Daniel Oprița nu s-a ascuns în spatele scuzelor după ce Steaua a pierdut partida cu ”U” Cluj: ”O înfrângere dureroasă contra unei echipe de valoare”

Andrei PASCU 05 May. 2022, 00:46 Liga 2
Daniel Oprița nu s-a ascuns în spatele scuzelor după ce Steaua a pierdut partida cu ”U” Cluj: ”O înfrângere dureroasă contra unei echipe de valoare”

Steaua nu a reușit să se impună în fața Universității Cluj sau să ia vreun punct. A cedat, pe teren propriu, cu 0-2, iar mai mult de locul 4 nu pare că va obține în acest sezon de Liga 2. Daniel Oprița a recunoscut, însă, că înfrângerea cu ardelenii a fost una meritată.

Daniel Oprița: ”O înfrângere dureroasă contra unei echipe de valoare”

Fără să încerce să găsească scuze, Daniel Oprița a declarat că Steaua nu a făcut cel mai bun meci și că ”U” Cluj, la fel ca în partida de pe Cluj Arena, nu a câștigat întâmplător confruntarea.

A recunoscut că erorile echipei sale au facilitat eșecul care o plasează pe Steaua în spatele Petrolului, Universității Cluj și Hermannstadt-ului. Ely Fernandes, minutul 36, și Florin Ilie, minutul 82, au semnat încă o înfrângere pentru ”militari” și încă o victorie pentru ardeleni.

O înfrângere dureroasă contra unei echipe de valoare căreia nu am reușit să îi luăm nici măcar un punct. Ne doream, am greșit, am făcut greșeli. A fost o victorie meritată a lor. Am vrut să egalăm, am pus presiune, dar până la urmă parcă nici fizic nu am putut pe final, atunci când trebuie să alergi, să întorci rezultatul contra unei echipe valoroase.

(N.r. – Despre suporteri) O atmosferă frumoasă, și de aceea suntem dezamăgiți că am pierdut. Jucătorilor nu le-a picat bine, dar le mulțumesc că i-au chemat pe jucători, pe mine, ne-au încurajat. Sunt alături de noi și la bine, și la rău”, a declarat Daniel Oprița, conform Digi Sport.

  • Steaua: H. Iancu (cpt.) – D. Oroian (Ius. Răducan 78′), Walace, Beța, Al. Zaharia – Val. Bărbulescu, Mihăescu (Enceanu 59′) – Ad. Popa (Răsdan 84′), Șt. Pacionel (Buhăescu 46′), Em. Pacionel – Chipirliu (Huiban 84′)
    Rezerve neutilizate: Bălbărău – Rob. Neacșu, Cl. Dragu, Bactăr

Daniel Oprița: ”A fost un arbitraj bun”

În ceea ce privește altercația în urma căreia Valentin Bărbulescu a văzut cartonașul roșu, Daniel Oprița a declarat că nu a văzut prea bine faza, dar că se va uita să vadă care a fost motivul pentru care arbitrul a hotărât să ia o astfel de decizie.

Nu m-am uitat la fază, eram pe bancă și nu am văzut foarte bine ce s-a întâmplat. O să vorbesc cu el, o să văd ce s-a întâmplat. În acest moment nu pot să spun ceva.

(N.r. – Despre arbitraj) A fost un arbitraj bun. Poate ne-a dat cartonașe mai ușor, dar nu din cauza arbitrajului n-am câștigat azi. Au și marcat ei la greșelile noastre. Când faci greșeli într-un astfel de derby, e greu”, a completat Oprița.

Daniel Oprița, analiza luptei la promovare

Daniel Oprița a vorbit și despre lupta la promovarea directă, dintre Petrolul, ”U” Cluj și FC Hermannstadt:

Se luptă toate trei, se pare că noi am scos tot ce am putut din acest lot, pentru că e clar că echipele de deasupra sunt peste noi, și valoros, și financiar.

(N.r. – Despre partida următoare, cu Unirea Slobozia) Vrem să câștigăm, ne dorim, dar ei își joacă șansa. Vor încerca, vor vrea locul 5 așa că nu o să fie un meci ușor. Jucăm trei meciur într-o săptămână și nu o să fie ușor”.

Steaua, locul 4 în play-off

Steaua e pe locul 4 în play-off-ul din Liga 2, cu 46 de puncte. E devansată de FC Hermannstadt, 56 de puncte și un meci mai puțin, iar sub ea, pe 5, se află Concordia Chiajna, 41 de puncte.

Etapa următoare Steaua va juca tot pe teren propriu, cu Unirea Slobozia.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Andrei PASCU 05 May. 2022, 00:46 Liga 2
Pe aceeași temă