Dan Alexa are la antrenamente un internațional U21 din Belarus, fost pe lista celor mai buni jucători tineri din Europa. La FC Brașov a ajuns și un fundaș fost la Dinamo

Adi MARICA 29 Jul. 2022, 14:48 Liga 2

Lotul echipei FC Brașov e departe de a fi conturat. Chiar dacă până la startul campionatului Ligii 2 mai sunt doar câteva zile, Dan Alexa încă mai așteaptă ”jucători de prim 11”.

Un portar experimentat, un fundaș central, dar și un mijlocaș ofensiv sunt țintele ”Chirurgului” în această perioadă.

Kirill Kirilenko, un internațional U19 al Belarusului, în teste la FC Brașov

La antrenamentul din acestă dimineață, care a avut loc la stadionul ICIM, cu echipa brașoveană s-a antrenat un jucător din Belarus! Este vorba de internaționalul U21, Kirill Kirilenko, un fotbalist care poate evolua pe mai multe poziții în atac.

Atacantul Kirilenko (21 de ani) are 180 centimetri înălțime, este din Minsk, iar ultima sa echipă este FC Torpedo-BelAZ Zhodino, din Belarus, pentru care în 2021, în sezonul trecut, a evoluat în 21 de meciuri și a marcat un gol, iar în actualul sezon de primă ligă, din 2022 și din care au trecut 15 etape, are 11 jocuri disputate, doar într-unul început ca titular.

În cariera sa a mai trecut pe la Dinamo Brest, FC Minsk U19, BATE Borisov (toate trei din Belarus), Karpaty Lviv și Olimpik Donetsk (ambele din Ucraina).

Fotbalistul din Belarus va fi testat de Alexa în meciurile amicale de la finalul acestei săptămâni.

Igor Jovanovic se antrenează de miercuri cu echipa

Totodată, de miercuri, cu FC Brașov se antrenează și Igor Jovanovic, ultima oară la Dinamo.

Fundaşul central Jovanovic (33 de ani, dublă cetăţenie, croată şi germană) este un fotbalist pentru care Dan Alexa a insistat mult și care a ajuns de marți seara la Brașov, iar miecuri a intrat în programul echipei.

Jovanovic a mai jucat în România la Sepsi OSK, Astra și Dinamo. Ultima dată a activat la echipa din ”Ștefan cel Mare”, pentru care a prins 7 meciuri (521 minute). Croatul are talie, 186 centimetri înălțime, e un jucător cu multă experiență și s-a remarcat prin forță și un bun joc de cap.

În cariera sa a mai jucat la formaţiile SV Wacker Burghausen, 1.FC Klev, Turun Palloseura, Babelsberg 03, Rot-Weiss Erfurt, FF Jaro, Miedz Legnica, Bnei Sakhnin, FC Lahti, Panetolikos, Seongnam FC și Sudova.

  • Igor Jovanovic și Alexandru Saim Tudor, alt jucător ajuns în această săptămână la FC Brașov, au avut un program suplimentar de pregătire cu preparatorul fizic Cătălin Voicu, semn că cei doi sunt în urmă cu pregătirea fizică.

Ultimele retușuri, cu Viitorul Dăești și CSM Focșani

FC Brașov va încheia, la finalul acestei săptămâni, seria jocurilor de pregătire. Astfel, sâmbătă, de la ora 18:00, se va duela la Tărlungeni, cu Viitorul Dăești (Liga 3), iar duminică, de la ora 10:30, cu CSM Focșani, pe stadionul Tineretului.

În această pregătire de vară, FC Brașov a disputat șapte meciuri amicale, în care a obținut următoarele rezultate: 1-3 cu Farul, 0-2 cu FC Hermannstadt, 1-1 cu Unirea Slobozia, 3-0 cu Olimpic Cetate Râșnov, 1-1 cu SC Oțelul Galați, 2-1 cu Olimpic Zărnești și 1-0 cu Progresul Spartac.

În prima etapă a noului sezon de Liga 2, FC Brașov va juca sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare, la Râmnicu Vâlcea, cu CS Comunal Șelimbăr.

Foto: Dinamo Brest și Adi Marica

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-da-startul-noului-sezon-de-liga-2-la-chiar-prima-participare-a-sa-in-acest-esalon-steaua-joaca-in-incheierea-primei-etape-programul-rundei-si-meciurile-televizate-19238660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-a-mai-luat-niste-decizii-la-fc-brasov-un-croat-fost-la-cfr-cluj-ramane-israelianul-ben-algrabli-a-plecat-19238576

https://liga2.prosport.ro/seria-1/turcul-saim-tudor-a-fost-cedat-de-petrolul-catre-fc-brasov-dan-alexa-testeaza-si-un-mijlocas-fost-in-ultimele-doua-sezoane-la-metaloglobus-dar-asteapta-si-un-fundas-fost-ultima-dat-19238530

Adi MARICA 29 Jul. 2022, 14:48 Liga 2
Pe aceeași temă