Daniel Pancu vede câștigat punctul obținut de Rapid cu Turris: „La finalul campionatului s-ar putea să conteze decisiv.” Ce spune despre eliminarea lui Ionuț Voicu și incidente

Marius ANGHEL 25 Feb. 2020, 21:53 Campionat

Rapid a remizat cu Turris Oltul Turnu Măgurele, scor 0-0, marți seară, la Voluntari, în primul meci oficial din 2020, și a ratat șansa de a urca pe locul 2, direct promovabil.

Meciul dintre cele două contracandidate la lupta pentru promovare a fost unul destul de modest, fără multe ocazii de poartă, însă animat în prelungirile primei reprize, atunci când căpitanul Rapidului, Ionuț Voicu, a avut o intrare dură, a fost eliminat direct, iar spiritele s-au încins pe teren, cât și în tribune. În partea secundă, în ciuda inferiorității numerice, giuleștenii au dominat jocul și au fost mai periculoși, însă nu au reușit să îi pună probleme reale lui Duțu. Cele mai mari ocazi ale meciului le-au avut teleormănenii în ultimele minute, prin Albert Voinea (87), care a trimis din 2 metri peste transversală, cu capul, și prin Silviu Pană (90), care a șters transversala cu o minge trimisă dintr-o lovitură liberă de la 25 de metri.

Rapid nu reușește să câștige nici la a treia încercare cu Turris Oltul și ratează șansa de a urca pe locul 2, direct promovabil. Giuleștenii rămân pe 3, cu 36 de puncte, iar echipa din Turnu Măgurele e pe 6, cu 33 de puncte.

Daniel Pancu: „Am pregătit jocul, vă spun sincer, tot la rezultat. M-a interesat în primul rând să nu pierdem”

După joc, Daniel Pancu a spus că e nemulțumit de prima repriză, însă mulțumit de punctul câștigat, având în vedere că s-a jucat a doua parte în inferioritate numerică. Antrenorul Rapidului a recunoscut că a pregătit acest meci la rezultat, să nu piardă în primul rând, și că punctul obținut cu Turris ar putea să conteze mult la finalul sezonului.

„Ținând cont de ce s-a întâmplat în prima repriză, cred că e un punct câștigat, un punct, nu pot să-i spun mare, dar e foarte important, care la finalul campionatului s-ar putea să conteze decisiv. Am intrat foarte greu în joc, am făcut multe greșeli. Știam că e o echipă foarte bună pe contraatac, o echipă care ocupă bine spațiile de la mijlocul terenului, orice intercepție, așteaptă greșeala adversarului, jucători cu viteză în atac. Am pregătit jocul de maniera asta. Din păcate, când intrăm într-o atmosferă… E primul joc după o pauză lungă. E al treilea meci al meu la debut în retur sau în tur de campionat. Am pierdut cu Progresul Spartac, am făcut un 0-0 cu Farul și astăzi am obținut un 0-0 cu Turris. Este un campionat foarte greu. În joc am făcut greșeli pe care nu trebuia să le facem în mod normal, de interpretarea jocului, am scăpat la ocaziile lor, la contraatacurile lor, ne-am creat și noi câteva situații, iarăși interpretate greșit, pentru că sunt lucruri foarte simple și mă aștept la mai mult de la jucători cu experiență care, în mod normal, ar trebui să joace bine la presiunea asta. Am pregătit jocul, vă spun sincer, tot la rezultat. M-a interesat în primul rând să nu pierdem. Eram convins că vom marca, dar, din păcate, până la pauză am rămas în zece oameni. În a doua repriză eu zic că am mutat bine, inspirat. Turris, practic, a mai avut o singură ocazie clară, în prelungiri. Per total, sunt nemulțumit de prima repriză, dar sunt foarte mulțumit, în contextul ăsta, de punctul câștigat”, a spus Pancu la microfonul DigiSport.

Ionuț Voicu, eliminat corect, spune Pancu: „Mie, de pe margine, mi s-a părut intrare de cartonaș roșu”

Antrenorul Rapidului a comentat și faza care a creat tensiune în prelungirile primei reprize și a adus jandarmii pe teren pentru a liniști spiritele în galerie. Pancu a văzut de pe margine că intrarea lui Ionuț Voicu asupra lui Haită a fost de cartonaș roșu, dând, astfel, dreptate arbitrului Viorel Flueran (Craiova).

„Mie, de pe margine, mi s-a părut intrare de cartonaș roșu. Acum nu știu. Voi vedea și eu faza când intru la vestiar. Oricum, nu mai contează. El este un jucător care pune mult suflet, e un jucător cu agresivitate multă pozitivă. E posibil… nu știu, nu e un jucător dur, pentru că nu are multe cartonașe roșii. El, de obicei, joacă mult la minge. O să văd ce s-a întâmplat. Nu mai contează, totul e istorie”, a comentat Pancu, care a transmis și că e deja cu gândul la următorul meci, derby-ul de la Timișoara cu ASU Politehnica: „Ne gândim la jocul de la Timișoara. Am intrat în campionat de astăzi. Meciurile amicale sunt amicale, cele oficiale sunt oficiale. Sunt convins că ne așteaptă un meci foarte foarte greu la Timișoara, chiar dacă suporterii sunt înfrățiți. Vom pregăti în amănunt jocul ăsta, pentru că avem nevoie să obținem puncte.”

„Jucătorii de la Turris au venit cumva montați pe provocare. Chiar l-am văzut și pe Lincar având niște discuții mai puțin ortodoxe cu suporterii noștri”

Daniel Pancu a mai spus și că jucătorii celor de la Turris, cât și antrenorul Erik Lincar au alimentat faza tensionată de după eliminarea lui Ionuț Voicu. Antrenorul s-a temut ca lucrurile să nu degenereze.

„Am mai trăit astfel de momente la Rapid. Cred că și jucătorii de la Turris au venit cumva montați pe provocare. Chiar l-am văzut și pe Lincar având niște discuții mai puțin ortodoxe cu suporterii noștri. În momentele astea, normal ar trebui să eviți, pentru că sunt foarte aproape tribunele și nu e cazul să pui paie pe foc”, a declarat Pancu.

Cu 36 de puncte, Rapid se menține pe locul 3, acum la un punct în spatele celor de la CS Mioveni și la opt de liderul UTA. În etapa următoare, Rapid joacă duminică, de la ora 11:00, la Timișoara, cu ASU Poli (locul 8, cu 31 de puncte).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Răzvan PĂ‚SĂ‚RICĂ‚ / Sport Pictures

Marius ANGHEL 25 Feb. 2020, 21:53 Campionat
Pe aceeași temă