CSM Reșița, pregătită pentru ambele scenarii de reluarea a campionatului Ligii 2. Bobar: ”De asta am făcut investițiile pe care le-am făcut și am adunat un lot valoros.” Președintele bănățenilor are și o dezamăgire

Marius ANGHEL 30 Apr. 2020, 10:31 Liga 2
CSM Reșița, pregătită pentru ambele scenarii de reluarea a campionatului Ligii 2. Bobar: ”De asta am făcut investițiile pe care le-am făcut și am adunat un lot valoros.” Președintele bănățenilor are și o dezamăgire

CSM Reșița a fost reprezentată la videoconferința dintre FRF și conducătorii cluburilor din Liga 2 de președintele Cristian Bobar. Acesta susține că clubul bănățean care se luptă pentru evitarea retrogradării în acest sezon și pe care suspendarea campionatului l-a prins chiar pe ultima poziție care asigură menținerea în acest eșalon este pregătit de ambele scenarii aduse în discuție pentru reluarea competiției.

Primul ar fi ca sezonului să continue cu toate etapele rămase de jucat, 14 la număr, și să se desfășoare în perioada 6 iunie – 25 iulie, cu runde intermediare programate în fiecare săptămână. Al doilea scenariu se bazează pe sistemul play-off / play-out cu mai puține meciuri, câte șapte pentru cele opt cluburi care vor lupta pentru promovare și câte nouă pentru cele zece echipe care vor avea ca obiectiv evitarea retrogradării. În acest caz, competiția ar începe pe 13 iunie și s-ar încheia pe 25 iulie.

Cristian Bobar: ”Cu scenariul doi au fost majoritatea cluburilor, din ce am văzut eu, de acord”

Cristian Bobar a descris ceea ce s-a discutat în această ședință susținută marți.

”Videoconferința a ținut mai multe ore și s-a discutat problemele din această perioadă. Toată lumea dorește să începem antrenamentele după 15 mai. Acesta a fost primul punct pe ordinea de zi. Dar, înainte cu o săptămână, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a spus că trebuie să aibă o discuție cu Ministerul Sănătății, pentru a vedea exact dacă ne dă voie să ne antrenăm, cum ne dă voie, pe grupuri, pentru că este clar că există unele restricții.

Apoi s-a discutat și două scenarii de reluare a campionatului. Prima variantă ar fi reluarea campionatului în 6 iunie și să joace toate cele 14 etape până la finalul lunii iulie. Dar va fi foarte foarte greu, din punctul meu de vedere. Se va juca miercuri – sâmbătă. A mai fost scenariul doi, cu care majoritatea cluburilor, din ce am văzut eu, au fost de acord. Ar fi un sistem play-off / play-out, în care să se joace șapte meciuri, să înceapă campionatul în 13 iunie și să se termine tot la sfârșitul lui iulie. Vor fi doar șapte meciuri și se va juca din sâmbătă în sâmbătă (n.r. – șapte meciuri în play-off. Reșița va juca în play-out, unde vor fi nouă jocuri de fiecare echipă).

A rămas ca săptămâna viitoare, FRF să ne trimită niște chestionare, să completăm, să ne dăm fiecare părerea în scris și vom vedea ce se va întâmpla. Dacă ajungem să jucăm, care dintre aceste scenarii vor fi cele mai potrivite pentru a încheia campionatul în Liga a 2-a”, a spus Bobar la Radio Reșița.

”Fotbalul fără spectatori nu are niciun farmec, dar ne dorim să încheiem această ediție de campionat pe teren”

Apoi, președintele echipei din Valea Domanului a detaliat și ceea ce își dorește el și antrenorul Dorinel Munteanu după această videoconferință. Ambii consideră că CSM Reșița poate să ducă la bun sfârșit sezonul indiferent care variantă de continuare se va alege, însă ar prefera-o pe cea în care ar juca în play-out.

”După această ședință am vorbit un pic și cu antrenorul Dorinel Munteanu și el mi-a spus că nu își face probleme, indiferent pe ce scenariu se va merge. Chiar dacă ar trebui să jucăm 14 meciuri, noi avem un lot numeros în momentul de față și el mi-a spus că are încredere că putem să facem față. Analizăm și noi, vedem.

Dacă am juca 14 meciuri este clar că le vom juca fără spectatori, ceea ce este un dezavantaj total pentru noi. Fotbalul fără spectatori nu are niciun farmec. Indiferent dacă te înjură sau te aplaudă, este mai bine să vină la stadion. Noi suntem pregătiți pentru ambele scenarii. Dar vedeți ce s-a întâmplat și în Franța (n.r. – campionatele au fost anulate, la fel ca în Belgia sau Țările de Jos). Cum a spus și președintele federației, este foarte important dacă ministrul Sănătății ne va lăsa să dăm drumul la antrenamente. Va fi greu să te antrenezi câte doi-trei și, apoi, să începi o competiție care se joacă, totuși, 11 contra 11. Momentan suntem cu semnul întrebării. Toată lumea își dorește să începem să jucăm. Și FRF dorește să se încheie această ediție de campionat pe teren. Și noi ne dorim, pentru că de asta am făcut investițiile pe care le-am făcut și am adunat un lot valoros aici, la Reșița. Rămâne de văzut”, a mai declarat Cristian Bobar.

Dacă Reșița este pentru continuarea campionatului Ligii 2 sub orice formă, în schimb, Pandurii și ASU Poli au transmis că vor înghețarea sezonului, în timp ce Ripensia nu crede că această ediție se va mai relua.

Bobar, despre anularea campionatelor de copii și juniori: ”Sunt dezamăgit și va trebui să vedem ce soluții găsim”

Totodată, conducătorul clubului din Reșița și-a spus dezamăgirea referitor la anularea campionatelor copiilor și juniorilor, decizie anunțată oficial de FRF miercuri seară. Lui Bobar și se pare pauza până în septembrie foarte lungă, considerând că investițiile făcute în centrul de copii și juniori se vor pierde în această perioadă.

”S-a discutat și problema copiilor și juniorilor, care este foarte importantă. Vor fi suspendate antrenamentele și competițiile până în septembrie. Deși mă așteptam și nu avem ce face, e un lucru de care sunt dezamăgit și va trebui să vedem ce soluții găsim. Noi am făcut cantonamente cu ei și este o pauză foarte foarte mare ca ei să stea până în septembrie, mai ales pentru cei care joacă 11 contra 11. Odată cu terminarea stării de urgență, îmi doresc să descărcăm și noi acea platformă online și antrenorii de la centru, odată ieșiți din șomajul tehnic, vor fi obligați să lucreze cu ei online câte o oră, o oră și jumătate cu fiecare grupă, măcar de acasă, dacă nu putem să-i aducem la stadion. Există riscul în atâtea luni să se piardă tot ce s-a făcut în ani de zile cu acești copii”, a explicat Cristian Bobar.

În campionatul Ligii 2, după desfășurarea a 24 de etape, CSM Reșița ocupă locul 15, ultimul care asigură menținerea, cu 24 de puncte, fiind la egalitate cu Concordia Chiajna, care are un golaveraj inferior, astfel că e pe poziția a 16-a.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-au-pe-masa-doua-scenarii-de-continuare-a-competitiei-discutiile-dintre-frf-si-cei-18-reprezentanti-19130987

 

Marius ANGHEL 30 Apr. 2020, 10:31 Liga 2
Pe aceeași temă