Daniel Niculae, primele impresii ca președinte la Rapid, după victoria cu FK Csikszereda: ”Am avut niște emoții cum nu am mai avut de când eram jucător. Încep să simt ceea ce simte și un antrenor. Trebuie să recunoaștem, au fost și lucruri mai puțin bune”

Marius ANGHEL 07 Apr. 2021, 11:57 Liga 2

Rapid a început cu dreptul play-off-ul de promovare, câștigând cu 1-0 meciul din prima etapă, la Miercurea Ciuc, cu FK Csikszereda, rezultat care a urcat echipa pe primul loc în clasament, devansând ”FC U” Craiova la golaveraj (1-0 față de 0-0).

A fost, totodată, primul meci al Rapidului în care l-a avut în tribună pe Daniel Niculae ca președinte, după ce a fost prezentat oficial în funcție cu trei zile în urmă.

Daniel Niculae, după primul meci ca președinte la Rapid: ”Dacă te dăruiești, cum s-au dăruit băieții astăzi, Dumnezeu te recompensează la final”

Fostul atacant al giuleștenilor a spus la finalul meciului de la Miercurea Ciuc primele sale impresii după victoria cu Csikszereda, echipă care în urmă cu o lună învingea Rapidul cu 3-1 la Buftea. Niculae a remarcat lucruri bune, dar și mai puțin bune la formația antrenată de Mihai Iosif.

”Am trăit cum trăiește orice antrenor, cum trăiește orice suporter: cu sufletul la gură. Am avut emoții, ținând cont și de noua postură, ținând cont că este și primul meci, dar și primul meci din acest play-off, care poate duce, la finalul celor zece meciuri, au mai rămas nouă, în Liga 1. Un meci clasic, de Liga a 2-a, cu foarte multe lucruri bune, cu ambiție, cu dăruire, dar și cu lucruri mai puțin bune. Trebuie să recunoaștem. Însă, dacă te dăruiești, cum s-au dăruit băieții astăzi, Dumnezeu te recompensează la final. Sunt lucruri de pus la punct, cu siguranță, Miță le-a și văzut, le-a văzut și în meciul din această seară, le-a văzut și la meciurile precedente. Chiar dacă sunt meciuri pe care le câștigăm, bineînțeles, important este rezultatul, cu atât mai mult cu cât meciurile se vor împuțina și contează foarte mult punctele. Dacă eliminăm anumite greșeli pe care le-am făcut, cred că puteam face un meci mult mai bun, cred că am fi putut să înscriem și golul doi și probabil finalul n-ar mai fi fost așa de incandescent cum a fost acesta. Important este că am spart gheața, că am reușit să câștigăm împotriva celor de la Csikszereda. Sunt trei puncte importante, uriașe pentru noi, pentru că ne dau moral pentru ceea ce va urma. Avem continuitate în rezultate și, bineînțeles, speranță pentru ce va fi”, a spus Daniel Niculae la Rapid TV.

Rapid a urcat pe primul loc în play-off. ”Nu am niciun merit eu”

Rezultatul obținut de Rapid în primul joc cu Niculae președinte a coincis și cu urcarea echipei pe primul loc în play-off, la finalul primei etape. Turneul de promovare l-a început pe locul 4, la două puncte de lider, și după doar o etapă s-a instalat în fotoliul de prim-clasată, la egalitate cu ”FC U” Craiova, care a obținut doar o remiză la CS Mioveni și a fost depășită de giuleșteni din cauza golaverajului inferior.

”Nu am niciun merit eu. Meritul îl au băieții, îl are Miță și cu stafful său. Meritul meu e că sufăr alături de ei și voi încerca să fiu alături până la finalul acestui sezon și indiferent dacă vom promova, ceea ce ne dorim cu toții, sau dacă nu vom promova, eu voi încerca să le ofer toate condițiile care pot fi făcute pentru a face performanță. Apoi depinde numai și numai de ei”, e părerea lui Niculae.

Daniel Niculae, mesaj public către jucători: ”Va fi o perioadă de două luni de zile de sacrificii. Doar așa vom avea șanse foarte mari să promovăm”

În etapa a 2-a, Rapid joacă pe teren propriu cu Dunărea Călărași (11 aprilie, ora 19:00), echipă pe care în penultima etapă a sezonului regular o învingea cu 4-0, după un meci neașteptat de prost făcut de echipa lui Cristian Pustai. Acum, giuleștenii se așteaptă la altceva.

Președintele Rapidului a avut un mesaj public către jucătorii săi.

”Niciun meci nu seamănă cu altul, nu se aseamănă. Avem foarte puține zile la dispoziție să ne revenim. Ați văzut, a fost un meci foarte solicitant din punct de vedere fizic. Pe această cale îi rog și pe băieți să aibă foarte mare grijă cum gestionează aceste zile. Va fi o perioadă de două luni de zile de sacrificii. Dacă vor reuși să facă aceste sacrificii și vor face ceea ce au făcut astăzi pe teren, se vor sacrifica pentru bine și interesul comun, al echipei, al clubului, cred că vom avea și foarte mari șanse să promovăm”, a transmis Daniel Niculae.

Primele impresii despre cum trăiește un președinte un meci al echipei sale: ”Trebuie să mă obișnuiesc. Încep să simt ceea ce simte și un antrenor”

În final, Daniel Niculae a vorbit și despre sentimentele pe care le-a trăit și le trăiește în funcția pe care tocmai a preluat-o la clubul său de suflet. Fostul atacant spune că începe să își dea seama ceea ce trăiește inclusiv un antrenor, o poziție la care nu s-a gândit niciodată.

Președintele vișiniilor vrea unitate, iubire între club și suporteri.

”Sunt nou într-o funcție administrativă. Nu am plecat niciodată și nu voi pleca niciodată, indiferent dacă voi avea o funcție administrativă sau nu. Sufletul și inima îmi vor rămâne tot timpul aici și, bineînțeles, în tribunele, sperăm acum, noului Giulești. Sper să avem, și cu siguranță vom avea, o relație foarte bună cu toți suporterii rapidiști. Bineînțeles, sunt foarte multe solicitări din toate punctele de vedere, dar vom gestiona foarte bine împreună și cred că doar cu toții în spatele interesului comun și acesta al iubirii, vizavi de aceste două culori… trebuie să fim alături de club. Am avut niște emoții cum nu am mai avut de când eram jucător și de când jucam împotriva unor echipe mari. Trebuie să mă obișnuiesc. Încep să simt ceea ce simte și un antrenor, pentru că mi se părea o meserie de care nu m-aș fi apropiat, dar cred că sentimentele sunt cam aceleași. Fie că ești în înaltul tribunei sau că ești pe banca tehnică, trăiești meciul, nu acele 90 de minute, ci cu mult timp înainte și cu mult timp după. Acum trebuie să ne gândim doar la meciul următor. Există euforia rezultatul, sunt trei puncte foarte importante, foarte bune, băieții se vor mai bucura câteva ore, iar de mâine pregătim meciul următor. Trebuie să ne gândim la ceea ce avem de făcut pe termen scurt, și acela este meciul cu Dunărea Călărași”, a spus Niculae, care, pus să transmită un mesaj către suporteri, a spus: ”Aspacardin și susținere totată în spatele băieților și alături de echipă.”

Rapid a acumulat 36 de puncte după victoria cu FK Csikszereda și a urcat pe primul loc în play-off-ul Ligii 2, devansând la golaveraj ”FC U” Craiova.

Foto: Leczki Jozsi (Mediafax Foto) și Alexandru Paraschiv (Sport Pictures)
Foto și video: FC Rapid 1923

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/capitanul-rapidului-sageti-catre-fk-csikszereda-dupa-victoria-din-secuime-ne-am-simtit-ca-acasa-in-inima-romaniei-nu-am-jucat-in-alta-tara-cum-au-jucat-cei-de-la-miercurea-ciuc-asa-au-19178025

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-e-pe-locul-1-in-play-off-ul-ligii-2-mihai-iosif-ii-lauda-pe-jucatori-nu-poti-realiza-nimic-fara-sacrificiu-si-daruire-a-remarcat-o-schimbare-importanta-dupa-ce-a-fost-numit-19178010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fk-csikszereda-rapid-se-joaca-de-la-ora-1900-meciul-incheie-prima-etapa-a-play-off-ului-ligii-2-si-e-primul-de-la-revenirea-lui-daniel-niculae-la-giulesteni-19177948

Marius ANGHEL 07 Apr. 2021, 11:57 Liga 2
Pe aceeași temă