Daniel Oprița s-a simțit ca în Ghencea la Chiajna, datorită suporterilor: ”Era păcat să nu reușim să luăm măcar un punct în condițiile astea.” Antrenorul Stelei, despre ultimele încercări ale conducerii de a determina FRF să schimbe regulamentul în timpul sezonului, ca echipa să poată promova

Marius ANGHEL 21 Mar. 2022, 22:34 Liga 2

Steaua a condus la Chiajna, însă a obținut un punct din meciul cu Concordia după ce a egalat în primul din cele patru minute de prelungiri arătate de central, la o fază în care Chipirliu a lovit cu cotul în față un adversar și se putea dicta și fault în atac și eliminare pentru jucătorul lui Oprița. Brigada condusă de Szabolcs Kovacs (Carei) nu a dictat însă un penalty pentru ”militari”, la un henț al lui Codrea, la un minut după golul de 2-1 al Concordiei.

2-2 s-a terminat meciul desfășurat luni seară la Chiajna, pentru Steaua marcând Stephan Drăghici (26) și Dean Beța (90+1), în timp ce pentru gazdele de la Concordia au punctat Azdren Llullaku (28) și Adrian Voicu (52).

Jocul a pus punct primei etape a play-off-ului Ligii 2, una în care s-au înregistrat două remize (0-0 între Petrolul și ”U” Cluj și 2-2 între Concordia și Steaua) și o victorie pentru FC Hermannstadt (2-0 cu Unirea Slobozia), singurele mutări în clasament fiind trecerea sibienilor pe locul 2, la un punct despre ”U” Cluj.

Daniel Oprița, după remizat dintre Concordia și Steaua: ”A fost un meci echilibrat”

La finalul partidei de la Chiajna, antrenorul Stelei, Daniel Oprița, a considerat rezultatul de egalitate drept unul echitabil, meciul ca fiind unul spectaculos, însă rămâne cu regretul că dacă echipa sa ar fi primit penalty-ul din minutul 53, la un minutul după golul de 2-1 al Concordiei, când Codrea a comis henț în propriul careu, poate altfel ar fi fost rezultatul final.

”Cred că a fost un meci echilibrat, cu faze de poartă, au fost și patru goluri, n-are cum să nu fie frumos când s-au înscris atâtea goluri. Nu prea ne așteptam, pentru că suprafața de joc n-a fost cea mai bună și e mai greu să construiești. Dar cred că cele două echipe au oferit un spectacol frumos, la fel a fost și în tribună. Când egalezi în ultimele minute e normal să te bucuri, deși deschizi scorul. Poate dacă reușeam să ținem de 1-0 mai mult timp poate era altceva. Am fost egalați prea repede, după aceea am fost conduși, dar am crezut până în ultimul moment, le-am spus jucătorilor să nu se dea bătuți, să se lupte până la final. Ne dorim să ne clasăm cât mai sus, am arătat-o și astăzi, am încercat să atacăm, să egalăm și am reușit până la urmă. Un rezultat echitabil. Poate dacă egalam mai devreme… Nu știu, din ce am auzit, că am avut un penalty. Prima dată a arătat penalty centralul la acea fază, după aceea nu știu, tușierul i-a spus altceva. Asta e, până la urmă, dacă așa a decis… nu avem cum să mai întoarcem”, a spus Oprița la finalul jocului, la microfonul DigiSport.

Oprița s-a simțit ca acasă la Chiajna: ”Le mulțumesc și suporterilor. Au cântat încontinuu”

Antrenorul Stelei a rămas impresionat de modul în care galeria a încurajat echipa, în special în repriza secundă, când mai tot timpul a fost condusă. Totodată, Oprița a reactivat ”placa” din prima parte a campionatului, în care tot repeta faptul că are în lot jucători pe care s-a bazat atât în Liga 3, cât și în Liga 4.

”Vreau să felicit, să le mulțumesc și suporterilor, care au cântat încontinuu, cu toate că am fost conduși aproape toată repriza a doua. Au cântat. Chiar vorbeam pe bancă despre ce se întâmplă în tribună și era păcat să nu reușim să luăm măcar un punct în condițiile astea. Practic, am jucat acasă. Eu zic că ne ajută punctul ăsta, fiindcă o ținem pe Chiajna sub noi, suntem pe locul 4. Avem un obiectiv, să terminăm în primele patru, și am reușit egalul aici. Nu e ușor la Chiajna. Când joci în play-off, orice punct e important.

Trebuie să ținem cont și că mulți jucători pe care îi avem au jucat în Liga a 4-a și a 3-a doi ani, chiar dacă au mai jucat ei în Liga 1, în Liga a 2-a. Totuși, să stai doi-trei ani în ligile inferioriare… Nu mai e ritmul care a fost la Liga a 2-a, când am fost la Liga a 3-a și a 4-a. Au mai trecut și anii peste unii dintre jucători. Nucleul nostru de bază e format din majoritatea jucătorilor care au fost la Liga a 3-a”, a spus Oprița.

  • Steaua în meciul cu Concordia Chiajna: Bălbărău – D. Oroian, Beţa, Bactăr, Rob. Neacșu (Ad. Ilie 62′) – Ad. Popa (Em. Pacionel 62′), Șt. Pacionel, Bărbulescu (cpt.)(Măd. Mihăescu 79′), St. Drăghici (Răsdan 74′) – Buhăescu (Huiban 74′), Chipirliu. Rezerve neutilizate: H. Iancu – Walace, Cl. Dragu, Răducan.

Conducerea Stelei încearcă să înduplece FRF să lase echipa să promoveze, dacă va reuși acest lucru din punct de vedere sportiv

Daniel Oprița a fost chestionat din nou despre problema Stelei de a nu avea dreptul de a promova și despre noile încercări ale conducerii clubului de a face ceva pentru a determina FRF să schimbe regulamentul în timpul sezonului și să lase echipa din Ghencea să meargă în Liga 1, dacă va realiza asta sportiv.

”Am înțeles că se caută soluții, încearcă, se zbat să facă lucrul ăsta, dar nu pot să spun mai multe până nu sunt lucrurile clare. Se încearcă, da, am auzit. De asta le și spun băieților să jucăm orice meci la victorie, să încercăm să luăm puncte, să ne aflăm pe un loc de promovare, pentru că ce ar fi să se rezolve ceva și să nu fim noi în clasament pe un loc care să ne permită să promovăm. Noi sperăm!”, a declarat Daniel Oprița.

Steaua e pe locul 4 în play-off și se pregătește de meciul cu Petrolul

Steaua are 38 de puncte și ocupă locul 4 în play-off-ul Ligii 2, poziție care la finalul sezonului regular ar duce, în mod normal, la baraj de promovare, dacă echipa ar avea dreptul de a urca în Liga 1. Concordia are 37 de puncte și e pe locul 5, în timp ce pe primele trei locuri se află Petrolul (50 puncte), FC Hermannstadt (44) și ”U” Cluj (43).

În etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2, programată peste două săptămâni, Steaua urmează să joace pe teren propriu cu liderul Petrolul, echipă care are 12 puncte în față.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-a-scapat-printre-degete-victoria-cu-steaua-reactia-lui-ianis-zicu-despre-golul-primit-in-minutul-901-si-remarca-pentru-adversari-sper-sa-joace-toate-meciurile-asa-sa-ara-19224182

https://liga2.prosport.ro/seria-1/a-marcat-dar-a-parasit-terenul-suparat-azdren-llullaku-dezamagit-dupa-egalul-concordiei-chiajna-cu-steaua-e-frustrant-puteam-sa-ne-distantam-de-locul-6-obiectivul-atacantului-19224176

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concordia-chiajna-steaua-se-joaca-de-la-ora-1800-in-incheierea-primei-etape-a-play-off-ului-ligii-2-19224138

Marius ANGHEL 21 Mar. 2022, 22:34 Liga 2
Pe aceeași temă