Daniel Pancu are 27 de jucători la dispoziție pentru cantonamentul din Turcia. Piriz e în lot, la fel și portarul australian, Roskopf a fost lăsat acasă

Marius ANGHEL 24 Jan. 2020, 12:06 Pregătiri, amicale

La o săptămână și jumătate distanță de la reunire și primul antrenament desfășurat în 2020, Rapid a plecat în cantonament în Turcia, în Antalya, acolo unde își va petrece următoarele 14 zile și va desfășura cinci meciuri amicale. În lotul pe care Daniel Pancu se va baza se numără 27 de jucători, printre care nu este atacantul Matias Roskopf.

Valentin Alexandru rămâne singurul transfer, Harrison e în continuare în probe

Delegația Rapidului, condusă de președintele Ovidiu Burcă, a plecat vineri dimineață către Lara, Antalya, acolo unde va sta până pe 6 februarie.

În lotul de 27 de jucători sunt trei noutăți față de grupul cu care s-a încheiat prima parte a sezonului. Singurul transfer efectuat până acum de giuleșteni rămâne atacantul Valentin Alexandru, adus de la SCM Gloria Buzău. De la echipa U19 a clubului a fost promovat fundașul Cristian Ignat, care s-a alăturat lotului încă de la reunire, iar în probe se află în continuare portarul australian Harrison Devenish-Mears.

„Mai căutăm un portat Under 20 și încă un jucător în zona de atac. Vom vedea dacă va fi tot un număr 10, un atacant, sper să rezolvăm zilele următoare. Harrison e cu noi aici, e un jucător foarte talentat, surprinzător, pentru că vine de la un nivel de colegiu, dar am rămas impresionați în primele două săptămâni. Vom vedea”, a spus, citat de TelekomSport, la aeroport, Daniel Pancu despre ce achiziții își mai dorește la Rapid, cât și despre portarul australian.

Matias Roskopf e out din lot, în privința lui Piriz s-a răzgândit

Nu au fost luați în Turcia portarul Ștefan Lefter și atacantul argentinian Matias Roskopf, ambii prezenți la reunire. Lefter are șanse mici să joace, având în vedere că are doar 15 ani, în timp ce surpriza e reprezentată de lăsarea în afara lotului a lui Roskopf, atacantul de 22 de ani care în prima parte a sezonului a evoluat în 17 meciuri, 14 ca titular, și a marcat trei goluri.

Totodată, portarul Alexandru Achiriloaiei, fundașul Matei Babaua și mijlocașul Alex Catrici au fost împrumutați la Pandurii Târgu Jiu, iar atacantul Gabriel Dodoi a fost direcționat până la vară către CSM Reșița.

Din informațiile ProSport, Daniel Pancu nu mai voia să-i păstreze în lot pentru partea a doua a campionatului atât pe Matias Roskopf, cât și pe mijlocașul Facundo Piriz (29 ani), despre care antrenorul a spus în repetate rânduri că este cel mai valoros jucător care a evoluat vreodată în Liga a 2-a din România. Uruguayanul a evoluat în șase meciuri pentru Rapid după ce a fost adus în timpul campionatului. Dacă în privința lui Piriz s-a răzgândit în ultimul moment, Roskopf nu a mai prins lotul pentru cantonament.

Cinci meciuri amicale pentru Rapid în Turcia

În Antalya, Rapid va desfășura cinci meciuri amicale. Primul joc va fi cu nemții de la Saarbrücken (27 ianuarie), apoi va întâlni U Craiova 1948 SA (30 ianuarie), CSKA Sofia (bulgari, 2 februarie), FK Baltika și SKA Rostov (ambele din Rusia, ambele pe 5 februarie).

În țară, până acum, giuleștenii au desfășurat un singur test, cu echipa de Liga a 4-a Bucharest United, pe care a învins-o cu 8-0.

Lotul Rapidului pentru cantonamentul din Antalya:

portari: Virgil DRĂ‚GHIA, Alexandru TĂ‚TARU, Harrison DEVENISH-MEARS;
fundași: Ionuț VOICU, Robert BĂ‚JAN, Enrichi FINICA, Cătălin OANEA, Bogdan MANOLE, Facundo MALLO, Tano BONNIN, Alexandru IACOB, Cristian IGNAT;
mijlocași: Amir JORZA, Sandro DJURIC, Alin CÂRSTOCEA, Rareș LAZĂ‚R, Facundo PIRIZ, Ștefan PĂ‚NOIU, Alexandru DULCA, Antonio SEFER, Geani CREȚU, Cătălin HLISTEI, Lucian GOGE, Saifeddine ALAMI, Marian DRĂ‚GHICEANU;
atacanți: Valentin ALEXANDRU, Brighton LABEAU.

Din delegația Rapidului fac parte: Ovidiu BURCĂ‚ (președinte), Daniel PANCU (antrenor principal), Ștefan GRIGORIE (antrenor secund), Marian IONIȚĂ‚ și Bebe CIORAN (antrenori portari), Florentin ION (team manager), Gheorghe PĂ‚UN și Nicușor BURCINĂ‚ (masori) și Virgiliu HUDICI (doctor).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Rapid 1923

Marius ANGHEL 24 Jan. 2020, 12:06 Pregătiri, amicale
Pe aceeași temă