Dezamăgirea s-a citit în discursul lui Daniel Oprița, după Steaua – Metaloglobus. Antrenorul trăiește cu regretul că echipa n-a învins: ”Trebuia să câștigăm la cel puțin două goluri.” Mesajul transmis la pauză nu a fost ascultat de jucători

Andrei PASCU 09 Aug. 2022, 23:52 Liga 2

Dezamăgirea s-a citit pe fața și în discursul lui Daniel Oprița, la finalul partidei dintre Steaua și Metaloglobus, confruntare terminată cu scorul de 1-1. Antrenorul formației din Ghencea a declarat că Steaua merita să câștige la cel puțin două goluri diferență în fața trupei lui Eugen Trică.

Daniel Oprița, dezamăgit după ce Steaua a făcut doar egal cu Metaloglobus, scor 1-1

Daniel Oprița și-a felicitat jucătorii pentru faptul că au dus bine atacurile până în ultimul punct, unde au și venit problemele. Steaua a suferit la ultima pasă sau la finalizare. Au fost faze în care elevii lui Oprița au ajuns în fața porții, dar nu au găsit cele mai bune variante și l-au făcut mare pe George Gavrilaș, care a făcut un meci foarte bun, scoțând chiar și penalty-ul lui Bogdan Chipirliu din minutul 90+3.

Steaua a deschis scorul în minutul 45+2, prin Ștefan Bodișteanu, dar s-a văzut egalată de Ovidiu Herea, în minutul 50. La final, Daniel Oprița a remarcat șansele bune pe care Steaua le-a irosit în special în prima repriză, când a lovit chiar și bara porții lui Gavrilaș.

Daniel Oprița: ”În prima repriză putea să fie 2, 3-0 pentru noi”

Ca să evidențieze modul în care Steaua a evoluat, prestând în mare un joc mulțumitor, Daniel Oprița a dat de-o parte chiar și penalty-ul lui Chipirliu. Ca o concluzie, ”principalul” a catalogat evoluția elevilor săi la finalizare ca fiind una superficială.

Nici nu știu ce să zic. Nu sunt așa supărat de penalty, cât sunt supărat pe ce s-a întâmplat pe parcursul jocului, mai ales în prima repriză. E vina noastră pentru tot ce s-a întâmplat. Nu am tratat cum trebuie ocaziile, fazele de poartă, de joc. Nu pot să spun că nu am jucat un fotbal bun, cred că a fost un joc plăcut, au fost ocazii. Am întâlnit o echipă care s-a apărat, care a încercat să speculeze greșelile noastre.

În prima repriză putea să fie 2, 3-0 pentru noi. Am văzut ce s-a întâmplat în prima etapă, cu surprize, cu echipele favorite, iar cele care au câștigat, au câștigat destul de greu. Fotbalul se joacă pe teren, nu cu numele. Nu pot să spun că nu sunt mulțumit de joc, dar la finalizare am avut probleme, a fost superficialitate. Asta mă deranjează!

Le-am spus că dacă nu jucau eram supărat, dar când ajungi… practic, în prima repriză simțeam că putem să scăpăm singuri cu portarul, erau ocazii mari. Era vorba de ultima pasă. Probabil că jucătorii au simțit că e meciul ușor, dar așa s-a întâmplat și sezonul trecut.

E greșeala noastră și din cauza noastră s-a întâmplat ce s-a întâmplat și în tribune. Dacă scorul era 2, 3-0, nu se mai întâmplau lucrurile acestea. Fără să-i supăr pe cei de la Metaloglobus, a fost un meci pe care noi trebuia să îl câștigăm. Trebuia să câștigăm la cel puțin două goluri.

(N.r. – Despre golul lui Ovidiu Herea) E normal când stai cu fundașii la centru ca ei să te surprindă, de aceea spun că e normal să și greșești. Ei, din două situații, au dat un gol. Noi am avut și ocazii multe, trebuia să dăm gol. Le-am spus la pauză că trebuie să fim motivați, să dăm două-trei goluri, dar am ieșit relaxați de la cabine.

(N.r. – Despre penalty-ul lui Bogdan Chipirliu) În momentele alea, e greu. I-am și spus că iar a prins un portar care face meciul vieții lui și chiar așa a fost. A scos ocazii foarte bune, și penalty-ul acesta. Asta e, nu e un capăt de țară, dar e păcat de fotbalul pe care l-am practicat. În repriza a doua ei s-au apărat pe două linii, dar și atunci am avut ocazii de gol”, a spus Daniel Oprița la finalul partidei, la microfonul DigiSport.

Daniel Oprița s-a săturat să mai vorbească de dreptul Stelei de a promova în Liga 1

Întrebat din nou despre promovare, subiect despre care a vorbit toată vara, Daniel Oprița pare că s-a săturat să mai spună ce crede sau ce știe din club că se va întâmpla, dacă Steaua va avea dreptul legal să urce în Liga 1.

Oprița speră doar ca jucătorii să nu fie influențați de toate aceste discuții, chiar dacă la jocul cu Metaloglobus au fost scandări împotriva conducerii din partea suporterilor.

Nu vreau să mai vorbesc, treaba mea e să antrenez echipa. Eu trebuie să îi fac pe jucători să joace, iar ei nu trebuie să se gândească la alte lucruri. Sunt plătiți să joace, nu trebuie să spună că sunt nemotivați. Te apuci de fotbal, joci fotbal. Ești pe teren și nu te mai gândești la nimic.

Nu vreau să discut de lucrurile acestea. Probabil că sunt niște energii negative și nu vreau să le mai discut. Mai bine… merg mai departe. Pe mine mă apasă alte lucruri, nu acesta. Trebuie să vorbesc de echipă, am contract, trebuie să o antrenez și să câștigăm meciurile.

Asta nu e o scuză, azi am avut ocazii, am avut șanse, dar cred că am luat adversarii de sus. Asta cred sau asta sper. Îi știu pe jucători, sunt noi, echipa trebuie să fie mai omogenă, dar jocul ne dă speranțe, nu putem să fim supărați pe joc, ci pe cum am tratat fazele finale”, a mai punctat Oprița.

Daniel Oprița avertizează înaintea partidei cu CSM Slatina

Steaua întâlnește în următoarea rundă CSM Slatina, o echipă care a surprins și a câștigat cu 3-0 la debutul în Liga 2, cu Concordia Chiajna. Oprița va lucra la mentalul jucătorilor săi, pentru a nu intra pe vârfuri în duelul de la Slatina, de săptămâna următoare, programat luni.

Toate jocurile vor fi grele. O să fie un meci dificil, cu o echipă cu moral bun. Am fost la jocul cu Chiajna, i-am văzut, o echipă bine pregătită fizic, stă bine în teren, o să joace pe contraatac. O să fie lume multă, cred. Dacă suntem pe vârfuri și jucăm doar din gleznă, vom avea probleme.

Eu i-am avertizat pe jucători că o să fie greu și meciul cu Metaloglobus, dar era ușor dacă ne concentram la partea de finalizare”, a mai declarat Daniel Oprița.

  • Steaua, în partida cu Metaloglobus: Dincă – St. Drăghici, Walace, Gugu, Corbu – Ad. Popa (Șt. Pacionel 68′), Balgiu (Mihăescu 81′), Bodișteanu – Enceanu (Em. Pacionel 68′) – Chunchukov (A. Trică 68′), Chipirliu (cpt.)
    Rezerve neutilizate: H. Iancu – Calestru, Al. Sabău, D. Oroian

Foto: George Filip și Eduard Vînătoru / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/eugen-trica-debut-cu-remiza-in-ghencea-ca-antrenor-la-metaloglobus-punctul-obtinut-de-noi-este-nemeritat-ce-l-a-nemultumit-la-jucatorii-sai-si-reactia-sa-despre-lipsa-dreptului-de-19240172

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-chipirliu-a-anulat-victoria-stelei-la-debutul-in-liga-2-cu-metaloglobus-cum-a-comentat-penalty-ul-ratat-in-minutul-903-si-mesajul-pentru-colegi-si-suporeri-reactie-elegant-19240168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-metaloglobus-se-joaca-de-la-ora-2000-partida-din-ghencea-pune-punct-primei-etape-a-noului-sezon-de-liga-2-19240083

Andrei PASCU 09 Aug. 2022, 23:52 Liga 2
Pe aceeași temă