Daniel Oprița, după victoria cu Poli Iași: ”Îi felicit pe jucătorii care au intrat la pauză, au făcut diferența.” În ce condiții obține Steaua calificarea matematică în play-off din această etapă

Narcis POHOAȚĂ 04 Mar. 2022, 21:16 Liga 2

Steaua a făcut, vineri seară, un pas mare în lupta pentru play-off, reușind să urce, momentan, pe locul 4 în clasamentul Ligii 2 după victoria categorică obținută în fața Politehnicii Iași, scor 3-1.

Echipa din Ghencea poate obține calificarea matematică în grupa celor mai bune șase echipe din acest sezon de Liga 2 dacă FC Buzău pierde sâmbătă cu Petrolul sau dacă FK Miercurea Ciuc nu câștigă, tot sâmbătă, la CS Comunal Șelimbăr.

Oprița, laude pentru jucătorii care au intrat pe parcurs în meciul cu Poli Iași

După o primă repriză de dominare sterilă, fără ocazii mari, Steaua s-a desprins în repriza a doua grație mutărilor inspirate făcute de antrenorul Daniel Oprița, care i-a trimis pe teren pe Adrian Popa și Vasile Buhăescu, cei doi contribuind la toate cele trei goluri, câte o dată marcând chiar ei.

La finalul partidei desfășurate în Ghencea, prima în 2022, antrenorul Stelei, Daniel Oprița, a admis că echipa sa a suferit în prima parte în ofensivă și i-a felicitat pe elevii săi care au făcut diferența.

”A fost un meci greu, așa cum mă așteptam. Am avut o primă repriză nu foarte bună, ei s-au închis foarte bine, au stat foarte bine în teren, iar noi nu am putut să-i dezechilibrăm, să luăm acțiuni individuale, să jucăm mai repede. Am fost foarte lenți, nu am pus presiune pe ei, așa cum am vorbit. La pauză am schimbat, îi felicit pe jucătorii care au intrat, au făcut diferența și așa trebuie să fie de fiecare dată”, a declarat Daniel Oprița, care l-a lăudat pe veteranul Adi Popa (33 de ani) pentru modul cum se pregătește, punctând că jucătorii trebuie să-și câștige locul în formula de start: ”Adi Popa s-a pregătit foarte bine, își dorește să joace, singur își face loc în echipă. Fiecare jucător trebuie să tragă și să intre în echipă, pentru că nu am nimic cu absolut nimeni. Cine merită, ăla o să joace.”

Steaua în meciul cu Poli Iași: Bălbărău – D. Oroian, Walace, Beța, Rob. Neacșu – St. Drăghici (Em. Pacionel 90′), Șt. Pacionel (Buhăescu 46′), Enceanu (Răsdan 80′), Val. Bărbulescu, Bustea (Ad. Popa 46′) – Chipirliu (Cl. Dragu 86′)
Rezerve neutilizate: H. Iancu – Ad. Ilie, Bactăr, Răducan.

”Mai avem un meci de jucat, după aceea vorbim de play-off”

Antrenorul Stelei a evitat să vorbească după meci despre play-off, preferând să aștepte calificarea matematică.

”Mai sunt câteva meciuri în week-end, mai avem un meci de jucat, după aceea vorbim de play-off. Chiar dacă avem șanse destul de mari după victoria asta, trebuie să așteptăm, pentru că în fotbal nu se știe. Și azi, la 3-0 eram liniștiți, la 3-1 nu se știe. La 3-1 ne-a fost puțin teamă, pentru că la orice gol marcat, chiar și în minutul 90, lucrurile se puteau complica. Bine că am trecut peste meciul acesta greu, îi felicit pe băieți”, a mai spus Oprița.

Totuși, Daniel Oprița nu și-a luat gândul de la promovare, dacă echipa sa va încheia sezonul pe o poziție eligibilă: ”Noi jucăm până la final, dacă ajungem în play-off jucăm să dăm totul, să acumulăm puncte și vedem la final pe ce loc o să fim, vedem dacă avem sau nu dreptul de a promova.”

Regulamentul e clar în această situație și nu poate fi schimbat în timpul sezonului. Steaua, un club de drept public, nu are drept de promovare. Dacă va terminat pe o poziție care duce direct în Liga 1 sau la baraj de promovare, locul ei va fi luat de următoarea clasată, care îndeplinește condițiile de licențiere.

Steaua poate fi matematic în play-off de sâmbăta aceasta

Steaua a urcat, pentru moment, după această victorie cu Poli Iași, pe locul 4 în Liga 2, cu 34 de puncte și are cinci puncte peste FK Miercurea Ciuc, formație care se află pe poziția a 7-a, prima sub locurile de play-off.

Dacă FC Buzău (locul 6, 31 puncte) pierde sâmbătă cu Petrolul (ora 17:30, la Ploiești) sau dacă FK Miercurea Ciuc nu câștigă, tot sâmbătă, la CS Comunal Șelimbăr (ora 12:30, la Avrig), atunci Steaua este matematic în play-off cu o etapă înainte de finalul sezonului regular. Echipa din Ghencea stă mai bine la rezultate directe atât cu FC Buzău, cât și cu FK Miercurea Ciuc, în cazul în care va termina la egalitate cu acestea.

În ultima etapă, weekendul următor, Steaua joacă în deplasare la Metaloglobus București (locul 9, 25 puncte).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Narcis POHOAȚĂ 04 Mar. 2022, 21:16 Liga 2
Pe aceeași temă