Cum s-a văzut de pe bancă victoria dramatică a Universității Cluj cu CSM Slatina. Declarația lui Costel Enache după un meci câștigat de ardeleni în minutul 90+5 și ce își reproșează

Răzvan STÎNGĂ 27 Feb. 2021, 00:21 Liga 2

Universitatea Cluj a câștigat dramatic meciul cu CSM Slatina, din etapa a 17-a. S-a impus cu 2-1, grație unui gol marcat de Idan Golan în minutele adiționale.

Antrenorul Costel Enache a recunoscut că a trăit la intensitate maximă partida, dar a remarcat că era normal să vină și astfel de momente.

Costel Enache: ”Jucătorii muncesc foarte mult și le știu potențialul”

”Principalul” s-a referit la faptul că ”U” Cluj venea după cinci meciuri la rând cu victorie, astfel că sincopele erau normale. Se aștepta și la un recul, dar una peste alta a fost mulțumit de faptul că echipa sa a luat cele trei puncte și rămâne în cursa pentru play-off, cu șanse reale.

Așa cum spune de fiecare dată, Costel Enache i-a lăudat pe jucători pentru că au muncit și că au încercat până în ultimul moment să câștige, așa cum s-a întâmplat până la urmă în partida că slătinenii.

”Știam că vor veni și momente ca acesta. Am spus întotdeauna că lupta e echilibrată. Echipele sunt întotdeauna apropiate ca valoare. E al șaselea joc oficial câștigat și e absolut normal ca lucrurile să mai și sufere. Nu suntem construiție pentru continuitatea asta senzațională, plus că adversitatea este foarte bună. Rămânem cu punctele astăzi, dar așa profesional sunt un pic supărat, știu că băieții mei vor mai mult.

Muncesc foarte mult și le știu potențialul. Nu au fost într-o zi bună, asta e evident, știu că pot mai mult, știu că au făcut tot ce a depins de ei, dar nu a fost o zi bună. Poate nici noi nu am fost foarte inspirați cu o parte din antrenamente. Am încercat să asigurăm o continuitate, pentru că urmează o perioadă cu Cupa României și după partide una după alta. Adică am jucat azi, jucăm miercuri, jucăm luni și vineri.

Nu mai e timp de antrenamente și am încercat să asigurăm ceva continuitate pentru ce urmează. E totuși bucuria celor trei puncte care ne mențin în lupta propusă”, a spus Costel Enache, la finalul jocului, la microfonul DigiSport.

Costel Enache a analizat minusurile din partida cu CSM Slatina 

Costel Enache a analizat partida și din punct de vedere tactic, remarcând aspectele pentru care Universitatea Cluj nu a reușit să tranșeze meciul prea repede și a avut nevoie de minutele adiționale să treacă de CSM Slatina.

”Nu așteptăm neapărat un joc de posesie, dar așteptăm un joc mult mai eficient ofensiv. Azi am fost puțin cam lenți și nu am putut să desfacem apărarea nici cu acțiuni individuale, nici cu atac direct, cu mai nimic. Am avut câteva ocazii, nu le-am fructificat și uite că pe final chiar am tremurat. Eu cred că a venit golul ăsta ca o recompensă a muncii depuse până acum. Chiar și azi, dacă nu am arătat senzațional, jucătorii au muncit și au suferit.

E foarte dificil pentru ei, și îi înțeleg din punctul acesta de vedere, că noi nu avem teren de antrenament de iarbă. Suferim foarte mult și avem câteva luni bune de când facem antrenamente pe teren sintetic, total diferit de un teren de iarbă. Dinamica e cu totul alta, modul de transmitere a balonului e diferit și acolo îi înțeleg că suferă puțin.

Dar au fost și momente în care am gestionat deciziile destul de greu sau târziu sau greșit”, a continuat Costel Enache.

Costel Enache nu poate trece peste episoadele cu Turris Oltul și Farul 

În sfârșit, în finalul interviului, antrenorul ardelenilor a oferit câteva declarații cu privire la lupta la play-off, asupra șanselor echipei sale să termine sezonul regular în rândul primelor șase cluburi.

Enache nu poate trece peste meciurile cu Turris Oltul, pe care ”U” Cluj a învins-o și a luat cele trei puncte, dar acestea au fost anulate după retragerea grupării din Turnu Măgurele, dar și a restanței cu Farul nedesfășurate nici la reprogramare.

Până acum, Comisia de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal nu a luat o decizie în cazul duelului cu constănțenii, deși au avut o mulțime de termene, însă până acum s-au dictat doar amânări.

”Să mai vedem, poate se mai retrag echipe (n.r. – a spus-o glumind, pe seama celor de la Turris Oltul). Am stabilit să ne vedem de evoluția noastă, să facem tot ce ține de noi, să strângem cât mai multe puncte din ce a rămas de jucat și restul, Dumnezeu cu mila. Jucătorii chiar sunt frustrați că din cele două meciuri, cu Turris câștigat în deplasare, un meci foarte greu unde chiar am suferit și am rămas și după fără doi jucători, ni se iau punctele pe care le-am câștigat, apoi meciul cu Farul.

Nu știm dacă am fi câștigat, ca să fim corecți, să spunem că am fi luat un punct. Dacă punem cele patru puncte în clasament, am fi pe locul 2. E o frustrare mare pentru noi. Am făcut și noi greșelile noastre, am scăpat puncte aiurea. Nu dau vina pe partea de COVID, în care am stat două săptămâni în izolare, pe acelea nu le pun în joc. Sunt ale noastre, e soarta, dar de celelalte avem nevoie. Am muncit pentru ele și ne simțim frustrați”, a încheiat Costel Enache.

Derick Ogbu a deschis scorul pentru Universitatea Cluj cu CSM Slatina în minutul 33. Apoi, oltenii au revenit și au stabilit destul de repede egalitate, în minutul 38, prin Marian Marin. Clujenii au forțat, dar golul decisiv a picat abia în minutul 90+5, prin Idan Golan, deși arbitrul arătase doar patru minute de prelungire.

”U” Cluj, pe loc de play-off în acest moment. Ardelenii au meci la Recea în etapa a 18-a 

Universitatea Cluj e pe locul 4 în acest moment în Liga 2, cu 26 de puncte după 15 partide. Următoarele două clasate după ea sunt Viitorul Pandurii, 25 de puncte în 14 partide, și Petrolul, 24 de puncte în 15 partide. De partea cealată, CSM Slatina e în subsolul clasamentului, locul 18, cu 13 puncte după 15 meciuri.

Runda a 18-a e destinată unei deplasări pentru ”U” Cluj, care va merge pe terenul celor de la Fotbal Comuna Recea. Slătinenii vor primi vizita celor de la Farul.

Până să meargă la Recea, ”U” Cluj va juca miercuri, 3 martie, cu Viitorul Pandurii, în sferturile Cupei României.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/aerostar-bacau-a-ramas-fara-antrenor-daniel-munteanu-si-a-dat-demisia-cu-o-zi-inaintea-meciului-cu-metaloglobus-cine-ii-va-conduce-pe-moldoveni-19171499

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fotografia-care-a-declansat-scandalul-si-apoi-bataia-modul-in-care-a-fost-surprins-jucatorul-petrolului-in-casa-de-pariuri-si-ce-sustine-mihai-constantinescu-19171308

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-popa-a-vorbit-despre-iesirea-din-amicalul-cu-campionii-fc-arges-portarul-echipei-fc-u-craiova-a-stat-de-vorba-cu-ovidiu-stanga-si-a-facut-o-promisiune-solemna-19171486

Răzvan STÎNGĂ 27 Feb. 2021, 00:21 Liga 2
Pe aceeași temă