Ovidiu Burcă a enumerat patru motive pentru care Dan Alexa a fost ales ca înlocuitor al lui Daniel Pancu la Rapid

Marius ANGHEL 11 Mar. 2020, 13:34 Campionat

Dan Alexa (40 de ani) a fost prezentat oficial, miercuri, la Rapid în funcția de director tehnic, momentan poziția de antrenor principal fiind ocupată în continuare de Daniel Pancu, demis luni din cauza rezultatelor slabe înregistrate în primele trei meciuri din acest an. Cel care ultima dată a fost prezent pe banca Astrei, în Liga 1, a semnat un contract valabil pe un an și jumătate cu gruparea giuleșteană.

La conferința de presă susținută la Sala Rapid, de la ora 12:30, cel care l-a prezentat oficial pe Dan Alexa ca director tehnic la Rapid a fost președintele clubului, Ovidiu Burcă. Acesta și-a început discursul prin a-i mulțumi demisului Daniel Pancu.

„Vreau să încep această conferință, în primul rând, prin a-i mulțumi lui Daniel, pentru tot ceea ce a făcut, cel puțin, din punctul meu de vedere, în această perioadă cât a fost alături de noi, ca director tehnic, cât și ca antrenor și să îi urez baftă în continuare. Au fost momente frumoase alături de el și va rămâne pentru mine un prieten, cred eu, pentru că ne-am apropiat destul de mult în ultima perioadă”, a spus Burcă, acesta transmițând că este convins că se va ajunge în curând la un acord cu Daniel Pancu pentru despărțirea amiabilă.

Motivele pentru care Rapid l-a ales pe Dan Alexa ca înlocuitor al lui Daniel Pancu

Apoi, Ovidiu Burcă a explicat motivele care au determinat conducerea clubului Rapid să îl aleagă pe Dan Alexa din lista scurtă de antrenori pe care a format-o după demiterea lui Daniel Pancu. Acestea sunt că „știe foarte bine Liga 2, din care a promovat de trei ori”, „cunoaște foarte bine acest club”, „experiența de la Călărași”, „are foarte mare încredere în grupul de jucători și ceea ce se întâmplă astăzi la Rapid”.

„Legat de Dan Alexa. Am decis să facem o schimbare la nivelul băncii tehnice. Începând de astăzi, Dan este noul nostru director tehnic și va fi direct responsabil de pregătirea și de rezultatele primei echipe a clubului Rapid. Am avut o listă scurtă de antrenori, din care am ales să îl alegem pe Dan.

Am decis pentru că știe foarte bine, cunoaște foarte bine această ligă, a promovat de trei ori din Liga a 2-a în Liga 1.

Pentru că cunoaște foarte bine acest club, a obținut o promovare și aici. Acea promovare am început-o împreună. Din păcate, știți foarte bine că eu am fost îndepărtat la un moment dat. Știu cum lucrează, îl cunosc foarte bine, e profesionist și cred eu că în anul acela, greu, am reușit să facem o performață pentru acest club. Deci și acesta a fost un aspect pozitiv.

Un altul, care a contat foarte mult pentru noi, este experiența pe care a acumulat-o la Călărași. A venit într-un moment, oarecum, asemănător cu ceea ce se întâmplă acum la Rapid, adică într-un moment nu la începutul campionatului, ci la mijlocul lui. Adică nu și-a pregătit el echipa. A preluat echipa din mers și a reușit să o promoveze.

Și, bineînțeles, nu în ultimul rând, pentru faptul că are foarte mare încredere în grupul de jucători și ceea ce se întâmplă astăzi la Rapid. Ne-a dat și nouă o liniște și o încredere că putem schimba situația actuală și putem rămâne în luptă până la final, pentru că, știți punctul meu de vedere și al clubului, obiectivul nostru în acest an a fost să fim în lupta pentru promovare, să fim acolo, să ne luptăm până în ultima etapă. Însă suntem acolo și, odată cu venirea lui Dan, cred eu că lucrurile să intre și din punct de vedere al punctelor acumulate, pentru că nu suntem foarte departe, dar în ultimele trei meciuri, dacă prestația din punct tehnic nu a fost una extrem de rea, din păcate, două puncte din trei meciuri sunt prea puține pentru acest moment.

Îi urez și lui Dan bun venit și baftă și să sperăm la sfârșitul acestui an ne vom bucura împreună”, a explicat Ovidiu Burcă, președintele clubului Rapid, numirea lui Dan Alexa.

Dan Alexa, director tehnic pentru că „Rapid are un antrenor principal”

Burcă a explicat și de ce Dan Alexa a venit pe poziția de director tehnic.

„Dan a venit pe un post de director tehnic pentru că, la acest moment, Rapid are un antrenor principal. Atâta timp cât nu vom ajunge la o înțelegere cu Daniel Pancu, vom rămâne în formula asta. Eu sper ca zilele viitoare să rezolvăm și această problemă. Clubul trebuie să meargă înainte, am luat o decizie și trebuia să găsim o decizie”, a mai spus președintele clubului Rapid.

Rapid ocupă, după 24 de etape, locul 6 în clasamentul Ligii 2, cu 37 de puncte, la egalitate cu Metaloglobus și la 13 puncte în spatele liderului UTA. Primele două locuri obțin promovarea directă în Liga 1, urmând ca ocupanta locului 3 să joace meciul de baraj cu formația din primul eșalon care va ocupa antepenultimul loc în play-out. Pe locurile 2 și 3 se situează CS Mioveni și Turris Oltul Turnu Măgurele, cu câte 39 de puncte.

Rapid joacă următorul meci în campionat duminică, de la ora 15:30, în deplasare la Târgu Jiu, cu Viitorul Pandurii, echipă care în tur i-a administrat o înfrângere în Regie.

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 11 Mar. 2020, 13:34 Campionat
Pe aceeași temă