Derby cu de toate pe „Dan Păltinișanu”: atmosferă, nervii lui Pancu, dar fotbal mai puțin. Rapidul remizează la Timișoara, cu ASU Poli, și pierde noi puncte importante pentru promovare

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Mar. 2020, 13:34 Campionat

După aproape un deceniu, pe „Dan Păltinișanu” s-a jucat un nou Poli – Rapid (scor 0-0). Atmosfera a fost pe măsură, dar golurile și fotbalul s-au lăsat așteptate. Rapidul a fost cu un om în minus din minutul 7, dar, chiar și așa, a dominat teritorial și la capitolul ocazii. Poli a avut o evoluție destul de subțire, ca în primele partide din tur jucate pe cel mai mare stadion din Timișoara.

Meciul din etapa a 23-a a Ligii 2 s-a jucat înr-o atmosferă foarte frumoasă, cu 7.000 de oameni în tribune, ca după aproape zece ani de la ultimul meci direct. Din păcate, din minutul 5, meciul a fost un pic umbrit de un incident, când Cherecheș și Băjan s-au ciocnit cap în cap. Băjan a fost eliminat pentru că a venit din spate, iar Cherecheș, făcut KO, a fost înlocuit și dus la spital. În aceste condiții, a debutat și Sergiu Popovici la Poli. Pancu l-a scos pe Labeabu și l-a introdus pe Bonnin.

Omul în minus nu s-a văzut în jocul rapidiștilor

Rapidiștii au dominat ofensiv prima repriză, chiar dacă au rămas fără vârf de careu. În minutul 16, la o pătrundere a lui Sefer, stopat de Popovici, cei de la Rapid au și cerut penalty. Peste trei minute, fostul utist Hlistei a trimis pe lângă buturi, din lovitură liberă.

După ce Rapidul a ținut echipa gazdă în propria jumătate, prima șansă să înscrie pentru Poli s-a „evaporat” într-o execuție slabă a lui Munteanu. Cea mai mare ocazie a poliștilor a fost în minutul 31, când Mera a reluat cu capul din 5 metri, după o fază fixă, pe lângă poartă.

Poli nu și-a putut valorifica deloc omul în plus

Tot rapidiștii au fost mai periculoși și la reluarea jocului. Alami a reluat pe spate, din doar câțiva metri, o centrare a lui Goge, iar mingea s-a dus în bară, puțin pe lângă vinclu. Timișorenii nu au putut pune în mare pericol poarta lui Popa. Săulescu a scăpat singur spre poartă, dar a dat o centrare dezamăgitoare, mult prin spatele porții.

La trecerea timpului, giuleștenii au devenit stresați, iar, în minutul 60, Djuric s-a aruncat în careul gazdelor, simulare pentru care a și fost avertizat.

Nervozitate mare pentru Daniel Pancu

Meciul a continuat cu ratări. În minutul 71, Axente a reluat foarte defectuos, paralel cu poarta. Peste patru minute, Drăghiceanu a căzut în careu, iar Pancu a izbucnit și a vrut să intre în teren. La faza următoare, după un fault, antrenorul giuleștean și-a aruncat legitimația pe jos.

Finalul a fost cu faze jucate la disperare, imprecis. Cea mai mare ocazie a fost Djuric, care a tras bine, după ce a primit o „pasă” de la Sergiu Popovici, fază la care Murariu a fost pe fază și a salvat.

Cu acest rezultat, Rapidul ajunge la 37 de puncte și rămâne, momentan, pe locul 3, sub CS Mioveni. Runda viitoare vor primi vizita celor de la Reșița, duminică de la ora 12:30. ASU Poli ajunge la 32 de puncte, pe locul 10. Sâmbătă, de la ora 11:00, va juca la Chiajna.

ASU POLITEHNICA TIMIȘOARA – RAPID 0-0

Murariu – C. Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheș (Sg. Popovici 11′) – D. Codrea (Vidrăsan 64′), A. Ignea – Săulescu, F. Trip (Sofran 76′), Al. Munteanu – Mir. Axente
Rezerve neutilizate: M. Contra – Alin Manea, Al. Pop, Coadă
Antrenor: Octavian Benga

Mih. Popa – Băjan, Mallo, Al. Iacob (cpt.), Goge – R. Lazăr, Djuric – Sefer (G. Crețu 86′), Alami (Drăghiceanu 67′), Hlistei – Labeau (Bonnin 11′)
Rezerve neutilizate: Al. Tătaru – Pănoiu, Jorza, Al. Dulca
Antrenor: Daniel Pancu
Eliminat: Robert Băjan 7′ (roșu direct)

Stadion: „Dan Păltinișanu” (Timișoara); Spectatori: 7.000; Arbitru: Florin Ovidiu Mazilu (Satu Mare). Asistenți: Răzvan Ionuț Soponar și Cristian Nicolae Lucaci (ambii din Baia Mare). Rezervă: Cristian Codrea (Baia Mare). Observatori: Teodora Albon (Cluj-Napoca) și Radu Bitea (Oradea).

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU (Mediafax Foto și Sport Pictures), Emanuel Titus ILIEȘI, Leczki JOZSI, Erik GEIGER și Dani AMARIEI (Mediafax Foto)

Anda DELIU, Marius ANGHEL 01 Mar. 2020, 13:34 Campionat
Pe aceeași temă