Dinamo a clacat în meciul în care victoria îi putea aduce o promovare directă. Ovidiu Burcă, explicații după umilința cu Poli Iași: ”Îmi fac și eu mea culpa.” Antrenorul, mesaje către Dorinel Munteanu și FRF

Narcis POHOAȚĂ 21 May. 2023, 19:46 Liga 2

Dinamo a suferit, duminică, în Copou, cel mai sever eșec din play-off, dar și din acest sezon de Liga 2, 1-4 cu Poli Iași, într-un moment important pentru ea. Când juca cu șansa unei promovări directe pe masă, fie ea și una mică, în condițiile în care ”câinii” depindeau și de alt rezultat, cel de la Galați dintre SC Oțelul și Unirea Dej.

În fața unui adversar relaxat și care a utilizat mulți jucători care au evoluat puțin în acest an, Dinamo a fost condusă în Copou cu 0-2 încă din minutul 14, după reușitele lui Robert Ion (9, 14), prima, venită după o gafă incredibilă a lui Dujmovic. Lamine Ghezali (23) a mai dat speranțe cu golul său, însă în partea a doua Alexandru Musi (49, 80) a marcat și el de două ori și ”câinii” au fost umiliți și trimiși acasă cu coada între picioare.

La Iași, la înălțime a fost doar galeria dinamovistă. Peste 1.000 de fani ai ”câinilor” au fost în Copou și au creat o atmosferă superbă. Și-au încurajat favoriții pe toată durata partidei și au cântat chiar și la 1-4.

Ovidiu Burcă, după umilința de la Iași: ”În frunte cu mine, nu am găsit cele mai bune soluții”

După meci, antrenorul Ovidiu Burcă a pus eșecul și pe seama lipsei de experiență a elevilor săi, dar și pe lipsa de atitudine.

”Aș vrea să încep prin a felicita Iașiul, pentru că au devenit campionii acestui sezon. A fost una din zilele alea în care totul merge prost, atât pe fază ofensivă, cât și defensivă. Am pierdut și jucători, au ieșit jucători accidentați (n.r. Patriche și Bani au ieșit accidentați în prima repriză), dar scorul a fost clar. Cred că am avut și câțiva jucători care au jucat pentru prima dată cu o astfel de presiune. Din păcate, astăzi am făcut și unele erori neforțate pe care de obicei nu le facem. Și e greu când începi așa meciul. Am avut câteva momente să revenim în joc, o bară, dar asta este situația. După două meciuri foarte bune, echipa nu a avut astăzi energia pe care ar fi trebuit să o aibă. Și îmi fac și eu mea culpa. Poate că ne-au amorțit acele două meciuri (n.r. – 2-0 la Galați și 3-0 cu Steaua), toată lumea a vorbit foarte frumos despre noi. Nu am avut agresivitate. În frunte cu mine, nu am găsit cele mai bune soluții pentru a ajunge la cel mai înalt nivel cu concentrarea și agresivitatea.
E o înfrângere care 24 de ore trebuie să ne afecteze. Și trebuie să ne gândim foarte bine la ceea ce nu a mers astăzi. Ca atitudine, ca stare de spirit, când lucrurile astea nu le ai, e greu să câștigi meciuri. Iar astăzi noi nu am avut nici atitudine, nici stare de spirit să ne dea speranțe să câștigăm acest meci”, a spus Ovidiu Burcă.

Probleme înainte de barajul cu Argeșul. Patru jucători accidentați în meciul cu Poli Iași

Burcă a explicat cum le va ridica moralul elevilor săi înainte de barajul cu Campionii FC Argeș. Un moral vădit șifonat după eșecul la scor de la Iași.

”Când ai o echipă tânără, în formare, pot apărea diferențe din acestea, de la un meci la altul. Cred că avem una dintre cele mai tinere echipe. Noi de când am început sezonul am jucat doar meciuri cu presiune. Învățăm să gestionăm astfel de momente. La baraj, întotdeauna echipele din prima ligă pornesc favorite. Chiar dacă e o înfrângere care ne doare foarte tare, vom merge la baraj și vom da absolut totul pentru a promova. În sport, mentalitatea de campion nu înseamnă neapărat să învingi în toate meciurile. Ci să te ridici după fiecare înfrângere. Dacă ai pierdut de cinci ori, să te ridici de șase ori. Până la urmă, despre asta este fotbalul. Asta înseamnă să ai tărie de caracter și mental de campion. Oricum, înainte de acest meci era destul de dificil să promovăm direct. Cine credea că, învingând noi la Iași, Oțelul ar fi putut să piardă acasă… ar fi fost un scenariu ideal, dar șansele erau mici, să fim realiști.

Din păcate, am pierdut în acest meci câțiva jucători pe care probabil nu-i vom putea folosi la baraj. Bani, Bena, Patriche, Neluț Roșu, deja avem jumătate de echipă. Încercăm să-i refacem până atunci”, a mai spus antrenorul lui Dinamo.

Dinamo în meciul retur din play-off cu Poli Iași: Dujmovic – Dav. Irimia, Giafer, Patriche (cpt.)(Bena 15′, Iul. Roșu 59′), Moura – N. Roșu (Al. D. Pop 46′), Gorka Larrucea – Amzăr, Daniel Iglesias, Bani (Andr. Florescu 40′) – Ghezali. Rezerve neutilizate: Oncescu – Borcea, Al. Irimia, A. Șerban, Buleică.

Ovidiu Burcă, iritat de întrebarea legată de gestionarea meciurilor cu miză, dar și de ce s-a ajuns târziu la Iași

Burcă s-a iritat în momentul în care a fost întrebat de ce au capotat elevii săi în meciurile cu miză, cum au fost cele cu Poli Timișoara, în care Dinamo a jucat cu calificarea în play-off pe masă, respectiv cu Poli Iași.

”Toată lumea vorbește despre meciurile cu miză în care am capotat. Dar meciuri cu miză nu a fost și cel cu Galațiul, nu a fost și cel cu Steaua, din retur? Problema este că noi am jucat toate meciurile din sezonul acesta cu o miză enormă. Pentru că la Dinamo fiecare meci are o miză enormă. Cred că nu face sens discuția asta”, a spus Ovidiu Burcă, la fel de iritat și când a fost întrebat dacă e normal ca o echipă care joacă un meci decisiv să ajungă aproape de miezul nopții la hotel.

Dinamo a avut avion sâmbătă seară și a ajuns la hotel după ora 22:00: ”Nu am ajuns la 12 noaptea, la ora 22:15 eram la hotel. Nu cred că asta a fost problema pentru care am pierdut și cred că discuțiile astea nu-și au rostul.”

Burcă îl acuză pe Dorinel Munteanu, însă el se comportă asemănător!

Antrenorul dinamovist a avut un mesaj și pentru Dorinel Munteanu, dar și pentru FRF.

”Realitatea de astăzi din teren a contrazis fricile și temerile pe care le avea antrenorul de la Galați. Au promovat, să fie sănătoși, noi ne dorim ca atunci când promovăm să fim pregătiți sută la sută. În ultimul timp, disperarea antrenorului de la Galați de a ajunge cu orice preț în prima ligă… Nu mi-aș dori niciodată să promovez și să nu fiu pregătit, să arunc în stânga și în dreapta cu fel de fel de acuzații.

În privința FRF, cred că ar trebui să analizeze foarte bine anumite aspecte care au avut loc în acest sezon. Mă refer la participarea unei echipe în play-off fără drept de promovare, poate și acest anunț (n.r. legat de dreptul de participare la baraj al echipei Unirea Dej) a deteriorat un pic o bună funcționare a unei echipei care era în luptă pentru baraj. Mă aștept ca anul viitor să elimine aceste lucruri”, a spus Burcă.

Burcă se ia de Dorinel Munteanu, însă uită cum și el și alți oficiali de la Dinamo au aruncat cu acuzații înspre Steaua. Totodată, Burcă uită că Steaua a jucat și în sezonul trecut tot în play-off și a terminat pe o poziție de baraj de promovare, unde nu a fost primită de FRF. Ce a făcut FRF pentru a interzice echipelor fără drept de promovare să joace în play-off? Nimic. Dinamo, ca și celelalte echipe nemulțumite de prezența Stelei în play-off, au știut la începutul sezonului care este regulamentul, însă n-au comentat nimic până când s-au văzut în situații nefavorabile.

Poli Iași a terminat pe locul 1, cu 60 de puncte, iar Dinamo s-a situat pe locul 4, cu 46 de puncte. Steaua a încheiat sezonul pe locul 2, cu 52 de puncte obținute pe barba sa, muncind, așa cum au făcut-o și jucătorii celorlalte echipe.

Foto: Dragoș Pășcăneanu (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-poli-iasi-a-primit-trofeul-ligii-2-jucatorii-au-facut-turul-de-onoare-al-stadionului-cu-medaliile-de-campioni-razvan-burleanu-a-fost-huiduit-de-un-intreg-stadion-19272075

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-reactie-oficiala-dupa-ce-a-terminat-play-off-ul-ligii-2-pe-locul-2-pozitie-direct-promovabila-ce-asteapta-de-la-frf-cum-considera-interdictia-de-a-urca-in-superliga-si-mesajul-privind-viito-19272000

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-final-en-fanfare-de-sezon-echipa-lui-leo-grozavu-a-spulberat-dinamo-cu-goluri-marcate-de-doi-jucatori-fosti-la-fcsb-19272009

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-e-in-prima-liga-a-inceput-sarbtoarea-la-galati-19271985

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ultima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-sc-otelul-unirea-dej-poli-iasi-dinamo-si-steaua-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1300-19271895

Narcis POHOAȚĂ 21 May. 2023, 19:46 Liga 2
Pe aceeași temă