, după cum a spus chiar Daniel Oprița, Steaua a reușit totuși să-și aducă doi jucători interesanți în atac. Ambii vin din Liga 2, însă au evoluat în trecut, destul de puțin, și în prima ligă.

Dragoș Huiban vine de la SCM Gloria Buzău. A obținut promovări în Liga 1 cu ASA Târgu Mureș și Sepsi OSK

Dragoș Huiban este originar din Bacău, iar ultima dată a evoluat la SCM Gloria Buzău, echipă din Liga 2 care s-a retras pentru o zi din campionat, iar apoi a revenit asupra deziciei.

Sub comanda lui Ilie Stan a ajuns în vara lui 2019, în sezonul trecut a prins 18 meciuri (17 ca titular) și a dat 6 goluri, iar în cel actual a evoluat destul de puțin, în 9 jocuri (6 ca titular), fără să mai înscrie.

În cariera sa a mai evoluat pentru FCM Bacău, FCM Onești, Național Sebiș, ASA Târgu Mureș, cu care a promovat în Liga 1, însă unde nu a fost păstrat, Academica Clinceni, Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, cu care a promovat în prima ligă, unde a și apucat 12 jocuri, și la Sportul Snagov.

”Pentru mine, acest transfer este o realizare. Indiferent de liga în care joacă acest club, sunt foarte mândru că mă aflu aici și sper, împreună cu toată familia Steaua, să ducem echipa în eșalonul doi, în primul rând, și mai departe în primul eșalon. Sper ca suporterii să ne susțină și să ne înțeleagă că noi vrem să facem tot posibilul să promovăm și cu siguranță vom reuși.

Am avut și alte oferte, însă am venit aici cu inima deschisă, datorită clubului și a proiectului care este aici, și, nu în ultimul rând, a grupului de jucători și a antrenorilor, pe care îi cunosc cu toții, știu că sunt profesioniști, știu ce valoare au și cu siguranță vrem să ne îndeplinim obiectiv.

Postul meu favorit este de al doilea vârf, însă depinde și de sistem, de dinamica din timpul jocului. Pot juca pe mai multe poziții, pe toate cele trei din atac fără probleme”, a spus Dragoș Huiban după ce a semnat cu Steaua. Acesta și-a ales tricoul cu numărul 11: ”Aș putea spune că am o superstiție cu acest număr. Este numărul meu preferat, cu care am jucat la majoritatea echipelor, tocmai datorită lui Ryan Giggs, pentru că am crescut, cumva, cu el, între ghilimele, și soția mea are tatuat numărul 11 pe mână, pe lângă numele meu, deci înseamnă foarte mult pentru mine.”

Philippe Nsiah a jucat în România pentru Pandurii, Juventus, Academica Clinceni și Concordia Chiajna. Cu Clinceniul a jucat în Liga 1

Philippe Nsiah este un francez care ultima dată, în sezonul actual, a fost legitimat la Concordia Chiajna. Pentru ilfoveni a prins 10 meciuri în Liga 2 (275 de minute, doar în două a intrat ca titular) și a înscris un singur gol, cu Turris Oltul (2-3).

În România a ajuns în vara lui 2018, la Pandurii Târgu Jiu, petru care a jucat în 19 meciuri și a marcat 4 goluri. I-a atras atenția lui Marius Baciu, care l-a luat la Juventus București, tot în Liga 2, pentru care a evoluat în 16 jocuri și a dat 8 goluri. Mai departe a ajuns la Academica Clinceni, care la momentul acela era nou-promovată în Liga 1. În prima ligă, francezul a prins pentru ilfoveni 11 jocuri, în care a dat un gol.

În 2020 a jucat pentru o scurtă perioadă în Vietnam, două meciuri la SHB Da Nang FC, pentru ca în vară să revină în România, la Concordia Chiajna.

Înainte să ajungă la Pandurii a fost legitimat în Franța la La Fleche RC, un club de ligă inferioară.

”Este un club mare al României, cu ambiții mari, așa că pentru asta am venit aici. Stadionul este ca cele din prima ligă a Franței, este extraordinar, aveți tot ce vă trebuie aici. Numai un singur lucru ne lipsește, să promovăm pentru a juca pe acest stadion. Despre fani știu că sunt foarte înfocați, iubesc clubul și vor ca noi să dăm ce e mai bun în fiecare meci. Din acest motiv am venit, pentru că iubesc această atmosferă.

Pot să joc pe toate posturile din ofensivă, extremă, atacant, dar poziția mea preferată este de atacant. Nu am limite, vreau să înscriu și să câștig toate meciurile. De asta am venit”, a spus și Philippe Nsiah.

Huiban și Nsiah au semnat cu Steaua în prezența lui George Ogăraru

Dragoș Huiban și Philippe Nsiah au semnat contractul cu Steaua în prezența managerului general George Ogăraru. Cei doi atacanți au avut parte de o prezentare video pe rețelele sociale ale clubului din Ghencea.

”Dragoș Huiban și Philippe Nsiah sunt primii jucători transferați de Steaua în 2021. Cei doi fotbaliști de profil ofensiv au semnat contractul cu roș-albaștrii în prezența managerului echipei de fotbal, George Ogăraru.
În vârstă de 30 de ani, Dragoș Huiban este un fost internațional de juniori al României și a trecut pe la echipe precum Sepsi, Gloria Buzău, ASA Târgu Mureș sau Sportul Snagov.
Francezul Philipe Nsiah a evoluat în turul campionatului la Concordia Chiajna. Fotbalistul în vârstă de 26 de ani născut la Paris este extrem de încântat de alegerea făcută și are o promisiune pentru fanii roș-albaștrilor”, anunță Steaua TV.

Daniel Oprița, despre noile achiziții: ”Cu greu i-am convins să vină la aceste discuții”

Iată ce spunea Daniel Oprița la reunirea echipei, petrecută luni, 18 ianuarie, despre campania de achiziții din această iarnă:

”Sper să întărim echipa acolo unde avem nevoie. Sunt jucători din Liga 1, Liga 2, toți sunt cu meciuri și în Liga 1 și în Liga 2, cu promovări. Am încercat să aduc jucători, am discutat. Cu mulți dintre ei nici nu am ajuns la partea financiară. A fost destul de greu să-i aduc la Liga 3. Chiar dacă e vorba de Steaua București, Liga 3 parcă e o barieră pentru ei, nu vor să accepte.

Pot să dau și câteva nume. I-am vrut și pe Romario Moise, pe Arnăutu, cu care am discutat foarte mult. A zis că nu poate să plece de la Chiajna, dar a ales până la urmă Petrolul. Ursu, care a ales Rapid, am vorbit și cu el, și mai sunt și alți jucători cărora nu vreau să le dau numele, jucători de Liga 1. Poate sunt sub contract și nu vreau să le dau numele.

Sunt mulți jucători cu care am discutat, care au ales că meargă la alte echipe de Liga 2. Salariile pe care au mers acolo sunt foarte mari. Nu știu dacă acceptau să vină, nu știu dacă puteam să le respectăm salariile. Au crescut foarte mult. Ceea ce putem noi să oferim e destul de puțin. Contractele pe care le putem oferi anumitor jucători, la Liga 3, sunt mici. E aproape imposibil ca cineva să vină de la Liga 2, pe un salariu mai mic.

Sunt trei jucători de la Liga 1 și Liga 2, cu promovări, pe care îi aștept să se înțeleagă cu clubul. Aș fi vrut să îi am de la început, sper să se rezolve cât mai repede, pentru că jucătorii trebuie să se antreneze. Cu greu i-am convins să vină la aceste discuții, iar dacă nu ne grăbim, își vor căuta alte echipe. E vorba de jucători de atac, toți”, a declarat Daniel Oprița pentru Steaua Tv.

Foto și video: Steaua TV
Marius ANGHEL 21 Jan. 2021, 17:42 Liga 3
Pe aceeași temă