Derby-ul Banatului s-a jucat cu galerii urcate pe deal în Valea Domanului. Alexandru Pelici: ”Acesta este fotbalul, pentru suporteri”

Anda DELIU 19 Sep. 2020, 18:36 Liga 2

Meciul dintre CSM Reșița și ASU Poli, primul derby al Banatului din acest sezon de Liga 2, s-a terminat fără gol marcat, la scorul de 0-0, în etapa a 4-a. Fiecare echipă a avut câte o bară, iar partida de pe pitoreasca arena din Valea Domanului a fost una cu galeriile prezente, chiar dacă nu tocmai în stadion, ci pe dealul din spatele uneia dintre tribune. Alexandru Pelici a și spus că așa ar trebui să fie fiecare meci.

La Reșița, Poli a jucat cu doi atacanți de la început, dar fără un mijlocaș central cu profil ofensiv, în condițiile absenței lui Alin Ignea. De data aceasta, Popovici nu a mai putut face minuni cu vreun șut de la distanță la vinclu, deoarece reșițenii au putut să-l blocheze. Cărășenii au avut o ocazie bună în minutul 23, când Matulevicius a reluat puțin cu capul pe lângă buturi. Peste un minut, Plazonja s-a apropiat de buturi, dar Cobrea a intervenit la șutul său.

Câte o bară de echipă

Jocul a avut cele mai serioase ocazii în repriza a doua, când ambele formații au avut câte o bară. Mai întâi, Poli, în minutul 67. Munteanu, lansat de Pamfile a tras la încheietura barelor. Peste trei minute a fost momentul gazdelor să ofteze. După o lovitură liberă, Bagherea a reluat cu capul în bara din stânga lui Borbei. Mingea a revenit rosso-nerilor, iar Vădrariu a tras pe lângă poartă.

Alexandru Pelici vrea spectatori pe stadioane

Alexandru Pelici a punctat că suporterii ar trebui să revină pe stadioane. ”Aș vrea să vorbesc despre ceea ce se aude în spatele nostru. Vreau să încep prin a mulțumit ambelor galerii. Acesta este fotbalul, pentru suporteri, să poată să vină la stadion să încurajeze echipa. Într-o atmosferă de asemenea natură poate să iasă și un joc frumos. Cred că a fost un joc frumos, un joc disputat, cu ocazii de ambele părți. Rezultatul până la final pare echitabil. A fost bară și de-o parte și de alta. Ocazii și de o parte și de cealaltă. Mergem înainte. Asta este. Sunt multe curiozități la jocul acesta. Putem spune doar la sfârșit că a câștigat Banatul prin acest joc și atmosfera creată în tribună. Felicit pentru fair-play ambele galerii”, a precizat Pelici.

Alexandru Pelici are patru puncte acumulate cu CSM Reșița în trei meciuri disputate în patru etape

A lăudat atacanții lui Poli, deși Axente e total ieșit din formă

Poate adesea prea amabil, Pelici a lăudat și atacanții timișorenilor, în contextul în care, după patru etape, fanii alb-violeților au ajuns să se întrebe de câte ori atinge Mircea Axente mingea.

”Am început bine, ne-am creat și noi situații. Știam că vine o echipă care are, în primul rând, doi atacanți foarte, foarte valoroși. Poate printre cei mai în formă în momentul acesta din seria noastră. Știam că e o echipă reactivă, care joacă mult pe spații și în spatele liniei noastre de fund. În multe momente am reușit să contracarăm, dar au avut și ei șansele lor când au scăpat și au fost aproape de gol și ei. Noi încercăm să scoatem maximul din fiecare joc. Noi încă nu avem omogenitatea lor, se vede acest lucru. Ei au păstrat un nucleu de bază, au venit doi-trei jucători. La ei au fost mai multe schimbări”, a mai adăugat antrenorul Reșiței.

Galeria Reșiței, la fel ca la meciul cu Petrolul, a primit meciul cu ASU Poli de pe dealul din spatele Tribunei a II-a a stadionului din Valea Domanului

Cu 8 puncte, ASU Poli rămâne momentan pe locul 3 în clasament. Sâmbăta viitoare, de la ora 11, va disputa derby-ul Timișoarei, cu Ripensia în calitate de gazdă. Cele 4 puncte adunate în trei meciuri o țin pe CSM Reșița pe locul 14, momentan. Echipa din Valea Domanului va avea o deplasare lungă în etapa a 5-a, la Buzău.

CSM REȘIȚA – ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA 0-0

CSM Reșița: Cobrea – Caius Lungu (L. Acka 83′), Dudea, Dumitraș, Vădrariu – Danci (cpt.), Rob. Boboc (Brînzan 83′) – Rasoveanu (Bagherea 64′), Dat (Chera 83′), Laur. Buș – Matulevicius (Astafei 72′)
Rezerve neutilizate: Spînu – Vasiu, Breșneni, D. Ene
Antrenor: Alexandru Pelici

ASU Politehnica: Borbei – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Al. Munteanu (Alin Manea 71′), Coadă (Bg. Vasile 88′), D. Codrea, Sg. Popovici – Axente, Plazonja
Rezerve neutilizate: Fișteag – Al. Popescu, Doru, Lolea, D. Radu, Sofran, Toader
Antrenor: Octavian Benga

Stadion: ”Mircea Chivu” (Reşiţa – Caraş Severin); Fără spectatori în tribune; Arbitru: Robert Avram (Piteşti); Asistenți: Doru Zamfir (Slatina) și Nicușor Marin (Suseni – Argeş); Rezervă: Marius Daniel Bădoiu (Craiova); Observatori: Fevronia Ion (Craiova) și George Constantinescu (Slatina).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Anda DELIU 19 Sep. 2020, 18:36 Liga 2
Pe aceeași temă