Dan Alexa e mulțumit de fotbaliștii Rapidului și așteaptă debutul în play-off: ”Am o primă echipă formată pe jumătate, de șapte-opt jucători”. Totul despre lupta la promovare, adversari și pentru ce amicale au mai existat negocieri

Răzvan STÎNGĂ 27 Jun. 2020, 12:21 Liga 2
Dan Alexa e mulțumit de fotbaliștii Rapidului și așteaptă debutul în play-off: ”Am o primă echipă formată pe jumătate, de șapte-opt jucători”. Totul despre lupta la promovare, adversari și pentru ce amicale au mai existat negocieri

Dan Alexa, antrenorul echipei Rapid, așteaptă debutul în play-off-ul Ligii 2. Este mulțumit de modul în care a decurs întreaga pregătire până acum, dar și de evoluțiile jucăorilor din meciurile de verificare. Alexa a precizat că mai sunt de pus la punct foarte puține aspecte, legate de planurile tactice, jucătorii să mai acumuleze puțin la partea fizică și să lucreze la partea mentală.

Dan Alexa: ”Îmi doresc ca înaintea meciului cu Mioveni să fim foarte bine din punct de vedere fizic, tehnico-tactic și mental”

”Principalul” promite ca până la ora primului meci, cu CS Mioveni, Rapid să arate ca o echipă omogenă și să demonstreze că se poate bate cu formațiile din față, pentru unul din locurile direct promovabile. Cele cinci partide din play-off sunt văzute de Dan Alexa precum cinci finale.

Am avut meciuri amicale și văd o creștere. Sper ca în meciurile oficiale să nu apese atât de mult presiunea, să nu fie atât de mare, pentru că sunt cinci finale, iar jucătorii trebuie să scoată cât mai mult din ele. Sunt meciuri decisive, iar noi trebuie să recuperăm cel mai mult, pentru că suntem pe ultima poziție. Jucătorii s-au antrenat bine și înainte de pandemie. Sunt receptivi și îmi doresc ca înaintea meciului cu Mioveni să fim foarte bine din punct de vedere fizic, tehnico-tactic și mental, a declarat Dan Alexa pentru Rapid TV.

Dan Alexa: ”Meciul cu Măgurele este ultima repetiție și îmi doresc să arătăm o creștere față de meciurile trecute. Suntem bine ca ritm”

În ceea ce privește conturarea unei echipe de start, Dan Alexa a punctat faptul că după partida amicală cu Turris Oltul Turnu Măgurele, din deplasare, de sâmbătă seară, formația va fi în mare măsură făcută. Până acum, mai lipsesc câteva ”piese” întrucât, a precizat el, are în cap șapte-opt jucători care vor fi în mare măsură în teren din primul minut cu CS Mioveni.

Așadar, Dan Alexa îi va mai testa pe jucători într-o partidă amicală. Până acum, a făcut-o în două rânduri, cu Dinamo (scor 0-1) și cu Astra (scor 2-2), dar de data aceasta va fi cu o adversară din play-off-ul Ligii 2. Lotul îi va cuprinde și pe jucătorii Lucian Goge şi Valentin Alexandru, care au fost accidentați.

”Meciul cu Măgurele este ultima repetiție și îmi doresc să arătăm o creștere față de meciurile trecute. Am arătat bine ca ritm. Ne-am mișcat destul de bine. Am așteptări ca la meciul cu Măgurele să arătăm bine. Sper să trag concluziile după acest meci. Am o primă echipă formată pe jumătate, de șapte-opt jucători, dar totul se poate schimba sămbătă. Mă gândeam la un prim 11 când mai erau câteva zile până la meciul oficial, dar timpul a demonstrat că e o greșeală. Încerc să fiu cât mai deschis, am imaginea echipei, a jucătorilor. Acum le cunosc caracterul”.

Dan Alexa mai voia câteva meciuri de verificare: ”Am încercat să jucăm și cu echipe din Liga 3, de la baraj, dar acolo nu sunt îndeplinite criteriile pentru COVID-19”

Rapid mai avea în plan organizarea și altor meciuri de verificare, dar s-a lovit de imposibiliatea de a mai organiza și altele. A dorit, a recunoscut Dan Alexa, să joace împotriva unor echipe care participă la barjul de promovare în Liga 3, dar acestea nu pot respecta prevederile medicale impuse de pandemia de COVID-19.

”Nu mi-aș fi dorit să jucăm împotriva lui Turris, dar nu avem adversari. Până la urmă, împotriva lor jucăm în ultima etapă și se pot schimba foarte multe până la ora meciului oficial. Mă bucur că am luat acest amical, că jucăm în nocturnă. Tratăm meciul ca pe unul oficial. Avem nevoie de meciuri. Am încercat să jucăm și cu echipe din Liga 3, de la baraj, cu Progresul Spartac, Slatina, Ulmu, Slobozia, dar acolo nu sunt îndeplinite criteriile pentru COVID-19”, a mai spus Dan Alexa, care a făcut și o scurtă analiză a play-off-ului.

Rapid, ”cea mai dezavantajată” de faptul că meciurile de joacă fără spectatori

Este conștient că Rapid are cel mai mult de tras pentru a termina pe locul 1 sau pe locul 2. Giuleștenii vor porni play-off-ul de pe ultima poziție, 6, și au nevoie de noroc pentru o clasare cât mai sus. Alexa accentuează faptul că totul ține și de jocul rezultatelor.

”FC Argeș are un antrenor cu experiență, pe Ionuț Badea. Măgurele e o echipă asupra căreia Lincar și-a pus amprenta. Sund adversari faorte buni pentru noi, dar noi suntem Rapid și trebuie să ne punem ampreta asupra meciurilor. Avem nevoie și de șansă pentru că nu este un campionat lung și nu poți să recuperezi puncte pe parcurs. Oricum, sunt bucuros că putem juca cele cinci meciuri. Dacă se suspenda campionatul, nu mai jucam.

Sunt convins că suporterii ne-ar fi ajutat. Atmosfera de la stadion ar fi fost ca un al 12-lea jucător. Sunt convins că ne-ar fi ajutat enorm. Suntem echipa cea mai dezavantajată de asta. Poate și Petrolul, pentru că și ea are galerie, dar atmonsfera de aici, de la Rapid, nu se poate întâlni niciunde. Un mare minus este că nu avem suporterii lângă noi. Era frumos să se joace cu spectatori. Chiar și în deplasare mi-ar fi plăcut să jucăm cu oameni în tribune. Un jucător poate evolua foarte bine sub presiune, când e atmosferă de meci”, a mai spus Dan Alexa.

Rapid joacă în deplasare în primele două etape din turneu 

Rapid este nevoită să evolueze de două ori în deplasare în primele două etape din play-off-ul de promovare în Liga 1. Va merge la CS Mioveni și Petrolul, iar în etapa a treia va disputa și primul meci acasă, cu Campionii FC Argeș. În ultimele două partide, giuleștenii vor evolua la Arad, cu UTA, și în Regie, cu Turris Oltul Turnu Măgurele.

Play-off-ul începe la data de 4 iulie, iar celelalte date de disputare a etapelor sunt 11 iulie, 18 iulie, 25 iulie și 1 august. Barajul de promovare / menținere în Liga 1 va avea loc pe 5 și 9 august.

Foto: FC Rapid 1923 

Rapid 97

Publicată de FC Rapid 1923 pe Joi, 25 iunie 2020

Răzvan STÎNGĂ 27 Jun. 2020, 12:21 Liga 2
Pe aceeași temă