Daniel Oprița trage semnalul de alarmă! Steaua riscă să rămână fără aproape toți jucătorii: ”E o situație deloc ușoară. Nu știu ce lot să fac”

Răzvan STÎNGĂ 08 May. 2023, 14:34 Liga 2
Daniel Oprița trage semnalul de alarmă! Steaua riscă să rămână fără aproape toți jucătorii: ”E o situație deloc ușoară. Nu știu ce lot să fac”

Steaua riscă să rămână fără un număr important de jucători din vară! Conform antrenorului Daniel Oprița, o parte semnificativă din lot urmează să termine contractele la finalul acestei stagiuni, după ultimele meciuri programate în play-off-ul de Liga 2.

Oprița mai are un an de înțelegere cu Steaua, până în vara lui 2024, dar acest lucru nu e valabil pentru foarte mulți fotbaliști. Doar câțiva mai au contracte pentru cel puțin stagiunea care vine, în jur de 90 la sută din lot, potrivit lui Oprița, urmând, poate, să își caute noi acorduri la finalul campionatului.

Steaua riscă să rămână fără aproape întreg lotul de jucători din vară!

O problemă pentru care s-ar putea ca echipa să nu ajungă la acorduri cu ei e reprezentată de organizarea legală a Stelei, legat de faptul că nu poate juca mai sus de Liga 2 din cauza contextului juridic.

Steaua trebuie să facă demersurile necesare pentru ca dreptul de promovare să fie valabil pentru sezonul 2023/2024, pentru că, în caz contrar, ar putea fi nevoită să schimbe aproape în totalitate lotul, lucru remarcat de Daniel Oprița.

Nici antrenorul nu știe în funcție de ce obiective va aduce jucători.

”Nu știu ce se aude cu Legea Sportului. Noi sperăm ca din sezonul viitor să avem drept de promovare. Nu știu ce lot să fac. Pentru ce să fac? Jucătorii vin și întreabă: «Avem drept, nu avem drept de promovare?». Sunt și ei într-o situație… 90 la sută dintre jucători vor avea contractele terminate.

E o situație care nu e ușoară. Doar trei-patru au contracte (n.r. – în vigoare și din vară). Eu mai am un an, vedem ce va fi”, a spus Daniel Oprița la conferința de presă de la finalul partidei cu SC Oțelul, scor 0-1.

Adrian Popa, dispus să continue la Steaua și din vară

Un jucător care poate continua la Steaua din vară e Adrian Popa. Mijlocașul este un nume important în Liga 2 și ia în calcul să evolueze și în sezonul care vine la trupa ”militară”. Deși clubul din Ghencea nu are drept de promovare în SuperLiga României, fotbalistul nu mai judecă astfel situația, fiind dispus să prelungească înțelegerea și din vară, când expiră actuala.

Adrian Pop este pe finalul carierei, iar probabil în vară va parafa ultimul său contract de fotbalist. Cu siguranță clubul îi va da această posibilitate, dat fiind faptul că a fost unul dintre cei mai buni jucători din lot până la ora actuală, în ciuda vârstei, 34 de ani. În actuala stagiune de Liga 2, Adrian Popa a adunat nu mai puțin de 25 meciuri și a marcat de șase ori.

Eu am spus-o de când am venit aici și nu-mi schimb părerea. Îmi doresc să-mi închei cariera aici, dar nu ține numai de mine.

Iau totul pas cu pas, mă gândesc doar la cum să fac să fiu cât mai bun. Trebuie să fiu sănătos în primul rând și să am evoluții cât mai bune meci de meci, iar la final, când se va termina sezonul, vom vedea ce se va întâmpla”, spunea Adrian Popa la începutul lunii martie.

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures) și Alexandra Pandrea (ProSport)

Răzvan STÎNGĂ 08 May. 2023, 14:34 Liga 2
Pe aceeași temă