Detaliul care l-a convins pe Tamaș să semneze cu ”U” Cluj. Daniel Stanciu: ”Eram vecini și ne petreceam tot timpul împreună. Falub mi-a zis că sunt cel mai bun conducător dacă îl aduc”

Vlad MĂCICĂȘAN 06 Aug. 2020, 12:22 Liga 2
Detaliul care l-a convins pe Tamaș să semneze cu ”U” Cluj. Daniel Stanciu: ”Eram vecini și ne petreceam tot timpul împreună. Falub mi-a zis că sunt cel mai bun conducător dacă îl aduc”

Daniel Stanciu, conducătorul Universității Cluj, a fost cel care l-a convins pe Gabriel Tamaș (36 de ani) să semneze cu ”U” Cluj, în ciuda faptului că U Craiova și Dinamo i-au pus și ele oferte pe masă fundașului. Stanciu și Tamaș se cunosc din perioada când primul era agent de jucători și a intermediat câteva mutări ale fotbalistului. Mai apoi, cei doi au lucrat în același timp în fotbalul din Israel.

Stanciu anunță că vrea promovarea, dar că îl interesează să construiască o academie și o echipă care să rămână mult timp în Liga 1.

Stanciu către Falub: ”Prin zona asta mai uiți câteodată ce promiți”

Despre cum l-a convins pe Tamaș:
”A mai uitat să declare Adi Falub ceva. A plecat în glumă spunându-mi că o să declare el că sunt sunt cel mai bun conducător din România, dacă îl aduc pe Gabi Tamaș la U Cluj, dar prin zona asta mai uiți câteodată ce promiți. A contat foarte mult relația mea de prietenie și colaborare, pe care am avut-o, pentru că am fost agent de jucători și am participat la transferul lui la Spartak Moscova, la Galatasaray, la West Ham, apoi am petrecut un an și jumătate în Israel. Eram vecini și ne petreceam aproape toate zilele împreună și ne susțineam la jocuri reciproc. A contat foarte mult acest lucru și mai ales proiectul pe care i l-am expus și eu și Adi Falub, pentru că a avut un rol important să-l convingă. Mă bucur că a venit, pentru că aveam nevoie de un astfel de jucător. Cred că e cel mai important jucător pe care l-am realizat la cluburile din România și ca agent și ca și conducător de club, ținând cont de context.”

Despre cei care contestă calitățile lui Tamaș:
”Dacă Gabi Tamaș, care este unul din primii trei fundași centrali din fotbalul românesc la ora actuala și unul dintre cei mai buni jucători români pe acest post… Critici vor fi tot timpul. Va mai trece ceva timp și va rămâne cel mai important transfer din fotbalul românesc.”

Adrian Falub, Daniel Stanciu și Gabriel Tamaș, la prezentarea celui din urmă la ”U” Cluj. Foto: Dan Bodea / Transilvania Reporter

”Când eram mai tineri ne plăcea ABBA, acum nu ne mai place. Vrem să rămânem în Liga 1 și să obținem performanță”

Despre asemănarea dintre transferul lui Tamaș și mutările de la ASA:
”Mi-aduc aminte, tot cu Adi Falub antrenor, la Târgu Mureș. Eram la Manchester în pregătire cu 13 jucători și m-a terorizat atât de mult că nu are fotbaliști încât m-am urcat în avion și am plecat acasă și cu trei zile înainte să înceapă campionatul i-am adus zece jucători care tot așa erau foarte ”răsuflați” și echipa a fost la câteva secunde să câștige titlul, nou-promovată. Obiectivul nostru este să fim în Liga 1, dar vrem să fim în Liga 1 pe merit sportiv și să obținem rezultate. Nu vrem să ne jucăm. Când eram mai tineri ne plăcea ABBA, acum nu ne mai place. Vrem să rămânem în Liga 1 și să obținem performanță.”

Despre obiectiv:
”Și eu am venit pentru promovare, ne dorim să fim cât mai buni zi de zi, ne dorim să fim un club puternic, cu o imagine cum era în istorie sau în anii trecuți Universitatea Cluj. Vrem să devenim o forță în fotbalul românesc, dar nu se poate de pe o zi pe alta. Universitatea Cluj va fi în Liga 1 mai devreme sau mai târziu, dar eu îmi doresc să construim un club puternic. Să avem o bază puternică, să avem o bază de pregătire, să avem ceva mai mult decât suporteri și o emblemă. Ne dorim mult mai mult. Mă interesează să avem o academie, care este chiar în primele 15 academii din România și ne dorim să fim în primele 10 în anii viitor și să scoatem cât mai mulți jucători. Avem doi tineri jucători de mare valoare, foarte talentați. Unul chiar îmi permit să spun că e noul “briliant”, depinde de el și de noi să-l creștem, dar la categoria lui de vârstă este cel mai important jucător care există în acest moment în România.”

https://www.facebook.com/FCUCluj/videos/783126939113315/

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gabi-tamas-spectaculos-la-prezentarea-la-u-cluj-in-liga-2-nu-se-joaca-tot-11-contra-11-deja-nu-mai-pot-de-cfr-am-jucat-mult-acolo-de-asta-m-au-cautat-si-de-la-echipa-19142568

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-falub-raspunde-pentru-gabi-tamas-daca-are-derapaje-extrasportive-sunt-de-acord-sa-mi-le-asum-accept-sa-fiu-tras-la-raspundere-noua-achizitie-a-u-cluj-si-a-19142686

Vlad MĂCICĂȘAN 06 Aug. 2020, 12:22 Liga 2
Pe aceeași temă