Dacă pierdeați, v-ați fi dat demisia? Ilie Stan, „încolțit” la finalul meciului cu Dunărea Călărași, în care Gloria și-a întrerupt seria negativă. Cum a răspuns antrenorul

Marius ANGHEL 18 Nov. 2019, 17:25 Campionat

SCM Gloria Buzău a trecut cu 3-1 de Dunărea Călărași, sâmbătă, pe teren propriu, în etapa a 18-a a Ligii 2, și și-a încheiat seria de trei înfrângeri consecutive care a tensionat starea de spirit la clubul din Crâng. Succesul a urcat echipa fix la mijlocul clasamentului, pe locul 10, iar Ilie Stan răsuflă ușurat.

Fostul lider din etapele 3 și 4 și-a început coborârea în clasament imediat după eliminarea surpriză din Cupa României, când a pierdut la penalty-uri cu echipa de Liga 3 Metalul Buzău. De atunci au trecut 14 jocuri, perioadă în care SCM Gloria a înregistrat patru victorii, cea cu Daco-Getica fiind anulată, două egaluri și opt înfrângeri. Așteptările în Crâng erau altele, cu toate că echipa nu are drept de promovare, iar Ilie Stan a fost așteptat la conferința de presă cu o „întrebare de baraj”.

Ilie Stan: „Niciodată nu îmi dau demisia”

Dacă pierdeați astăzi, v-ați fi dat demisia? A fost prima întrebare adesată lui Stan, antrenor care a explicat apoi motivul pentru care nu își va prezenta niciodată demisia, mai ales la Buzău, orașul său de reședință.

„Asta, numai la noi, în România, se poate întâmpla. De ce să îmi dau demisia? Niciodată nu îmi dau demisia, atâta timp cât am venit aici cu inima deschisă și atâta timp cât vreau să fac o echipă puternică, una care la anul să se bată pentru Liga 1. Pentru că în fotbal îți trebuie continuitate. Dacă nu ai, nu poți să vorbește despre performanță. Sunt momente și momente, normal. Suntem o echipă nouă, știm ce avem de făcut pentru returul campionatului, știm ce jucători trebuie să mai aducem. Acum, gata, imediat cum pierdem jocuri, unul-două-trei, că ăsta este fotbalul, hai să dăm antrenorul afară.

Nu a fost numai din cauza mea aceste rezultate. Și o să vină momentul în care o să tragem linie și atunci o să vorbim cu cărțile pe față. Jucătorii nu trebuie să joace pentru mine, ci pentru ei. În același timp, trebuie să respecte ceea ce pregătesc la fiecare joc, pentru că, la cum ne pregătim și la ce atitudine avem la antrenamente, părem o echipă de play-off din România”, a fost răspunsul lui Ilie Stan.

Laude pentru Stoian și săgeți pentru Balauru, deci cel din urmă are rezultatele mai bune

Antrenorul Gloria și-a lăudat apoi portarul din meciul cu Dunărea, pe Relu Stoian (foto jos), după ce în urma jocului precedent, de la Arad, pierdut cu UTA, scor 0-3, l-a atacat pe Dragoș Balauru. În acest sezon, Balauru a fost utilizat în zece meciuri, iar Stoian în opt.

„Astăzi s-a dovedit că, în momentul în care portarul dă siguranță echipei, atunci vine și rezultatul pozitiv. Noi am avut foarte multe jocuri când am pierdut din cauza greșelilor de portari. În momentul acela, normal că și jucătorii cad și psihic și fizic. Pentru că luăm gol din cauza portarului și atunci e foarte greu să revii în joc.

Îi felicit pe jucători pentru faptul că și-au dorit foarte mult această victorie, pentru faptul că au respectat ceea ce am pregătit înaintea acestui joc și sperăm să fie un nou început”, a mai  spus Ilie Stan despre jocul câștigat cu SCM Gloria.

Cu Dragoș Balauru s-au câștigat cinci jocuri, s-a remizat într-unul și s-a pierdut în trei, în zece jocuri încasând nouă goluri. Cu Relu Stoian în poartă, SCM Gloria a înregistrat trei victorii, un egal și patru înfrângeri, în cele opt partide încasând zece goluri.

„M-am bazat foarte mult pe cei trei atacanți”

Ilie Stan a explicat și unul dintre motivele pentru care echipa nu a funcționat prea bine în ultima perioadă.

„Eu, când am făcut această echipă, m-am bazat foarte mult pe cei trei atacanți, pe Vali Munteanu, Vali Alexandru (foto jos) și Chipirliu. Datorită accidentărilor, datorită acestor lucruri care nu ne-au permis să continuăm cu rezultate pozitive, am ajuns în situația în care am ajuns. Dar nu este nicio situație critică. Noi, în momentul de față, trebuie să luăm tot ce a fost bun în jocul de astăzi și să punem în practică în jocurile care au mai rămas până la sfârșitul acestui an, cel cu Petrolul și cele două din retur. Atunci când ai un joc organizat, când ai un portar care dă siguranță, cum am avut noi astăzi, am câștigat”, a spus antrenorul Gloriei.

Bogdan Chipirliu: „E un jucător mai deosebit, cu care trebuie discutat foarte mult”

În meciul cu Dunărea Călărași, Bogdan Chipirliu (foto jos, cu fața) a reușit o dublă, în minutele 33 și 55, iar Cristian Balgiu a punctat și el o dată, în minutul 45. Pentru adversari a înscris Bogdan Rusu în minutul 90.

Golgheterul Gloriei este Valentin Alexandru, cu 10 reușite, Dragoș Huiban îl urmează, cu 6 goluri, iar podiumul este completat de Valentin Munteanu, cu 4 goluri. Bogdan Chipirliu are doar trei goluri înscrise în șapte meciuri jucate în acest sezon.

„De Chipirliu aveam nevoie de mai demult, dar nu a fost vina mea că nu a jucat. A avut accidentări și am reușit până la urmă să îl recuperăm. Acum e bine. Chipirliu e un jucător mai deosebit, cu care trebuie discutat foarte mult și trebuie pus în condiția în care să poată să-ți schimbe rezultatul. E jucătorul care poate face diferența”, a mai spus Ilie Stan.

SCM Gloria Buzău ocupă locul 10 în Liga 2, cu 23 de puncte. În etapa a 19-a, ultima a turului, formația antrenată de Ilie Stan merge pe „Ilie Oană”, la Ploiești, pentru jocul cu Petrolul.

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto și video: Gloria Buzău Fotbal

Marius ANGHEL 18 Nov. 2019, 17:25 Campionat
Pe aceeași temă