Detaliile fac diferența! ”U” Cluj a pierdut derby-ul cu Petrolul la capitolul la care Erik Lincar a lucrat temeinic. ”Au fost băieți inteligenți. Fraier de serviciu am fost eu, până la urmă.” Analiza jocului de pe ”Ilie Oană”

Răzvan STÎNGĂ 07 Dec. 2021, 20:31 Liga 2

Erik Lincar, antrenorul Universității Cluj, nu a fost prea supărat după eșecul echipei sale din ultimul meci din acest an, derby-ul cu Petrolul. Deși ardelenii au cedat cu 0-1 pe ”Ilie Oană”, Lincar a concluzionat la finalul confruntării că detaliile fac diferența și că ploieștenii au meritat victoria.

Erik Lincar se temea de fazele fixe: ”Ne-am pregătit, dar Petrolul a câștigat iar așa. Au fost băieți deștepți” 

Meciul dintre Petrolul și Universitatea Cluj a fost, așa cum preconiza și Nicolae Constantin la conferința de presă premergătoare disputei, unul tacticizat în care nimeni nu va risca prea mult. În cele din urmă, asta s-a și întâmplat, iar duelul a fost tranșat de golul lui Eugeniu Cebotaru, din minutul 69, după o lovitură de colț.

Erik Lincar se aștepta ca meciul să se ducă spre un rezultat de egalitate de la un punct și, după cum a declarat la finalul confruntării, se gândea serios la o astfel de variantă când a văzut cum decurg lucrurile. În cele din urmă, Petrolul a dat lovitura la o fază lucrată de Universitatea Cluj: blocarea fazelor fixe ale adversarilor.

”Un joc între două echipe foarte bune. Din punct de vedere defensiv, tactic, am interpretat foarte bine jocul și până la faza cornerului golului Petrolul nu a avut situații clare de a marca. Știam de forța lor la fazele fixe, sunt jucători care bat foarte bine și cornere, lovituri libere. Cred că acesta e cel mai impotant lucru, cel care bate faza fixă să ducă mingea exact în zona în care se face schema.

Păcat de pierderea marcajului la Cebotaru, a și înscris din anumite faze fixe. Cred că dacă nu se marca acolo, jocul se ducea către un 0-0 sau puteau apărea greșeli individuale, situații în care una dintre echipe să marcheze.

Îmi felicit jucătorii pentru efort, felicit Petrolul pentru victorie. Până la urmă, după ce am primit gol, a avut mai multe ocazii, pentru că noi ne-am deschis, am încercat să egalăm. Am schimbat și sistemul, dar vine o perioadă de pauză în care toată lumea va face o analiză și va încerca să se întărească pentru a avea un an 2022 mult mai bun, cu un lot care să permită să promoveze în Liga 1.

Jucătorii mei s-au ridicat la un nivel foarte bun, dar diferențele, de multe ori, le fac detaliile. Până la faza golului Petrolului, nici ea nu a avut ocazii. Au fost băieți inteligenți, dar așa a fost. O fază fixă schimbă tot jocul. Ne-am pregătit, voiam mai multă responsabilitate de la anumiți jucători, dar s-a întâmplat din nou, cum a câștigat Petrolul și alte meciuri din faze fixe.

Știam forța lor la fazele fixe, am lucrat asta. Am încercat să nu fim fraieri, dar fraier de serviciu am fost eu, până la urmă(n.r. – râde), a declarat Lincar la conferința de presă.

  • Universitatea Cluj: Gorcea – Gîț (Val. Alexandru 80′), Dican (cpt.), D. Ispas, Mitrea – Balgiu – M. Ciobanu (Hofman 73′), Ribeiro (Alarcon 80′), Acolatse (Blejdea 73′), Haită – Rob. Răducanu. Rezerve neutilizate: Micle – Taub, Boiciuc, Tescan, Vomir.

Erik Lincar s-a temut degeaba de arbitraj: ”Am avut emoții! E normal, când vezi ce se întâmplă, e normal să ai emoții” 

Erik Lincar s-a temut de arbitraj la acest meci, dar în cele din urmă a fost mulțumit de prestația ”centralului” Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi) și a ”asistenților” Gabriel Sabin Stroe (Piteşti) și Florian Alexandru Vişan (Galaţi). I-a fost frică după cele văzute în ultima perioadă, în special în Liga 1, unde s-au făcut greșeli de amatori.

Sincer, mi-a fost teamă de arbitraj după ce s-a întâmplat în ultimele zile la Liga 1, Liga 2. Am avut emoții! E normal, când vezi ce se întâmplă, e normal să ai emoții. Azi, pot să felicit brigada de arbitraj, cred că a făcut un joc bun și mi-aș dori ca toate meciurile să fie fără probleme și fără alte supărări. Arbitrul trebuie să fie corect, e judecătorul fotbalului.

Ca și în viață, merg la judecată, judecă în stânga și în dreapta. Mi-aș dori să fie mereu echidistanți, fără influență, fără să ducă jocul într-o parte sau alta. De asta are nevoie fotbalul românesc, de corectitudine, fără situații și așa vom înainta.

Treaba arbitrilor e să judece corect pe toată lumea, nu e treaba lor cum joacă echipele”, a spus Erik Lincar despre capitolul arbitraj, dar a vorbit și despre șansele echipei sale la play-off.

  • Trebuie spus însă faptul că Erik Lincar a fost extrem de vocal în privința arbitrajului lui Adrian Cojocaru în prima parte a jocului, motiv pentru care a și primit cartonaș galben în minutul 51. Ulterior, după golul marcat de Cebotaru, Lincar s-a ”prăbușit” pe bancă și de multe ori a fost surprins pe gânduri de camerele de filmat.

Erik Lincar abia așteaptă duelurile cu Petrolul din play-off, pentru revanșă 

Teoretic, ”U” Cluj va fi prezentă în play-off, însă trebuie, mai întâi, să obțină și prezența matematic acolo. Erik Lincar speră ca echipa lui să reușească asta cât mai repede, mai ales că în 2022 se vor mai juca doar trei meciuri din sezonul regular.

Oricum, șansele ca ardelenii să nu prindă primele șase locuri sunt foarte mici, spre zero. În privința luptei la promovare, Lincar consideră că Petrolul și FC Hermannstadt sunt meritat pe primele două locuri.

”Momentan, nimeni nu e calificat în play-off în afară de Hermannstadt și Petrolul. Rămâne lupta deschisă, important e să ne calificăm, iar apoi abia aștept următoarele două jocuri cu Petrolul.

Cu siguranță, anii trecuți au intrat în Liga 1 echipe de tradiție. Nu vreau să jignesc pe nimeni, în momentul de față Petrolul și U Cluj sunt cele mai galonate echipe, cu cele mai mari istorii. E adevărat că merită să joace în Liga 1, dar trebuie să câștige pe teren.

Mi-aș fi dorit în această seară să câștigăm, să luăm cele trei puncte, să mergem mai departe încrezători. E finalul de an, prima șansă la promovare o are Petrolul, în proporție de 70-80 la sută e ca și promovată. Urmează FC Hermannstadt, care, din nou, este o echipă foarte puternică. Apoi, urmăm noi și Chiajna. Regret foarte mult că jucătorii mei nu au înțeles de etapa trecută jocul important care urmează.

L-au tratat foarte ușor, am pierdut trei puncte mari cu Astra, ceea ce a lăsat urme”, a mai afirmat Erik Lincar.

Meciuri extrem de complicate pentru ”U” Cluj în ultimele etape din sezonul regular 

”U” Cluj termină anul pe locul 3 în Liga 2, cu 33 de puncte, la două lungimi sub FC Hermannstadt, locul 2, și la nouă de liderul Petrolul. Imediat sub ”U” Cluj se află Concordia Chiajna, cu 32 de puncte, iar FC Buzău și Steaua completează următoarele poziții din top 6, cu câte 28 de puncte.

Concordia Chiajna, FC Hermannstadt și Dunărea Călărași sunt adversarele pe care le vor mai întâlni ”studenții” în 2022, în sezonul regular.

Clasamentul complet al Ligii 2 la final de 2021 e disponibil AICI.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nae-constantin-in-al-noualea-cer-dupa-victoria-cu-u-cluj-nici-nu-stiu-cine-a-dat-golul-sa-fie-sanatos-antrenorul-petrolului-a-fost-surprins-de-alegerile-lui-lin-19213671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-campioana-solitara-de-iarna-dupa-victoria-din-derby-ul-cu-universitatea-cluj-cronica-meciului-de-pe-ilie-oana-19213640

https://liga2.prosport.ro/seria-1/momentul-adevarului-in-liga-2-petrolul-u-cluj-se-joaca-de-la-ora-1700-pentru-a-arata-cine-este-echipa-mai-buna-in-acest-sezon-19213553

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cupa/se-schimba-formatul-cupei-romaniei-comparatia-cu-champions-league-si-ce-planuri-are-frf-exclusiv-19213575

Răzvan STÎNGĂ 07 Dec. 2021, 20:31 Liga 2
Pe aceeași temă