Daniel Pancu, hotărât să revină la antrenamentele Rapidului „după nenorocirea asta cu coronavirusul”. Cum decurg negocierile privind rezilierea contractului

Daniel Pancu, hotărât să revină la antrenamentele Rapidului

Daniel Pancu (42 de ani) este în continuare, în acte, antrenorul echipei Rapid, deși a fost demis la data de 9 martie. Până în acest moment, cele două părți nu au ajuns la un numitor comun în privința rezilierii de comun acord a contractului. Recent, Pancu a declarat că situația nu a mers în vreo direcție, lucrurile fiind aceleași ca în momentul în care a fost anunțat că nu mai e dorit la club.

În ultimii ani, de la noul Rapid au plecat mulți jucători și antrenori care și-au arătat atașamentul față de club, dar conducerea a renunțat la ei în termeni nu tocmai buni. Așa se întâmplă, acum, și cu Daniel Pancu. Ultimul nume care a atacat tot ce se întâmplă la Rapid a fost Vasile Maftei, care a considerat că îndepărtarea lui Pancu s-a dorit din momentul în care a fost numit antrenor principal.

Daniel Pancu spune că încă n-a ajuns la un acord privind rezilierea contractului cu Rapid și că așteaptă ca echipa să își reia pregătirea după această situație creată de pandemia de coronavirus pentru a se prezenta la antrenamente.

„Nu este nicio schimbare față de momentul demiterii mele. În mod normal, după nenorocirea asta cu coronavirusul ar trebui să mă duc la antrenamente. Vedem ce se mai întâmplă”, a declarat Daniel Pancu la DigiSport.

Alexa nu crede că Pancu va reveni la antrenamente: „Credeți-mă. E vorba de orgoliu”

La scurt timp după demiterea lui Pancu, conducerea clubului Rapid l-a numit pe Dan Alexa în funcția de director tehnic, deoarece cea de antrenor principal încă este ocupată. Până la declararea situației de criză din cauza coronavirusului, Alexa a condus antrenamentele pe durata a trei zile, apoi fiind nevoit să le dea liber jucătorilor și să le traseze un program special pe care să îl urmeze de acasă, pentru ca fiecare să își menține forma fizică în această perioadă.

Alexa nu crede însă că se va ajunge la situația de a-l avea pe Daniel Pancu alături de el la antrenamente, fiindcă antrenorul nu va ajunge la un acord în privința rezilierii și va trebui să își respecte contractul pentru a fi plătit.

„Cred că trebuie găsită o cale pe cale amiabilă ca Daniel să fie mulțumit. Pancu este, din punctul meu de vedere, un simbol, a reușit lucruri foarte bune ca antrenor. A promovat Rapidul, a dus-o în lupta pentru promovare. Este un personaj foarte iubit în Giulești, un antrenor de foarte mare perspectivă. Trebuie găsită o cale, respect atât din partea conducerii, cât și a lui Daniel. În orice situație trebuie găsită calea amiabilă, să fie mulțumite ambele părți.

Eu nu cred că Daniel va face lucrul ăsta (n.r. – să vină la antrenamentele Rapidului, să se bage peste el). Credeți-mă. E vorba de orgoliu. Voi găsi o cale cu el, vom discuta. Nu se pune problema. Îl respect foarte mult. Eu, de la Astra, am plecat pentru că am avut adversitate foarte mare, pentru că știa toată lumea din club că va fi foarte greu să obțin rezultate foarte bune, pentru că bune am obținut, fiindcă nu îl aveam pe Alibec. Știa toată lumea. Și, în momentul în care am avut acel egal cu Hermannstadt, am fost dat afară”, a spus Dan Alexa la ProSport LIVE.

Rapid ocupă locul 6 în Liga 2 după 24 de etape, cu 37 de puncte, cu două mai puțin decât CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, ocupantele locurilor 2, respectiv 3, cele care duc promovare, respectiv barajul pentru promovare.

Data reluării campionatului este incertă în acest moment din cauza pandemiei de coronavirus, la FRF încercându-se în această perioadă să se găsească variante optime pentru continuarea competițiilor sportive.

Foto: FC Rapid 1923

Pe aceeași temă