Debut cu victorie pentru Bogdan Andone la Poli Timișoara, cu ”satelitul” neoficial al FCSB: ”Suntem departe de ceea ce trebuie”

Anda DELIU 07 Aug. 2022, 00:21 Liga 2

Poli Timișoara s-a impus cu 1-0 în prima rundă a noului sezon de Liga 2, acasă, pe arena Știința, cu Unirea Constanța, satelitul neoficial al celor de la FCSB.

Căpitanul Cosmin Bîrnoi a marcat unicul gol al întâlnirii, semn că banderola i-a prins bine. Altfel, oaspeții au avut momente de dominare, mai ales în ultima jumătate de oră, când, timișorenii au rămas în zece, după eliminarea lui Denis Radu.

Bogdan Andone a punctat importanța debutului cu victorie, dar a recunoscut că jocul nu arată bine deloc.

Poli Timișoara, norocoasă după ce a marcat repede cu Unirea Constanța

Golul a venit la prima fază importantă a meciului. În minutul 8, Bîrnoi a avut o acțiune personală și, după ce a fost blocat în fază, mingea a revenit la el și a înscris. S-a jucat fragmentat, dar, pe măsura trecerii timpului, Unirea începea să prindă tot mai mult curaj și tupeu. Din minutul 36, Poli a început să aibă probleme, iar Gologan a ieșit, după ce a fost lovit la gleznă. Oaspeții au avut o mare ocazie să egaleze, în minutul 41, dar Chirițoiu a trimis din careu ca o transformare la rugby, o execuție complet ratată.

Alb-violeții au rămas în inferioritate și au jucat să mențină rezultatul

Poli nu a putut să-și mai construiască ocazii foarte concludente după ce a marcat, iar acest aspect s-a menținut și în repriza a doua. În minutul 61, Denis Radu, încă necopt ca jucător, a luat aiurea un al doilea cartonaș galben, după un fault la o fază fără pericol.

Rămași cu om în minus, bănățenii au jucat să conserve rezultatul. Peste șapte minute, Chirițoiu a prins un șut bun, dar care a nimerit transversală. Timișorenii au reușit să păstreze însă, până la urmă, rezultatul și să debuteze în noul sezon cu o victorie.

Poli Timișoara în meciul cu Unirea Constanța: Murariu – D. Radu, Germinio, Tsvetkov, Taub (Oanea 46’) – Plantak – Mudrazija (Ignea 72′), Gologan (Pureca 36’), Sil. Pană (Bryneus 46’), Rz. Milea – Bîrnoi (cpt.)(C. Jurj 64’). Rezerve neutilizte: Isvoranu – M. Andone, Bătănași, Zaluschi.

Bucuros că la meci nu vin doar bărbați

Cu toate că pe Știința nu au fost mai mult de 400 de oameni la meci, Bogdan Andone e bucuros pentru că a văzut familii și nu doar un public masculin. Firește, antrenorul s-a bucurat și pentru rezultat.

”Singurul lucru care rămâne este victoria, cele trei puncte foarte importante. Dacă ne uităm puțin în trecut, cred că pentru Poli e prima victorie după cinci ani în debutul sezonului de Liga 2, după cea de la Brăila. Să nu uităm și de sezonul trecut, care s-a terminat cum s-a terminat (n.r. – cu retrogradare sportivă în Liga 3). A fost o presiune în plus pentru jucători, fiind și primul meci pe teren propriu. Vreau să le mulțumesc suporterilor în mod special, oamenilor care au venit în număr mare astăzi la teren. Familii cu copii. Femei am văzut foarte multe la meci, e un lucru extraordinar. Țin să le mulțumesc în numele meu și al echipei”, a punctat antrenorul Politehnicii.

Andone a spus că nu a dorit neapărat ca alb-violeții să facă pasul înapoi. ”Nu că s-a făcut pasul înapoi, dar nu am pregătit lucrul acesta. Tot timpul am încercat să punem presiune. Dar trebuie să ținem cont că a fost prima etapă, o căldură extraordinar de mare. Ok, și pentru advesar. Să nu uităm, adversarul e grupa de 2002-2003 de la FCSB, o grupă care joacă de ani de zile împreună, cu jucători în cadrul echipelor naționale de juniori, care au fost la Campionatul European, cu calități foarte bune. Cu o idee de joc, cu o filosofie de joc de ani de zile, care se cunosc foarte bine între ei. În momentul când am rămas în inferioritate numerică era clar că trebuie să găsim resurse și calea de a ne apăra rezultatul”, a spus Bogdan Andone.

Bogdan Andone, nemulțumit de joc

Antrenorul a admis că Poli nu a jucat deloc grozav. ”Jocul nu a fost cum ne-am dorit. Cum mi-am dorit eu sau își doresc suporterii. Ne-am creat destul de puține situații de a marca. Mă bucur că am reușit să concretizăm poate prima sau singura mare ocazie pe care am avut-o. Avem multe de făcut, mult de muncit. Suntem încă departe de ceea ce trebuie. Avem nevoie și de ritm de joc, să ne cunoaștem mai bine, ca jucătorii să aibă o personalitate mai mare în teren, să ia decizii singuri. Sunt momente când trebuie să decizi, mai ales pe faza ofensivă, să iei o acțiune. Ai nevoie de personalitate, de încredere . Lucrurile acestea vor veni cu timpul, cu siguranță. Le-am spus și astăzi băieților că îi felicit pentru victorie, munca pe care au depus-o. De luni începem să muncim din nou, pentru că suntem departe de ceea ce ar trebui să fim”, a mai admis Andone.

Accidentările continuă la Poli

Altfel, poliștii cad ”secerați” ca spicele, fie că se împiedică și fac entorse, fie că le e rău de la căldură. ”Gologan practic, o accidentare stupidă. A călcat cumva pe piciorul adversarului și a făcut entorsă. Așa ceva n-am pomenit. Taub, pur și simplu, din cauza căldurii, i-a fost rău. Din primele minute, chiar i-am spus doctorului să-l cheme să discute cu el, pentru că era buimac de când a început jocul. A zis că nu se simțea în stare să se mai miște. La fel și Denis (n.r. – Denis Radu) la pauză. Dacă aș fi putut sau situația mi-ar fi permis, aș fi făcut cel puțin patru sau cinci schimbări din cauza căldurii. Silviu Pană, la fel, din aceleași motive. Până la pauză am făcut trei schimbări forțate, iar apoi a venit acea eliminare, când am făcut încă două schimbări forțate”, a mai declarat Bogdan Andone, antrenor al cărei echipă a făcut demersurile să joace la ora 18:00, nu la 11:00.

Cu cele trei puncte câștigate în prima rundă, Poli Timișoara e la egalitate cu alte șapte formații. Etapa viitoare, a doua, weekendul următor, Poli joacă în deplasare la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr, care a început cu o victorie cu FC Brașov, tot la Vâlcea.

Foto: Jozsi Leczki / Mediafax Foto

Anda DELIU 07 Aug. 2022, 00:21 Liga 2
Pe aceeași temă