Dan Alexa l-a acuzat pe ”centralul” Ionuț Coza că a ”coborât” din peluză giuleștenilor direct pe teren, cu fluierul în gură: ”Rapidul nu avea nevoie de arbitrajul lui Coza ca să câștige astăzi. Îmi asum absolul tot”

Anda DELIU 13 May. 2021, 23:19 Liga 2

ASU Poli a pierdut cu 1-0 la Buftea, cu Rapid, după un meci în care Ionuț Coza a făcut greșeli de arbitraj, mai ales cea de la eliminarea lui Bocșan din minutul 17, fază la care s-a și acordat penalty. Dan Alexa a spus clar că arbitrul cu domiciliul în comuna ilfoveană Cernica este rapidisist și că își asumă afirmația.

Alexa l-a felicitat pe Mihai Iosif, antrenorul Rapidului, dar a spus tranșant că arbitrajul a fost o rușine. ”Mă bucur foarte mult pentru el, pentru că le-a demonstrat tuturor că este un antrenor foarte bun. Despre jocul acesta nu pot să spun decât că arbitrajul a fost o rușine. Ca toată maniera… Vreau să-mi felicit echipa pentru că au făcut – în zece oameni, din minutul 17 – un meci foarte bun. Am avut situații de unu la unu cu portarul. Am fost organizați. Sigur, Rapidul a pus presiune. Am avut situații în momentul înc are am riscat, pentru că nu mai aveam ce să apărăm”, a punctat Alexa la microfonul DigiSport.

”Chirurgul” spune despre arbitrul Coza că are o simpatie declarată pentru Rapid

Arbitrul central al acestui meci, Ionuț Coza, este din lotul de Liga 1, iar la joc l-a observat chiar Augustus Constantin, cel care face delegările pentru partidele de Liga 2.

Alexa a dat de înțeles că delegarea a fost neinspirată. ”A fost fault în atac la Coadă în prima fază și apoi mișcare naturală a mâinii (n.r. – face referire la faza în care Boșcan a fost eliminat și Rapid a primit penalty). Se vede pe reluări. S-a rupt echilibru. Până în minutul acela, Rapidul nu a intrat în careul nostru. Am pus presiune pe ei și controlam cumva ostilitățile de început. Coza, un arbitru pe care l-am apreciat până acum. Dar știi foarte bine, un rapidist. A fost în galeria Rapidului. Îmi asum absolut tot. Rapidul nu avea nevoie de arbitrajul lui Coza ca să câștige astăzi. Suntem o echipă mică, cu bani foarte puțini, dar și aceia ne chinuim să-i facem. Veneam pe un trend ascendent. Aveam șansa noastră. Cred că acea eliminare a fost decisivă pe parcursul a tot ceea s-a întâmplat”, a mai spus antrenorul echipei ASU Poli.

Alexa mai speră la locul de baraj de promovare

În contextul în care mai sunt două etape din play-off-ul Ligii 2, Alexa a spus că speră să câștige luni cu CS Mioveni și să mai spere la locul de baraj de promovare.

”Mai sperăm pentru locul 4. Jucăm cu Mioveniul luni. Echipa a arătat pe perioada acestui play-off că merităm să fim în play-off. Am jucat cel puțin de la egal la egal cu toți adversarii, mai puțin meciul de la Mioveni. Sunt foarte mândru pentru jucătorii mei, pentru că astăzi chiar au făcut un joc bun. Au avut ritm. E foarte greu să joci din minutul 18 în zece oameni împotriva Rapidului. Dar și așa am ratat situațiile mai mari. Rapidul a avut două situații în momentul în care a băgat doi atacanți și era clar căt rebuie să risc, nu aveam ce să apărăm”, a detaliat ”Chirurgul”.

Ce se întâmplă la final de sezon? ”Vom vedea ce va fi”

Întrebat ce se va întâmpla cu el și Poli din vară, Alexa nu a dat un răspuns clar.

”Am venit la Timișoara ca să ajut. E un proiect de-a meu, strict sufletește. Vom vedea ce va fi. Suntem o echipa care merita să mai avem cel puțin 3-4 puncte”, a conchis antrenorul.

ASU Poli are 39 de puncte și ocupă locul 5 din 6 în play-off-ul Ligii 2, fiind la patru puncte în spatele celor de la Dunărea Călărași, clasați pe locul 4, al doilea care duce la barajul de promovare în Liga 1.

Echipa timișoreană mai are meciuri de jucat cu CS Mioveni (17 mai, ora 18:30, acasă) și FK Csikszereda (deplasare).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-e-cu-un-picior-in-liga-1-nocturna-s-a-stins-pentru-asu-poli-la-buftea-dupa-ce-a-avut-un-eliminat-dintr-o-greseala-de-arbitraj-19184647

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-asu-poli-se-joaca-de-la-ora-2030-giulestenii-pot-face-un-pas-mare-catre-liga-1-19184496

Anda DELIU 13 May. 2021, 23:19 Liga 2
Pe aceeași temă