Discurs manisfest al antrenorului echipei care în ultimele două etape a încasat două eșecuri la scorul de 0-9: ”Trebuie deschiși ochii pentru a vedea exact ce se întâmplă! În urmă cu 20 de ani nu știai pe cine să alegi. Acum se lasă de fotbal la 19-20 ani”

Adi MARICA 15 Apr. 2023, 12:33 Liga 2

Unirea Constanța a retrograt matematic, sâmbătă, după eșecul de la Brașov, din runda a 4-a a play-out-ului Ligii 2. Cu 18 goluri încasate în ultimele două meciuri, câte nouă pe joc, cu un lot încropit pe ultima sută de metri pentru sezonul de primăvară, echipa patronată de Vasile Geambazi, fostă satelit neoficial a FCSB în ultimul an, a fost ciuca bătăilor și în 2023.

După 0-9 ”acasă”, la Clinceni, săptămâna trecută, cu Progresul Spartac, vineri, fosta Farul Constanța a încasat din nou scorul sezonului, 0-9, de această dată în deplasare la FC Brașov.

Adi Chică-Roșă (5′, 29′, 51′), Rareș Lazăr (27′), Milcho Angelov (45+1′), Daniel Dumbravă (46′), Dan Spătaru (49′), Eduard Lambrinoc (72′) și Zoran Mitrov (84′) au marcat golurile echipei antrenate de Dan Alexa.

Dacia Nastai: ”Nicioadă nu m-am simțit așa de umilit”

Antrenorul Dacian Nastai și-a găsit cu greu cuvintele la finalul meciului de la Brașov, cel care a consfințit retrogradarea Unirii Constanța., retrogradare sportivă pe care o bifase și în sezonul trecut, însă a rămas în liga secundă după desființarea celor de la Academica Clinceni, picată din prima ligă.

”Nicioadă nu m-am simțit așa de umilit ca la ultimele două meciuri, în care am încasat 18 goluri! Chiar îmi pun, uneori, întrebarea dacă mai merită să fac această meserie! Ce pot eu să gestionez? Am lucrat toată săptămâna cum să gestionăm jocul în propria treime și cum să facem marcaj, iar noi luăm patru sau cinci goluri pe lipsă de marcaj! Ce pot să fac? Era de așteptat să vină acest moment. Pentru a face puncte trebuie să te pregătești și să fi măcar la nivelul adversarului. Noi am început pregătirea foarte, foarte târziu. Când echipele se pregăteau de prima etapă, noi abia începeam să ne adunăm. Este greu să-i mobilizez pe băieți și să faci un pas înainte. Mai avem două meciuri și, cum am mai spus, îmi voi face meseria de antrenor atât cât știu și cum pot”, a declarat Nastai, care nu a refuzat să dea explicații în fața presei după acest nou eșec umilitor, un lucru de admirat, spre deosebire de unii antrenori care nu vorbesc nici după victorii.

Unirea Constanța în meciul din play-out cu FC Brașov: Lupescu – Ciontea (Gab. Gheorghe 84′), D. Ciobanu (Vl. Tătar 62′), Cr. Ivan – Ad. Horșia, Doumbia, Vl. Mitrea, Burnaz (Bejenaru 84′) – Potecea (cpt.), Rob. Tudor (Njopgang 23′, Val. Călin 84′), Massaro. Rezerve neutilizate: Moroz – Harfas.

”Fotbalul nu poate fi păcălit”

Antrenorul sătmărean are un discurs manifest despre starea deplorabilă în care a ajuns fotbalul românesc, la care contribuie din plin și echipa sa.

”Fotbalul nu poate fi păcălit. În România, problemele din fotbal sunt mult mai acute decât se vede. Trebuie deschiși ochii pentru a vedea exact ce se întâmplă! Sunt copii care lucrează frumos până la 15-17 ani, iar la 19-20 se lasă de fotbal! Oare de ce? În urmă cu 20 de ani nu știai pe cine să alegi. Nu cred că o soluție ar fi reducerea numărului echipelor din Liga a 2-a. În schimb, condițiile de înscriere în campionat ar trebui înăsprite, nu doar problemele legate de licența antrenorilor. Trebuie respecte și alte lucruri și chiar nu vreau să intru în detalii”, și-a încheiat discursul Nastai, antrenorul care la format, printre alții, pe Florin Gardoș.

Dacian Nastai (50 de ani) a lucrat mai mulți ani la grupele de copii și juniori de la FCSB, iar din vara lui 2022 o pregătește pe Unirea Constanța, echipă care în prima parte a sezonului a fost satelitul neoficial al FCSB, deoarece a avut doar jucători împrumutați de la vicecampioană. În lotul actual al echipei se mai află doar un singur jucător dintre cei avuți în prima parte a campionatului, Robert Tudor, după ce patronul prim-divizionarei, Gigi Becali, a refuzat să mai finanțeze această echipă condusă de nepotul său, Vasile Geambazi. Dacian Nastai deține licență PRO și a mai trecut pe la Sportul Șimleu, Luceafărul Oradea, FCSB 2 sau FCSB U19.

Unirea Constanța a adunat doar 12 puncte în acest sezon, în 23 de meciuri, dintre care patru în play-out, și ocupă ultimul loc în Grupa B a play-out-ului Ligii 2, retrogradând matematic în urma eșecului de la Brașov.

Foto: Alex Nicodim / Mediafax Foto

 

 

 

Adi MARICA 15 Apr. 2023, 12:33 Liga 2
Pe aceeași temă