Pancu, după ce Rapid a încheiat turul pe locul 3 în Liga 2: „Nu pot să spun că sunt mulțumit. Pentru mulți era de nesperat această poziție”. Ce crede că nu se va repeta în retur

Marius ANGHEL 27 Nov. 2019, 17:04 Campionat
Pancu, după ce Rapid a încheiat turul pe locul 3 în Liga 2:

Rapid a terminat la egalitate, scor 0-0, miercuri, meciul restant din deplasare de la Călărași, cu Dunărea, contând pentru etapa a 11-a a Ligii 2, și a încheiat turul pe locul 3, la șase puncte în spatele liderului UTA și la două de a doua clasată CS Mioveni.

După modul în care s-a desfășurat partida de la Călărași, rezultatul de egalitate pare unul echitabil. Ambele echipe au avut situații bune de a marca, Dunărea nimerind chiar bara, însă niciuna nu a reușit să înscrie.

Daniel Pancu: „Pregătisem jocul cu totul și cu totul altfel. Cred că am avut noroc că am intrat la pauză cu 0-0”

După fluierul final, Daniel Pancu, antrenorul Rapidului, a spus că pregătise altfel meciul și că jucătorii au reușit să pună în practică ceea ce le-a cerut în special în partea secundă. Egalul i se pare un rezultat just.

„După aspectul jocului, e un punct câștigat. În prima repriză am făcut greșeli impardonabile, multe mingi pierdute, dueluri la mijlocul terenului. Gazdele de astăzi sunt o echipă mult mai bună decât locul pe care îl ocupă în clasament. Au jucători foarte buni de contraatac, de spații. Pregătisem jocul cu totul și cu totul altfel. Cred că am avut noroc că am intrat la pauză cu 0-0. A doua repriză, lucrurile s-au schimbat. A fost mult mai echilibrat jocul, am reușit să schimbăm trei-patru pase, am reușit schimbat direcțiile de joc, am reușit să creem superioritate pe zonele laterale, cum, de altfel, pregătisem și prima repriză. Ar fi fost nemeritat dacă am fi reușit să câștigăm, pentru că am avut și noi două-trei ocazii foarte mari. La Goge am înțeles că mingea a atins și bara”, a spus Daniel Pancu la microfonul DigiSport.

„Am terminat turul pe locul 3. Nu pot să spun că sunt mulțumit”

Clasarea la finalul turului pe podium, pe locul 3, îl nemulțumește pe antrenorul Rapidului. Pancu vrea pe primele două locuri din Liga 2, cele care asigură promovarea directă.

„Am terminat turul pe locul 3. Nu pot să spun că sunt mulțumit, dar, la cum decurgeau lucrurile la un moment dat, pentru mulți era de nesperat această poziție, locul 3 la sfârșit de tur. E important că în ultimele jocuri am arătat și un nivel ridicat de fotbal, mai puțin astăzi. V-am spus care au fost cauzele. Una peste alta, locul 3 e un loc care la finalul campionatului duce la baraj. Obiectivul nostru este promovarea, deci unul dintre primele două locuri”, a declarat Daniel Pancu.

„Nu mai avem voie să avem o pasă cum am avut-o pe cea după meciul cu Petrolul, pentru că s-ar putea să ne coste decisiv de data asta”

Rapid a ajuns la cinci meciuri consecutive fără îngrângere, iar Daniel Pancu speră ca echipa să nu mai repede perioada neagră prin care a trecut după victoria cu Petrolul, când în patru jocuri nu a reușit să câștige. Dacă o va repeta, va fi aproape fatal pentru a se mai reuși promovarea, e de părere antrenorul.

„Ne-a fost foarte greu, dar greșelile pe care le-am făcut în trecut nu o să le mai repetăm. Dar, e mult mai important să nu mai intrăm într-o pasă dintr-asta. E un campionat foarte lung, dar mai rămân doar 18 jocuri. Nu mai avem voie să avem o pasă cum am avut-o pe cea după meciul cu Petrolul, pentru că s-ar putea să ne coste decisiv de data asta. Meciurile și punctele rămân din ce în ce mai puține. E important să intrăm în pauza asta de iarnă, pentru că mai sunt încă două jocuri, două jocuri foarte complicate, ca și cel de astăzi. Dacă ne vom menține poziția asta de locul 3, dacă în iarnă vom reuși unul sau două transferuri bune, foarte bune, sunt convins că Rapid va arăta foarte bine în retur”, e de părere Daniel Pancu.

Întrebat cum i s-ar părea cooptarea lui Mircea Lucescu în stafful echipei, Pancu a spus ce părere are despre orice „plus valoare” adus la club.

„Despre venirea lui Mircea Lucescu am o părere foarte bună. Am spus întotdeauna. Ce aduce plus valoare clubului, pe mine nu are decât să mă mulțumească. Eu, în primul rând, gândesc ca un rapidist. Tot ce e bine pentru Rapid înseamnă că e bine și pentru mine”, a mai spus Pancu.

În cele 18 meciuri desfășurate în turul campionatului, Rapid a înregistrat 9 victorii, 5 egaluri, 4 înfrângeri, 28-15 golaveraj și 32 de puncte. În următoarele două jocuri, ambele din retur, ultimele programate în 2019, Rapid le întâlnește pe Farul, sâmbătă, de la ora 13:00, la Constanța, și pe Concordia Chiajna, pe 7 decembrie, de la ora 16:00, în deplasare.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: Alexandru DOBRE / Mediafax Foto

Marius ANGHEL 27 Nov. 2019, 17:04 Campionat
Pe aceeași temă