CSM Reșița l-a pierdut pe Marco Ehmann. Fundașul a fost chemat la Dinamo. Ce spune Cristian Bobar | EXCLUSIV

CSM Reșița pierde unul dintre jucătorii pe care s-a bazat în prima parte a sezonului și în care Dorinel Munteanu își punea mari speranțe și în acest an, în care are ca obiectiv menținerea echipei în Liga 2. Fundașul Marco Ehmann (19 ani), împrumutat în vara trecută de la Dinamo, a fost solicitat înapoi de clubul bucureștean, care se va baza pe el în meciurile rămase din acest sezon, după ce s-a despărțit de Florin Bejan (28 de ani), cedat împrumut la Academica Clinceni.

Marco Ehmann a părăsit în această dimineață cantonamentul din Turcia al echipei CSM Reșița și se va întoarce la Dinamo, club de care aparținea și care îi plătea o parte din salariul pe care îl avea la clubul din Liga 2 unde a fost împrumutat în vara trecută. În prima parte a sezonului, Ehamnn a evoluat pentru Reșița în 17 meciuri, în toate ca integralist, și a marcat două goluri, cu „U” Cluj (2-0) și Rapid (1-2).

„Dinamo avea o clauză că putea să îl ia în perioada aceasta doar pentru ea. Și, în plus, în aceste șase luni, o parte din salariul lui a fost suportat de cei de la Dinamo. A plecat Bejan și l-au chemat pentru lotul mare”, a spus Cristian Bobar pentru Liga2.ro.

Bobar despre Marco Ehamnn: „Are o mentalitate de învingător și într-un an – doi va fi unul dintre titularii de bază la Dinamo”

Președintele clubului din Reșița e încrezător că Ehmann va deveni un jucător de bază la Dinamo. „Marco Ehamnn este un jucător de care noi ne-am atașat foarte mult, este un profesionist 100 la sută. Aici și-a făcut treaba foarte bine. Chiar colectivului i-a părut rău că trebuie să plece, și chiar și invers, aseară, când și-a luat la revedere. Din punctul meu de vedere, eu am fost la Dinamo, știu ce înseamnă Dinamo, el are o mentalitate de învingător și cred că într-un an – doi va fi unul dintre titularii de bază. Este un jucător tânăr, care își dorește de la o zi la alta să progreseze, un jucător care, dacă nu iese ceva la antrenament sau la joc, se consumă foarte mult. Își dorește foarte mult să joace la un nivel înalt și cred că este potrivit pentru clubul Dinamo la ce își doresc cei de acolo, să pună accent pe cei tineri. L-am ajutat și noi foarte mult în aceste șase luni în care a fost la noi, pentru că a jucat meci de meci și, după ce am discutat cu el, CSM Reșița va rămâne în sufletul lui. Îi dorim multă baftă în continuare”, a mai spus Bobar pentru Liga2.ro.

Născut în Germania, Marco Ehmann a evoluat în această țară pentru Karlsruher SC U19, iar în România a ajuns în vara anului 2018, la Dinamo, unde a jucat la juniori. În sezonul trecut a fost rezervă în două jocuri pentru prima echipă a „câinilor”, iar mai apoi, în parte a doua a campionatului Ligii 2, a fost împrumutat la Farul, unde a evoluat în 14 meciuri. Din vara trecută a fost împrumutat la CSM Reșița.

Rămasă fără Ehmann, CSM Reșița își caută acum un nou fundaș central pe care să-l legitimeze.

Articol scris de Marius ANGHEL

Pe aceeași temă