Dezbinare la Petrolul! Uniunea Suporterilor Petroliști s-a retras din AGA și se disociază de echipă. Comunicat dur la adresa membrilor fondatori: ”Declarăm război deschis mărcii FCP și vulpii jigărite cu pretenții de lup”

Marius ANGHEL 11 Aug. 2021, 17:11 Liga 2
Dezbinare la Petrolul! Uniunea Suporterilor Petroliști s-a retras din AGA și se disociază de echipă. Comunicat dur la adresa membrilor fondatori: ”Declarăm război deschis mărcii FCP și vulpii jigărite cu pretenții de lup”

Problemele clubului Petrolul sunt departe de a se fi încheiat! Ba se poate spune că situația devine și mai grea după decizia de astăzi, 11 august 2021, a Uniunii Suporterilor Petroliști (USP). Echipa ploieșteană din Liga 2 și-a pierdut susținerea cel puțin din partea a două grupuri importante de suporteri.

Asociația care reprezintă o parte a suporterilor echipei ploieștene a decis să renunțe la calitatea de membru în Asociația Susținătorilor ACS Petrolul 52, să se disocieze de aceasta și să își prezinte demisia din Adunarea Generală a Asociaților clubului prezidat de Costel Lazăr.

Cei doi reprezentanți ai Uniunii Suporterilor Petroliști în AGA al ACS Petrolul 55 au demisionat și se disociază de club

Decizia conducătorilor clubului de a nu participa nici la a doua licitație organizată de primărie pentru obținerea din nou a licențelor mărcilor FC Petrolul, dar și faptul că până acum nu s-a ajuns la un acord de asociere între echipă și Consiliul Local al Municipiului Ploiești, au dus la anunțul rupturii USP de ACS Petrolul 52, asociația înființată în 2016, după falimentul vechiului Petrolul, de către suporteri și legende ale clubului prahovean și care până în această vară era recunoscută drept continuatoarea multiplei campioane a României.

Reprezentanții Peluzei Latine (Eduard Opaschi) și Asociației Diaspora Galben Albastră (Bogdan Păun), părți ale Uniunii Suporerilor Petroliști, au înștiințat președintele ACS Petrolul 52, Costel Lazăr, de deciziile lor. AGA rămâne, astfel, fără doi membri din cei 12 ai săi.

”Stimate Domnule Președinte,
Ca urmare a deciziei Uniunii Suporterilor Petroliști de a renunța la calitatea de Membri Asociați Susținători ai ACS Petrolul 52, precum și de a se disocia de aceasta, vă înaintăm demisiile noastre din AGA ACS Petrolul 21”, sună înștiințarea către Costel Lazăr.

  • Uniunea Suporterilor Petroliști (USP) are ca principal scop, potrivit prezentării de pe pagina sa de facebook, reprezentarea suporterilor petroliști, promovarea și protejarea imaginii, istoriei și a tradiției echipei de fotbal Petrolul.
  • Asociația înființată în 2016 unește sub numele de USP mai multe grupuri de suporteri: Asociația Diaspora Galben Albastră (ADGA), Liga Suporterilor Constantin Tabarcea (LSCT) și Asociația Nodul Petrolist (asociația sub care s-au unit toate grupurile de suporteri de la Peluza Latină).
  • Din USP nu pace parte și Peluza I ”Ilie Oană”, cel mai important grup de suporteri al clubului Petrolul.
Mesaj afișat de ”frații de la Geneche – Genk” la finalul lunii iulie la meciul Genk – Oostende: „O singură echipă”. Foto: Peluza Latină

USP atacă Membrii Fondatori ai ACS Petrolul 52: ”Ne disociază de un asemenea act de iresponsabilitate managerială și de un cinism pervers ieșit din comun”

USP a publicat și un comunicat în care își anunță decizia retragerii și delimitării de ACS Petrolul 52, pe care până mai ieri o considera adevărata Petrolul, iar de astăzi îi întoarce spatele.

Membrii fondatori ai ACS Petrolul 52 sunt puși la zid de suporteri și sunt acuzați de ”inconștiență dusă la extrem” privind viitorul clubului din Liga 2.

Decizia USP vine după ce o întâlnire între conducătorii clubului Petrolul și reprezentanții Consiliului Local Ploiești privind asocierea a fost amânată pentru după jumătatea acestei luni august.

”AȚI RĂTĂCIT CALEA, TRADIȚIA SI GLORIA SCUTULUI PETROLIST!
Pentru că Membrii Fondatori ai ACS Petrolul 52 au dovedit în repetate rânduri că au rătăcit calea, tradiția și gloria scutului petrolist, ba chiar au luat în considerare la un moment dat abandonarea scutului, numelui și palmaresului Petrolului Ploiești în favoarea unor simboluri artificiale nou create – marca FCP și „vulpea”, un surogat urât de toată suflarea petrolistă, Uniunea Suporterilor Petroliști anunță în mod oficial ruperea oricărei legături, de orice natură, cu Asociația Club Sportiv Petrolul 52, începând de azi, 11.08.2021.
Continua tergiversare a asocierii cu o Primărie și un Consiliu Local dispuse să sprijine finanțarea clubului, în condițiile în care acesta se găsește într-o criză financiară severă, iar în 4 zile trebuie plătite salariile jucătorilor și staff-urilor clubului (inclusiv ale CCJ) pe luna iulie în valoare de aproximativ 100.000€, este un act de inconștiență dusă la extrem, pe care USP îl condamnă cu toată fermitatea. Explicațiile oferite de unii Membri Fondatori suporterilor: „au mai fost și alte echipe cu întârzieri la salarii și a mers treaba” sunt de natură de a agrava situația, pentru că dovedesc o premeditare cinică a unei situații de criză severă, acceptată cu seninătate de Membri Fondatori ai ACS. USP se disociază de un asemenea act de iresponsabilitate managerială și de un cinism pervers ieșit din comun.
Am știut dintotdeauna că ne considerați niște „spectatori” fără minte și fără greutate în deciziile voastre. Ei bine, începând de astăzi acești „spectatori” vor reîncepe acțiunile pentru recâștigarea cu demnitate a scutului petrolist și a prestigiului PETROLULUI PLOIEȘTI și declară război deschis mărcii FCP și vulpii jigărite cu pretenții de lup, care vor rămâne singurele voastre opțiuni.
Am fi făcut acest demers mai demult, dar am tot continuat să speram într-o judecată rațională a Membrilor Fondatori. Din păcate, aceasta nu a venit și nici nu sunt semne că va veni vreodată.
HAI PETROLUL!”, comunică USP, mesajul fiind transmis atât pe pagina sa de Facebook, cât și pe cele ale Peluzei Latine, Asociației Diaspora Galben Albastră și Ligii Suporterilor Constantin Tabarcea.

Peluza I ”Ilie Oană” nu a avut o poziție oficială până la publicarea acestui articol.

Petrolul a jucat cu emblema scut pe piept atât în ultimul amical, cel de prezentare, cu Concordia Chiajna, când a purtat echipament cumpărat de suporteri, dar și în primele două meciuri oficiale din noul sezon de Liga 2, cu Poli Iași (scor 2-0) și Metaloglobus (scor 0-1).

  • Din AGA al ACS Petrolul 52 făceau parte până acum următorii reprezentanți: Mircea Dridea, Octavian Grigoe, Ion Haralambie, Paul Gușă, Decu Crângașu, Ion Cojocaru, Constantin Ștefan, Gheorge Liliac, Virgil Dridea, Robert Burlacu, Eduard Opaschi și Bogdan Păun.

USP a militat pentru asocierea cu autoritățile locale și a propus un format nou de Consiliu Director

Decizia de astăzi a USP poate fi tradusă, prin alte cuvinte, și astfel: și-au luat jucăriile și au plecat acasă, supărându-se și întorcând spatele echipei pe care în ultimii cinci ani au considerat-o continuatoarea FC Petrolul Ploiești! Mâine poate se răzgândesc sau se asociază cu o altă echipă și pretind apoi că aceea este originala Petrolul!

Uniunea Suporterilor Petroliști era cea care în această vară, după retragerea firmei Veolia, principalul finanțator al clubului, cerea unitate din partea tuturor celor implicați la echipă și transmitea: ”comunitatea petrolistă trece prin circumstanțe dificile legate de continuitatea proiectului fotbalistic actual”.

USP adresa chiar ”o chemare publică la o discuție francă cu subiect unic: viitorul imediat al Petrolului – ediția de campionat 2021-2022”, la care să ia parte câte doi reprezentanți ai ”clubului Petrolul, primăriei, firmei Veolia, membrii fondatori ai ACS Petrolul 52 și ai asociațiilor/ligilor de suporteri din Peluza 1, Tribuna 2 și Peluza 2”. Întâlnirea programată la stadionul ”Ilie Oană” nu a fost onorată de toți cei invitați, prezenți fiind doar reprezentanții USP, ai Peluzei 1 și ai clubului.

Reprezentanții USP veneau și cu o propunere de organ executiv al clubului Petrolul, dar și cu o solicitate către membrii fondatori, legendele, să accepte primăria ca asociat, așa cum în urmă cu câțiva ani o făcea cu Veolia, finanțator care s-a retras în această vară printr-o decizie unilaterală, după ratarea pentru al treilea an la rând a promovării în Liga 1. Totodată, aveau cerințe și pentru autoritățile locale.

USP propunea un Consiliul Director format din 9 membri: 3 membri fondatori ai ACS, 3 reprezentanți ai Primăriei/Consiliului Local și 3 suporteri, câte unul pentru fiecare zona a stadionului care are organizată structuri legale (unul de la Peluza 1, unul de la Tribuna a 2-a și unul de la Peluza a 2-a).

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-3-a-a-ligii-2-se-intinde-aproape-pe-durata-unei-saptamani-sase-meciuri-au-fost-alese-pentru-a-fi-televizate-programul-rundei-19195472

Marius ANGHEL 11 Aug. 2021, 17:11 Liga 2
Pe aceeași temă