Daniel Pancu și-a analizat momentele de criză pe care le-a avut în toate cele trei meciuri ale Rapidului din 2020: ”Nici eu nu mă recunoşteam.” Concluzia la care a ajuns: ”E primul lucru pe care îl schimb la mine”

Marius ANGHEL 27 Apr. 2020, 16:16 Liga 2

Văzută ca printre principalele favorite la promovarea în Liga 1 în acest sezon, Rapid și-a confirmat statutul în prima parte a campionatului, când a încheiat pe podium, pe locul 3, la șase puncte de liderul UTA și la două de CS Mioveni. În iarnă, gruparea giuleșteană a avut toate condițiile de pregătire și a făcut achiziții puține, doar acolo unde s-a considerat că era nevoie de întăriri, însă primele meciuri din 2020 nu au adus și rezultatele așteptate.

În trei meciuri disputate în acest an, Rapid a obținut doar două puncte, astfel că și căderea de pe podium a devenit o certitudine. În plus, conducătorii clubului au profitat de această situație și și-au îndeplinit o dorință mai veche. Aceea de a-l demite de pe banca tehnică pe Daniel Pancu. Lucru care a fost realizat după înfrângerea surpriză de pe teren propriu, cu CSM Reșița (scor 0-1), înainte ca sezonul să fie suspendat din cauza pandemiei de COVID-19.

Anterior înfrângerii în fața echipei lui Dorinel Munteanu, Rapid a remizat la Voluntari cu Turris Oltul Turnu Măgurele (scor 0-0), o contracandidată la promovare, dar a încheiat la același scor și deplasarea de la Timișoara, cu ”frații” de la ASU Politehnica. În ambele jocuri, formația giuleșteană a evoluat cel puțin o repriză cu un om mai puțin pe teren.

Daniel Pancu, despre momentele de griză de la marginea terenului: ”Nici eu nu mă recunoşteam

În toate cele trei jocuri din 2020, presiunea la care a fost supusă Rapid s-a văzut și pe teren. Fotbaliștii n-au avut mintea limpede pentru a-și simplifica jocul și a decide partidele, în timp ce, pe margine, antrenorul Daniel Pancu era ca un leu în cușcă. Atât cu Turris, cât și cu ASU Poli și Reșița, legenda giuleștenilor a avut izbucniri nebunești în spațiul rezervat staffului tehnic și nu numai. Pancu s-a exteriorizat urât, a protestat, a gesticulat și de fiecare dată a primit cartonaș galben.

Acum, la rece, la aproape două luni după ce a fost demis, Daniel Pancu recunoaște că nici el nu se mai recunoștea. Ieșirile sale le pune pe seama stresului și a presiunii care îi apăsa pe umeri.

”Nici eu nu mă recunoşteam. Afectează, pentru că un antrenor trebuie să fie atent la mişcările jucătorilor lui, plus cele ale adversarului. În momentul în care eşti tensionat, stresat, se adună multe lucruri din urmă și, vrei nu vrei, îţi pierzi din luciditate”, a spus Daniel Pancu la Telekom Sport.

”Cu siguranţă, acesta este primul lucru pe care o să îl schimb la mine. Pentru că nu are rost, nu mai ai cu ce să ajuţi jucătorii”, a mai declarat Pancu.

Daniel Pancu (D), nervos, aruncând cu sacoul, în meciul de fotbal dintre echipele ASU Politehnica Timisoara și FC Rapid, disputat pe stadionul ”Dan Păltinișanu” din Timisoara. Foto: Sebastian Tătaru / Sport Pictures

Pancu nu-și consideră mandatul de antrenor la Rapid un eșec

Daniel Pancu încă este antrenorul principal în acte al Rapidului, fiindcă nu a ajuns la un acord cu conducerea clubului în privința rezilierii pe cale amiabilă a contractului. I s-a și adus înlocuitor la scurt timp după demitere. Dan Alexa a fost, însă, numit director tehnic până la rezolvarea situației.

Pancu spune că a trecut peste demiterea sa și nu consideră un eșec perioada petrecută ca antrenor la Rapid, chiar dacă obiectivul pe care și-l dorea nu va mai apuca să-l împlinească. ”Cu toate ce mi s-a întâmplat, eu nu consider un eşec, pentru că nu am terminat campionatul şi sunt şi destule lucruri bune în perioada asta de un an şi patru-cinci luni cât am antrenat Rapid. De la Liga 3, Afumaţi şi Slobozia, care erau rivalele noastre la promovare, iar acum, în Liga 2, Petrolul, UTA, Turris, Mioveni, vorbesc de echipele cu bugete care şi-au propus promovarea, am pierdut un singur meci important şi ăla cu Turri,s pe nişte greşeli individuale”, a explicat Pancu.

Acesta e convins că Rapid va promova în Liga 1 și fără el pe banca tehnică. ”Chiar dacă va mai rămâne încă un an, va promova sezonul viitor. La noi nu se poate vorbi de eşec, deocamdată. Am venit din Liga 4, Liga 3 fără probleme, iar acum suntem acolo”, a mai spus Daniel Pancu.

În urma celor două puncte obținute în cele trei meciuri disputate în acest an, Rapid a căzut pe locul 6 în clasamentul Ligii 2, cu 37 de puncte. S-a îndepărtat la 13 puncte de liderul UTA, însă a rămas la fel față de ocupanta locului 2, CS Mioveni, la doua două puncte în spatele ei. Lupta pentru promovare rămâne deschisă dacă sezonul va fi reluat după ieșirea din aceasă criză generată de pandemia de coronavirus.

Marius ANGHEL 27 Apr. 2020, 16:16 Liga 2
Pe aceeași temă