FC Brașov, KO în prelungiri la Buftea! Progresul Spartac a întors scorul în ultimele minute, cel al victoriei venind dintr-un penalty controversat. Dan Alexa acuză jocuri de culise: ”Nu ne mai batem la play-off, să stea toată lumea liniștită!”

Adi MARICA 03 Sep. 2022, 15:01 Liga 2
FC Brașov, KO în prelungiri la Buftea! Progresul Spartac a întors scorul în ultimele minute, cel al victoriei venind dintr-un penalty controversat. Dan Alexa acuză jocuri de culise: ”Nu ne mai batem la play-off, să stea toată lumea liniștită!”

FC Brașov a pierdut dramatic meciul disputat sâmbătă, la Buftea, cu Progresul Spartac, scor 1-2, în cadrule etapei a 5-a a Ligii 2.

Echipa lui Dan Alexa a condus cu 1-0 prin golul lui Rareș Lazăr, Angelov a lovit bara pe final, dar bucureștenii au întors scorul în prelungiri, reușita decisivă venind în urma unui penalty văzut doar de arbitrul Mihai Amorăriței (Câmpina)!

FC Brașov a deschis scorul la Buftea și a avut două șanse să majoreze diferența

Deși Dan Alexa și-a avertizat jucătorii că vor avea viață grea la Buftea, cu nou-promovata Progresul Spartac dacă nu vor juca cu agresivitate și determinare, Fustar și compania au jucat cu frâna de mână trasă în prima repriză. Trupa bucureșteană a dominat jocul, elevii lui Andrei Eremia au reușit să aducă ușor mingea în fata porții, iar Visic și Parfeon au ratat ocazii importante.

De cealaltă parte, brașovenii au fost apatici în atac, Kirilenko s-a zbătut mult, însă fără realizări, iar Angelov nu a beneficiat de mingi utile. Sârbul Jovanovic a avut șansa deschiderii scorului pe finalul primei reprize, însă a reluat pe lângă poartă din poziție favorabilă.

Elevii lui Alexa au ieșit mai motivați de la cabine și au arătat că pot mai mult. Rareș Lazăr a prins un șut bun de la 20 metri și a deschis scorul, un gol de portar, ținând cont de gafa lui Mărgărit (65). Fustar a ratat o ocazie mare de a face 2-0, croatul trimițând peste din 8 metri, iar Purice l-a întrebuințat serios pe Micu cu un șut de la 20 de metri.

Angelov putea închide jucul, însă bulgarul a trimis în bară după ce driblase portarul!

Progresul Spartac a înscris de două ori în prelungiri și a obținut o victorie nesperată

În prelungiri, Progresul Spartac a reușit egalarea prin Mihai Șandru (90+1), după care gazdele au beneficiat de un penalty cadou din partea arbitrului Amorăriței, după un duel în careu între Petcu și Fustar. ”Centralul” din Câmpina nu are meci în Liga 2, oricum rare, în care să nu ia decizii controversate.

Ionuț Tudorache a transformat cu siguranță penalty-ul în minutul 90+6 și a adus o victorie nesparată pentru Progresul Spartac.

Dan Alexa, după eșecul cu Progresul Spartac: ”Refuz să cred că este rea intenție din partea arbitrilor”

După joc, antrenorul Dan Alexa a spus că penalty-ul acordat de Amorăriței a fost inexistent, se duce cu gândul la ”multe alte lucruri” și anunță public că FC Brașov nu mai speră la play-off, ca adversarii să stea liniștiți de acum înainte.

”Am avut șansa să facem 2-0, dar am ratat cu poarta goală. Apoi a venit golul lor, după o fază fixă pe care o puteam evita. După care a venit și un penalty inexistent. Chiar făceam comparații cu penalty-urile pe care trebuia să le primim noi în startul acestui campionat și ce penalty a fost dictat împotriva noastră acum, la Buftea, unul de cascadorii râsului. Multe lucruri nu am ce să le reproșez jucătorilor, au făcut un meci bun, spre foarte bun. Am dominat jocul în repriza a doua, atunci când s-a jucat la o singură poartă.

E frustrant să pierzi așa. La cum s-a jucat, nici cu egalul nu eram mulțumit. Refuz să cred că este rea intenție din partea arbitrilor, dar atunci când ai cinci penalty-uri neacordate și primești un penalty împotriva ta, cum a fost cel de azi, te face să te gândești la mai multe lucruri. Nu ne mai batem la play-off, să stea toată lumea liniștită!”, a spus Alexa.

PROGRESUL SPARTAC – FC BRAŞOV 2-1

Rareș Lazăr 65′ / Mihai Șandru 90+1′, Ionuț Tudorache 90+6′ – penalty

Progresul Spartac: Mărgărit – Parfeon, Leafu, Ed. Radu (M. Dumitru 78′) – Bardot, Andr. Grigore, Purice, Eug. Lixandru (cpt.)(Mih. Șandru 68′) – Florică (Tong 78′), Al. Dițu (Petcu 46′), Visic (I. Tudorache 78′)
Rezerve neutilizate: Ciontoș – Boiangiu, Ustinescu, Ohaci
Antrenor: Andrei Erimia

FC Brașov: Micu – Jovanovic (Marc 79′), Fustar (cpt.), Tud. Oltean – M. Burlacu, R. Lazăr, Vas. Constantin (Joao Amorim 88′), Dumbravă – Spătaru (Lambrinoc 46′), Angelov, Kirilenko (Tudor Saim 63′)
Rezerve neutilizate: D. Mutu – Mitrov, Negrean, Lascu, Rz. Iorga
Antrenor: Dan Alexa

Stadion: CNAF Buftea sintetic (Buftea – Ilfov). Arbitru central: Mihai Amorăriței (Câmpina). Arbitri asistenți: Damian Antal (Bacău) și Gabriel Neagu (Călăraşi). Arbitru de rezervă: Mădălin Dicu (Bucov – Prahova). Observator arbitri: Fevronia Ion (Craiova). Delegat joc: Horaţiu Stănescu (Craiova).

Cu 9 puncte, Progresul Spartac urcă pe locul 8 în Liga 2, în timp ce FC Brașov, rămasă cu 5 puncte, se află pe poziția a 13-a. În etapa a 6-a, bucureștenii joacă din nou acasă, vineri, de la ora 16:30, cu SC Oțelul Galați (locul 5), iar FC Brașov va evolua sâmbătă, de la ora 11:00, acasă cu ultima clasată Metaloglobus.

Adi MARICA 03 Sep. 2022, 15:01 Liga 2
Pe aceeași temă