Dan Alexa și Adrian Mihalcea nu sunt de acord că Unirea Constanța respectă competiția dacă va continua să joace în Liga 2. ”Chiar nu e normal” / ”Nu știu cât de bine face fotbalului”

Adi MARICA, Marius ANGHEL 23 Feb. 2023, 14:53 Liga 2
Dan Alexa și Adrian Mihalcea nu sunt de acord că Unirea Constanța respectă competiția dacă va continua să joace în Liga 2. ”Chiar nu e normal” / ”Nu știu cât de bine face fotbalului”

Dan Alexa, antrenorul echipei FC Brașov, e de părere că Unirea Constanța nu respectă competiția. Ultima clasată în Liga 2 s-a despărțit în această iarnă de toți jucătorii pe care îi avea și nu s-a antrenat pentru partea a doua a sezonului, iar în ultimele zile, potrivit spuselor patronului ei, a reușit să legitimeze suficienți jucători pentru a se prezenta la meciurile rămase de disputat.

În cazul retragerii din campionat, rezultatele Unirii Constanța din primele 16 etape ar fi fost anulate, iar FC Brașov ar fi fost una dintre echipele dezavantajate de această decizie, însă, cu toate acestea, Alexa condamnă tot ce s-a întâmplat la clubul patronat de Vasile Geambazi.

Dan Alexa: ”Nu e ok, nu așa respecți competiția”

Dan Alexa e de părere că pur și simplu prezentarea la meciuri a Unirii Constanța nu înseamnă că respectă competiția.

”Din punctul meu de vedere, să joci cu copiii și să iei câte 5-6 goluri pe meci, cum s-a mai întâmplat în trecut, nu e ok, nu așa respecți competiția. Dar e treaba lor, nu știu ce s-a întâmplat acolo. Noi suntem avantați ca ei să joace, dar alta este discuția. Dacă suntem corecți, și ei vor juca, așa cum a spus patronul lor, numai cu copiii, mi se pare un lucru nefiresc. Chiar nu e normal”, a spus Alexa.

Adrian Mihalcea: ”Nu cred că va fi un fair-play față de echipele cu care au jucat”

Și Adrian Mihalcea, adversarul lui Dan Alexa în primul meci din 2023, este de părere că Unirea Constanța nu respectă competiția în cazul în care va evolua doar cu juniori. Echipa sa, Gloria Buzău, ar fi fost avantajată de retragerea trupei lui Geambazi.

”Noi am fi una dintre beneficiarele retragerii, dar sunt convins că cei de la Unirea Constanța nu se vor retrage. Dar, din păcate, și dacă vor juca cu copii de 14-15 ani nu cred că va fi un fair-play față de echipele cu care au jucat. Important, poate pe viitor, e să nu mai apară astfel de cazuri. Nu este primul și, din păcate, nu știu cât de bine face fotbalului”, e de părere Adrian Mihalcea.

Viitorul Pandurii, Gloria Buzău, Minaur Baia Mare și CSM Slatina sunt singurele echipe care au pierdut puncte contra Unirii Constanța în acest sezon de Liga 2. Totate au fost învinse.

Vasile Geambazi: ”Am legitimat 12 fotbaliști noi și telefonul sună în continuare”

Unirea Constanța și-a pierdut în această iarnă toți jucătorii pe care îi avea în lot, toți fiind împrumutați de la FCSB. Patronul său, Vasile Geambazi, nepotul lui Gigi Becali, finanțatorul FCSB, a declarat ieri, pentru ProSport, că a reușit să legitimeze pentru ca echipa să poată continua să joace în Liga 2.

În cazul unei retrageri sau a unei excluderi din competiție, atunci Unirea Constanța era retrogradată în ultima ligă a județului în care își are sediul. În schimb, dacă va continua în Liga 2 și va retrograda, lucru care se va întâmpla, atunci va putea să se înscrie în noul sezon al Ligii 3.

”Avem mulți jucători. Am legitimat 12 fotbaliști noi și telefonul sună în continuare. Meciul se joacă și o să fie și calitate. În ceea ce privește lotul, avem doi jucători născuți 2004, doi jucători născuți 2003, așa cum prevede regulamentul ligii secunde. Restul sunt seniori”, a spus Vasile Geambazi.

”Eu caut copii care vor să joace la Liga 2. Vreau, trebuie să vrea și ei. Încercăm să nu jucăm cu copii de 14-15 ani, dar, dacă va fi nevoie pentru a termina sezonul, o voi face. Nu avem interdicție la legitimări. Eu caut, repet, copii care să mai joace nouă meciuri la Liga 2. Vreau să-i văd că-și doresc. Dacă aș termina doar sezonul regular, s-ar interpreta că avantajez pe cineva. Din 16 echipe cu care am jucat, aș avantaja pe cele patru pe care le-am bătut. Suntem în restructurare, insolvență, avem plan de reorganizare și încerc să nu duc echipa în faliment. Retrogradez, mă înscriu la Liga 3 anul viitor. Dacă mă retrag, mă duc direct la Liga 5”, spunea, zilele trecute, nepotul lui Gigi Becali.

Unirea Constanța este clasată pe locul 20, ultimul, în Liga 2 după 16 etape, la egalitate cu Poli Timișoara, ambele cu 12 puncte. Are patru victorii, 12 îngrângeri și golaveraj 13-35. Punctele le-a obținut cu Viitorul Pandurii (2-1 la Clinceni), Gloria Buzău (3-1 la Clinceni), Minaur Baia Mare (1-0 la Clinceni) și CSM Slatina (1-0 la Slatina).

În primul meci din 2023, Unirea Constanța va juca luni, 27 februarie, de la ora 17:00, pe stadionul Arcul de Triumf din București, cu Dinamo. Va fi partida care închide prima rundă de Liga 2 din 2023.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-constanta-la-mare-cautare-vasile-geambazi-am-legitimat-12-fotbalisti-noi-si-telefonul-suna-in-continuare-19260907

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-start-infernal-la-buzau-dan-alexa-surprinde-presiunea-e-mai-mare-pe-gloria-duelul-cu-taranul-mihalcea-chirurgul-da-mai-bine-19260904

https://liga2.prosport.ro/seria-1/interviu-vasile-geambazi-sustine-ca-unirea-constanta-va-continua-sa-joace-in-liga-2-99-la-suta-continuam-in-ce-conditii-vom-vedea-echipa-nu-mai-colaboreaza-cu-fcsb-si-e-in-caut-19260742

Adi MARICA, Marius ANGHEL 23 Feb. 2023, 14:53 Liga 2
Pe aceeași temă