Dan Alexa o vrea pe Steaua în play-off: ”Își merită locul! Mă pun și eu în locul federației, ce poți să faci?”

Adi MARICA 04 Jan. 2023, 00:24 Liga 2
Dan Alexa o vrea pe Steaua în play-off: ”Își merită locul! Mă pun și eu în locul federației, ce poți să faci?”

Dintre cele șase echipe aflate în acest moment pe locurile care duc în play-off, doar Steaua este aproape calificată matematic în grupa de promovare, cu trei runde înainte de finalul sezonului regular. Nu și-a rezolvat însă problema care o împiedică să acceadă în prima ligă și va evolua și în acest campionat fără să poată urca în SuperLigă.

Ovidiu Burcă, antrenorul echipei Dinamo, spune că Steaua nu ar trebui lăsată să joace în play-off, chiar dacă sportiv și-a câștigat acest drept. ”Am spus-o de la începutul campionatului. Echipele care n-au drept de promovare n-ar trebui să participe în play-off, pentru că se poate altera competiția. Dincolo de a acuza pe cineva, o spun deschis. Într-un fel poate juca CSA Steaua contra lui Dinamo, ținând cont de rivalitate, de tradiție, și într-o cu totul altă manieră poate juca CSA Steaua împotriva unei echipe cu care nu există rivalitate. Nu mi se pare în spiritul fair-play-ului ca o echipă care nu are drept de promovare să participe în play-off. Ar fi trebuit să se găsească o soluție din punctul ăsta de vedere”, declara, anul trecut, Ovidiu Burcă, potrivit GSP.

  • Dinamo este pe locul 8 după primele 16 etape, cu 24 de puncte, la două puncte în spatele Gloriei Buzău (locul 6, 26 puncte) și la nu mai puțin de nouă puncte de liderul Steaua (33 puncte).

Dan Alexa: ”Mă pun și eu în locul federației, ce poți să faci?”

În schimb, Dan Alexa, antrenorul echipei FC Brașov, este de altă părere că Steaua nu poate fi scoasă din play-off, chiar dacă nu are drept de promovare.

”Nu este normal ca echipe care nu au drept de promovare să joace în play-off, dar, din punct de vedere sportiv, își merită locul, astfel că nu poți să-i scoți din play-off. Este o situație de așa natură încât nu ai voie să promovezi deși și-au câștigat acest drept pe teren. Mă pun și eu în locul federației, ce poți să faci? Să-i scoți din play-off? Nu ai cum! Va fi nebunie dacă în play-off, din șase echipe, să spunem că trei nu vor avea drept de promovare, ce se poate întâmpla cu barajele? Intră locul 7, locul 8? Steaua este în play-off, Slatina și Șelimbărul pot ajunge acolo…”, a spus Alexa, antrenorul unei echipe care este susținută din bani publici, dar care are forma de organizare ce nu o împiedică să promoveze, de drept privat.

”Chirurgul” mai speră la play-off

FC Brașov iernează pe locul 10 în Liga 2, cu 23 de puncte, la trei puncte de ultima poziție care duce în play-off. Campionatul se va relua în ultimul weekend din luna februarie a anului 2023, iar echipa lui Dan Alexa mai are meciuri cu Gloria Buzău (deplasare), Unirea Constanța (acasă) și Unirea Slobozia (deplasare).

Alexa consideră primul meci din 2023, cel din deplasare cu Gloria Buzău, unul de șase puncte. Gloria e ultima clasată pe locurile de play-off, iar un eventual rezultat negativ îi va reduce aproape de zero șansele Brașovului. ”Suntem la trei puncte de locul 6 și avem meciul direct în prima etapă din 2023 la Buzău, un joc de care pe care. Cu o victorie la Buzău îți crești șansele de a prinde play-off-ul. Va fi un meci de șase puncte. Mai sunt nouă puncte puse în joc și se poate întâmpla orice. În acest moment nimic nu este pierdut, mai ales că ne-au ajutat și celelalte rezultate din ultima etapă. Important este să vedem cum ne vom mișca în această perioadă de iarnă”, crede Dan Alexa.

Adi MARICA 04 Jan. 2023, 00:24 Liga 2
Pe aceeași temă