Cum văd casele de pariuri echipele din Liga 2 favorite la calificarea în play-off. Steaua e mai bine cotată decât FC Buzău, iar FK Csikszereda e subevaluată în fața celor două, deși are șanse mari să le depășească în clasament. Petrolul e văzută de departe drept campioană

Marius ANGHEL 20 Dec. 2021, 20:05 Liga 2
Cum văd casele de pariuri echipele din Liga 2 favorite la calificarea în play-off. Steaua e mai bine cotată decât FC Buzău, iar FK Csikszereda e subevaluată în fața celor două, deși are șanse mari să le depășească în clasament. Petrolul e văzută de departe drept campioană

Trei etape au mai rămas din sezonul regular al Ligii 2, ediția 2021-2022, iar înaintea desfășurării acestora, în februarie-martie 2022, situația luptei pentru accederea în play-off-ul de promovare în Liga 1 este în mare parte încheiată. În discordanță cu ceea ce s-a întâmplat, de exemplu, în sezonul trecut, când, la finalul anului, lupta pentru primele șase locuri era mult mai strânsă, cu ocupanta locului 12, ”U” Cluj, având șase reale chiar la poziția a 2-a, însă atunci mai rămâneau șase etape de disputat din campionatul regular.

Situația calificării în play-off-ul Ligii 2 din acest sezon

Acum, două echipe sunt deja calificate matematic în play-off (Petrolul Ploiești și FC Hermannstadt), altele două sunt ca și sigure de îndeplinirea acestui obiectiv (Universitatea Cluj și Concordia Chiajna), iar trei vor lupta cu șanse mari în ultimele trei etape pentru a prinde ultimele două poziții care duc în grupa de promovare (FC Buzău, Steaua și FK Csikszereda).

În rest, șanse matematice cel puțin la a prinde locul 6 au și Unirea Slobozia, CS Comunal Șelimbăr, Unirea Dej, Metaloglobus Bucureşti, Politehnica Iaşi, Ripensia Timișoara, Politehnica Timișoara și Viitorul Pandurii Târgu Jiu, adică formațiile clasate pe pozițiile 8-15, însă speranțele sunt doar teoretice, fiindcă în practică este foarte greu să se mai întâmple atâtea răsturnări spectaculoase de situație, inclusiv în cazul ialomițenilor de la Slobozia, cu toate că sunt clasați acum doar la patru puncte în spatele ocupantelor pozițiilor 5 și 6, FC Buzău și Steaua.

Casele de pariuri și cotele lor pentru echipele cu șanse la câștigarea sezonului, deci inclusiv la accederea în play-off

Putem vedea lupta pentru play-off, deși și pentru promovare, respectiv a câștigătoarei campionatului Ligii 2 din acest sezon, și dintr-o altă perspectivă. Aceea a cotelor oferite în acest moment de casele de pariuri.

Știm cu toții că acestea au o mare influență în zilele noastre, majoritatea le regăsim pe echipamentele de joc ale echipelor, chiar campionatul Ligii 2 poată denumirea uneia dintre acestea.

În această perioadă, multe dintre casele de pariuri de pe piață oferă împătimiților cote privind câștigătoarea campionatului Ligii 2 din acest sezon, asta însemnând că pentru acest lucru respectivele echipe mai au șanse inclusiv la accederea în play-off. Sunt agenții care au în oferta lor toate cele 15 echipe care încă au șanse matematice la play-off, dar există și una care a mai exclus din cluburi.

Petrolul e principala favorită. E urmată, ca în clasament, de FC Hermannstadt, ”U” Cluj și Concordia

Liga2.ro a găsit cinci astfel de case de pariuri care în acest moment oferă cotă pentru câștigătoarea acestei ediții a campionatului Liga 2. Cotele primite de echipe respectă în mare parte pozițiile lor actuale din clasament, însă sunt și cazuri în care unele formații sunt mai bine văzute chiar dacă în ierarhie stau ceva mai slab.

Toate aceste agenții văd primele patru clasate din Liga 2 în acest moment în aceeași ordine privind campioana ediției 2021-2022, iar abia apoi apar diferențe.

Petrolul e cotată de toate drept principala favorită la ridicarea trofeului, ea fiind urmată, ca și în clasament, de FC Hermannstadt, Universitatea Cluj și Concordia Chiajna.

FK Csikszereda are abia a șapte șansă, deși are cel mai ușor program în comparație cu FC Buzău și Steaua

Trei din patru ”case” o văd mai bine cotată pe Steaua în fața celor de la FC Buzău, deși acestea sunt la egalitate de puncte în acest moment.

În schimb, FK Csikszereda este cotată abia cu a șaptea șansă la play-off de patru dintre cele cinci case de pariuri, cu o cotă mult mai mare de câștig pentru jucători, chiar dacă, practic, ținând cont de programul din ultimele trei etape, are meciuri mult mai ușoare decât FC Buzău și Steaua.

Ciucanii, neînvinși în ultimele opt etape, au un program mult mai ușor în ultimele trei etape față de Steaua și FC Buzău, iar la orice pas greșit al acestora trupa din Miercurea Ciuc va trece mai sus în clasament, deci va avea șanse mai mari la accederea în play-off.

Cei care au făcut cotele se pare că nu au analizat prea bine programul rămas din sezonul regular.

FK Csikszereda mai are meciuri cu nou-promovatele Unirea Dej (acasă), CS Comunal Șelimbăr (deplasare) și FC Brașov (acasă), Steaua urmează să mai joace cu Unirea Constanța (deplasare), Poli Iași (acasă) și Metaloglobus (deplasare), în timp ce FC Buzău are cel mai greu program, cu partide cu Astra (acasă), Petrolul (deplasare) și Concordia Chiajna (acasă).

Csikszereda și Steaua va întâlni doar adversari aflați sub ele în clasament, fără șanse reale la play-off, în timp ce FC Buzău va juca în ultimele două etape cu liderul și cu o echipă care va fi și ea cu siguranță în play-off.

FC Buzău și alte trei echipe cu șanse mici la play-off lipsesc din oferta celor de la Superbet, casă de pariuri care sponsorizează FC Buzău și ”U” Cluj

Interesant este și un alt lucru, privind ofertele celor de la Casa Pariurilor, Betano, Fortuna, Unibet și Superbet, unde am găsit cote pentru câștigarea campionatului Ligii 2.

Primele patru includ în oferta lor toate cele 15 echipe cu șanse matematice la play-off, în timp ce Superbet le-a exclus dintre acestea pe FC Buzău, CS Comunal Șelimbăr, Unirea Dej și Politehnica Timișoara!

Dacă ultimele trei echipe neincluse au șanse reduse de a termina în Top 6, deci probabil sunt puțini pariori care mai cred în vreun miracol, în schimb, surprinde scoaterea celor de la FC Buzău, ținând cont că trupa lui Cristian Pustai are șase matematice mari să prindă play-off-ul.

Ori poate Superbet nu vrea să includă FC Buzău în calcul, având în vedere că îi este sponsor din acest sezon. Însă tot Superbet e sponsor și la ”U” Cluj, iar această echipă tot din Liga 2 este cotată.

Echipe din Liga 2 care au avut pe echipamentul de joc în acest sezon sponsor o casă de pariuri:

FC Hermannstadt, Poli Timișoara – Unibet
”U” Cluj, FC Buzău – Superbet
Steaua – Get’s Bet
Poli Iași – Mozzart Bet

Campionatul Ligii 2 are numele de Liga 2 Casa Pariurilor.

Echipele din Liga 2 și cotele caselor de pariuri pentru calificarea în play-off / câștigătoarea campionatului:

CLASAMENT DETALIAT Liga 2

https://liga2.prosport.ro/seria-1/petrolul-s-a-calificat-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-cu-cinci-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-clasamentul-intermediar-si-celelalte-echipe-cu-sanse-in-lupta-pentru-promovare-19210604

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-este-a-doua-echipa-calificata-matematic-in-play-off-ul-ligii-2-u-cluj-mai-are-de-asteptat-dupa-ce-a-pierdut-la-ploiesti-cine-poate-fi-surpriza-19213720

https://liga2.prosport.ro/seria-1/detaliile-interesante-din-liga-2-dupa-16-etape-selimbar-cele-mai-multe-puncte-adunate-dupa-ce-a-fost-condusa-unirea-constanta-cei-mai-multi-jucatori-rulati-steaua-cea-mai-batrana-echipa-capito-19214029

https://liga2.prosport.ro/seria-1/record-de-memorii-in-2021-fotbalistii-s-au-adresat-intr-un-numar-urias-catre-afan-din-cauza-problemelor-cu-cluburile-emilian-hulubei-e-cel-mai-greu-an-echipele-inregistreaza-datorii-mari-19214502

Marius ANGHEL 20 Dec. 2021, 20:05 Liga 2
Pe aceeași temă