Dinamo optează pentru Stadionul Arcul de Triumf în 2023, dar are și variantă de rezervă nouă. Vlad Iacob: ”Am încercat acolo și vom încerca iar”

Răzvan STÎNGĂ 22 Dec. 2022, 15:24 Liga 2
Dinamo optează pentru Stadionul Arcul de Triumf în 2023, dar are și variantă de rezervă nouă. Vlad Iacob: ”Am încercat acolo și vom încerca iar”

Dinamo va continua să joace pe Stadionul Arcul de Triumf și în 2023, cel puțin asta este dorința conducerii. Se dorește în continuare închirierea arenei pentru care ”câinii” au avut mult de tras, pentru a primi acordul de a evolua acolo, după ”conflictul” cu oficialii Federației Române de Rugby.

Dinamo vrea să joace pe Arcul de Triumf și în 2023

Vlad Iacob a confirmat faptul că Dinamo vrea să joace pe Arcul de Triumf și din anul care vine, chiar dacă nu e deloc mică suma de bani cu care se închiriază arena. Un detaliu pentru care Dinamo optează pentru opțiune este acela al accesibilității fanilor.

Arcul de Triumf, prima variantă pentru Dinamo. Arena din Voluntari, și ea o opțiune

Una din opțiunile lui Dinamo este mai nou Voluntari, dar e doar de rezervă, în cazul în care nu se va mai putea închiria Stadionul Arcul de Triumf. Dinamo a mai evoluat în actualul sezon de Liga 2 și pe arenele din Clinceni și Giurgiu, dar și pe Arena Națională. Pe cel mai mare stadion al României s-a disputat derby-ul cu Steaua.

Pe Arcul de Triumf, la fel ca pe toate arenele noi, chiriile sunt destul de mari. Pe lângă chirii, există și celelalte cheltuieli, securitatea este foarte importantă, a două cea mai importantă după chirie, curățenia, operarea tuturor sistemelor, tabelă, sonorizare, nocturnă. Avem costuri mari pentru arenele nou construite, Dinamo își dorește să evolueze în București, este foarte dificil pentru orice club din București să evolueze pe stadionul unei rivale, au fost și voci în această direcție.

Dinamo a încercat și la Voluntari, va încerca în continuare, dar ne dorim să evoluăm pe Arcul de Triumf. Arcul de Triumf este aproape de zona tradițională a fanilor, eu consider că putem face acest lucru cu o bună comunicare cu cei de la rugby, este cea mai bună soluție pentru club. Pentru a acoperi cheltuielile, depinde de adversar, de preț. Mai există o prevedere legislativă, arhaică, există acel procent de 10 la sută de siguranță care trebuie lăsate libere.

La Arcul de Triumf spre exemplu, lipsește un colț din stadion, nu ar trebui să fie spațiu între galeria adversă și cea gazdă. Avem stewarzi, avem sisteme de securitate, problemele mari sunt în afara tribunei. Faptul că lași un spațiu gol nu rezolvă nimic. Trebuie un stadion aproape plin ca să acoperi cheltuielile. Un alt lucru este dat de programări și de zile.

Cu Sepsi a fost marți la ora 21:00, toate aceste lucruri, orele de televizare, ar trebui corelate cu transportul public. Depindem de o serie de elemente”, a explicat Vlad Iacob, administratorul judiciar al lui Dinamo, conform Radio Dinamo 1948.

Dinamo mai are de așteptat până se va întoarce în ”Ștefan cel Mare”

Dinamo se va întoarce cel mai devreme peste aproximativ trei ani în ”Ștefan cel Mare”. Abia a fost finalizată licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate în acest final de an pentru noul proiect.

Termenul studiului este de 90 de zile, până în jurul datei de 15 martie, valoarea contractului fiind de 800.000 de lei. În primăvara anului următor, câștigătorul licitației trebuie să propună documentația pentru demolarea actualului stadion, o proiecție pentru indicatorii tehnico-economici.

Noul complex sportiv va costa în jur de 350 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 71.2 milioane de euro. Prevede un număr de locuri de aproximativ 25.000, iar un alt detaliu interesant este acela că tribunele vor fi integral acoperite. De asemenea, va beneficia de patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru stafful tehnic, oficiali și organizatori.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

 

Răzvan STÎNGĂ 22 Dec. 2022, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă