Ripensia și-a vândut căpitanul la Csikszereda! ”S-au făcut multe presiuni. Nu se mai bate doar cu primării și Consilii Județene, acum ne luptăm și cu Budapesta” | EXCLUSIV

Anda DELIU 28 Jul. 2020, 17:20 Liga 2

Surpriză neplăcută pentru fanii Ripensiei! Clubul timișorean a anunțat că l-a vândut pe căpitanul Claudiu Apro la FK Csikszereda, după ce nu demult i s-a reziliat contractului celuilalt căpitan, Adrian Popa. Finanțatorul-președinte Dumitru Mihu spune că oferta a fost prea bună, iar jucătorul era deja cu gândul în altă parte.

Claudiu Apro are 24 de ani, împliniți la 14 aprilie, e fundaș central și venise de patru ani și jumătate la Ripensia. Născut în Valea Jiulului, știe ungurește, deoarece are ceva origini maghiare. Altfel, nici nu ajungea la Csikszereda, fiind binecunoscută politica clubului harghitean de a achiziționa jucători români cu altă etnie.

În ultimul sezon, Apro a marcat 5 goluri pentru Ripensia în cele 19 meciuri în care a început ca titular și în doar unul a ieșit de pe teren.

De altfel, formația din Miercurea Ciuc nu e la primul transfer pe bani de la Timișoara, de unde l-a mai luat pe Marvin Schieb, de la ASU Poli. Atuul mijlocașului de bandă a fost că are origini germane.

Claudiu Apro o lasă pe Ripensia pentru FK Csikszereda. Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

Dumitru Mihu spune că oferta pentru Apro a fost de nerefuzat

Dumitru Mihu nu ne-a precizat exact suma de transfer, dar spune că a fost în jurul celei pentru Albert Voinea de la Turris Oltul, o vânzare pe 60.000 de euro.

”A fost o ofertă de nerefuzat, și pentru noi și pentru el. Oferta e veche, de o lună. S-au făcut presiuni. Se vedea și pe modul în care el se pregătea, că e cu gândul în altă parte. Că aștepta ceea ce e firesc să se întâmple în fotbal. Cum se spune, că cel mai bun client pentru proprietatea mea e vecinul, așa și noi. Se pare că Ripensia nu se mai bate doar cu primării și Consilii Județene, acum ne luptăm și cu Budapesta”, a declarat Mihu pentru Liga2.ro.

https://www.facebook.com/RipensiaTimisoara/posts/3055293337902568

Ripensia caută jucători

Mihu a mai precizat că în situația dată, pe lângă Darius Țiereanu, Alin Burdeț și Nenad Lalic, se mai caută doi fundași centrali. ”Căutăm din țară, dar mai ales din străinătate”, a spus președintele, despre înlocuirea lui Apro.

De asemenea, clubul mai caută un atacant și negociază cu mijlocașul central Stephan Coulibaly, fost la UTA.

Ripensia s-a mai despărțit de Horațiu Moldovan, George Monea, Vlad Chera, Mihai Hecsko, Caius Lungu, Andrei Tînc și Adrian Popa.

În ceea ce privește numirea noului căpitan, decizia va fi a lui Cosmin Petruescu.

Miercuri, Ripensia are un meci amical cu U Craiova 1948 SA, la Drobeta Turnu Severin.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-a-parafat-primul-transfer-al-verii-insa-s-a-despartit-si-de-un-tanar-jucator-19141130

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cosmin-petruescu-multumit-de-primul-cantonament-cu-ripensia-singurul-neajuns-a-fost-lipsa-jocurilor-de-pregatire-am-perfectat-trei-dar-adversarii-nu-au-facut-testarile-sunt-aste-19140871

https://liga2.prosport.ro/seria-1/traume-la-ripensia-dupa-plecarea-lui-adrian-popa-nu-acceptam-comentarii-jignitoare-insulte-si-denigrari-la-adresa-unor-persoane-din-conducerea-clubului-19139741

Anda DELIU 28 Jul. 2020, 17:20 Liga 2
Pe aceeași temă