De ce i-a fost teamă n-a scăpat! Dan Alexa, despre programul din play-off al Rapidului: ”Poate să fie o problemă, dar dăm totul.” De ce o voia pe UTA în Regie și ce jucător important ar putea lipsi în prima etapă

Răzvan STÎNGĂ 17 Jun. 2020, 20:19 Liga 2
De ce i-a fost teamă n-a scăpat! Dan Alexa, despre programul din play-off al Rapidului: ”Poate să fie o problemă, dar dăm totul.” De ce o voia pe UTA în Regie și ce jucător important ar putea lipsi în prima etapă

Rapid va avea un debut extrem de greu în play-off-ul Ligii 2, dat fiind faptul că este nevoită să evolueze de două ori în deplasare, în primele două etape. Va merge la CS Mioveni și Petrolul, iar Dan Alexa este îngrijorat din această cauză. A spus, după tragerea la sorți de miercuri, că și-ar fi dorit ca măcar un meci din primele două să se fi disputat pe teren propriu, dar nu are ce face și trebuie să se conformeze. Speră ca jucătorii să aibă prestații foarte bune și să câștige fiecare partidă.

Dan Alexa, despre duelul cu UTA: ”Terenul de la Arad este diferit de toate terenurile din Liga 2. Au un avantaj ei. Ne-am fi dorit să jucăm la București”

Un alt motiv de îngrijorare este cel de-al treilea meci pe care Rapid îl va juca în deplasare, chiar împotriva liderului UTA Arad. Partida are loc în etapa a patra și se va disputa pe teren sintetic. Dan Alexa spera ca cele două să joace la București și nu la Arad.

”Fiecare meci, indiferent cu cine am fi căzut, e ca o finală. Începem cu două deplasări, aceasta poate să fie o problemă, dar pentru că suntem pe poziția a 6-a vom juca trei meciuri în deplasare. Și dacă am fi picat cu UTA și dacă am fi picat cu Măgurele, la fel aș fi spus, că sunt meciuri foarte grele. Vorbind strict de primul meci, Mioveniul este o echipă care și-a anunțat intenția de a promova. E o echipă cu foarte mare experiență la nivelul Ligii 2. Avem deplasare la Petrolul apoi, o echipă care a investit foarte mult și o echipă care va face absolut tot pentru a promova, dar noi suntem încrezători. Trebuie să ne pregătim foarte bine, sunt cinci finale în care trebuie să dăm totul. Trebuie să fim foarte bine pregătiți, iar cu ajutorul lui Dumnezeu sper să promovăm.

Terenul de la Arad este diferit de toate terenurile din Liga 2. Au un avantaj ei. Ne-am fi dorit să jucăm la București, pentru că ne avantajează terenul cu iarbă naturală, dar aceasta este situația. E un program pe care îl începem dezavantajați, cu două meciuri în deplasare, chiar dacă se joacă fără spectatori, dar nu trebuie să ne găsim scuze”, a declarat Dan Alexa pentru site-ul oficial al clubului.

Labeau nu s-a întors nici până acum la echipă 

Sunt șanse ca Alexa să nu poată conta, în debutul play-off-ului, pe unul dintre cei mai buni jucători. Francezul Brighton Labeau încă nu s-a întors în România și este în urmă cu condiția fizică. Mai mult, nu se știe nici momentul exact în care atacantul va reveni la echipă și când începe pregătirea. Nu a făcut cantonamentul de 14 zile alături de colegii săi.

”Pe Labeau nu am reușit să îl aducem până acum din Franța. Sperăm să îl aducem cât de curând, pentru că este un jucător important și avem nevoie de el. În rest, marea majoritate a jucătorilor s-a antrenat foarte bine. Încercăm să găsim meciuri amicale, dar in păcate din Liga 1 nu mai putem, pentru că a început. Încercăm să găsim variante”, a mai precizat Dan Alexa.

Ionuț Voicu are încrede că Rapid poate promova: ”La ora meciurilor o să fim foarte bine pregătiți și sperăm să câștigăm” 

Ionuț Voicu este mai optimist. Partidele vor fi abordate ca niște finale, iar când se va trage linie, giuleștenii au toate șansele să fie pe unul din primele trei locuri, accentuează căpitanul. Din punct de vedere fizic, crede că lotul va fi pus la punct, pentru că încă din momentul în care jucătorii au început pregătirea, au fost la un nivel foarte bun, ținând cont de lunile de pauză.

”E un program ok, trebuia să jucăm cu toate până la urmă. Trebuie să începem cu victorie și să terminăm cu victorie. Trebuie să jucăm la victorie, pentru că orice pas greșit ne poate costa. La ora meciurilor o să fim foarte bine pregătiți și sperăm să câștigăm. Fizic stăm bine, preparatorul chiar a fost surprins când am dat primul test după pandemie, însă sunt diferențe mari între antrenamente, meciuri amicale și meciuri oficiale. O să ne fie greu, dar trebuie să trecem peste”, a declarat Ionuț Voicu pentru FC Rapid 1923.

Reacția lui Victor Angelescu privind programul echipei Rapid din play-off și situația financiară a echipei o poți vedea aici.

TOT PROGRAMUL PLAY-OFF-ului Ligii 2 îl poți vedea AICI

Foto și video: FC Rapid 1923

Răzvan STÎNGĂ 17 Jun. 2020, 20:19 Liga 2
Pe aceeași temă