CS Mioveni speră din nou la promovare, după un succes pe ”muchie de cuțit” cu Argeșul. Claudiu Niculescu: ”Am făcut un mic pas către visul nostru.” De ce a absentat căpitanul Valentin Coșereanu

Răzvan STÎNGĂ 24 Jul. 2020, 22:35 Liga 2
CS Mioveni speră din nou la promovare, după un succes pe ”muchie de cuțit” cu Argeșul. Claudiu Niculescu: ”Am făcut un mic pas către visul nostru.” De ce a absentat căpitanul Valentin Coșereanu

CS Mioveni a obținut prima victorie din play-off-ul Ligii 2 în meciul din deplasare cu Campionii FC Argeș. S-a impus cu 3-2 la capătul unui duel foarte spectaculos, cu răsturnări de scor și rămâne în lupta pentru promovarea în Liga 1, cu șanse reale.

La finalul confruntării de vineri sear[, antrenorul Claudiu Niculescu a recunoscut că victoria era singura soluție a Mioveniului, pentru a mai avea șanse la unul din primele două locuri. Se aștepta ca jucătorii săi să fie uzați din punct de vedere fizic după meciul din urmă cu patru zile, cu UTA.

Claudiu Niculescu: ”Până la urmă, la cum a arătat jocul, victoria e meritată”

Mioveni a preluat conducerea în minutul 11, a primit două goluri până în minutul 40 și a fost condusă cu 2-1 până în minutul 68, dar succesul este unul meritat, crede Niculescu. În ultima parte a meciului, echipele au jucat pe contre, iar fotbaliștii lui au fost mai lucizi pe faza de atac, punctând în minutele 68 și 89. Antrenorul recunoaște însă că a existat și o urmă de șansă, pentru că piteștenii au ratat câteva ocazii mari de gol. Au avut chiar două bare.

”Voiam să câștigăm acest meci. Veneam după o înfrângere dureroară, nemeritată zic eu, cu UTA. Mă bucur că jucătorii au înțeles mesajele pe care le-am trimis înainte de acest joc. Îi las să se bucure în această seară, pentru că de mâine trebuie să trecem iar la treabă. Ne așteaptă un meci infernal la Măgurele. Un meci pe care dorim să-l câștigăm, ca să reintrăm în cărți cu totul. Nu s-a pierdut nimic, trebuie să avem în continuare încredere. Eu le cunosc calitățile jucătorilor, sper să ne revenim până la următorul meci din punct de vedere fizic. Azi s-a consumat mult efort fizic. După minutul 70 a fost un joc pe contre. Ambele echipe voiau să câștige, am reușit noi să marcăm pe final, pentru că și ei au avut două ocazii mari la 2-2. Până la urmă, la cum a arătat jocul, victoria e meritată”, a declarat Claudiu Niculescu la microfonul DigiSport, singura televiziune căreia i se permită să ia reacții după meciuri.

Victoria din derby-ul Argeșului, dedicată lui Valentin Coșereanu

CS Mioveni a intrat în dezavantaj la pauză, iar Niculescu a schimbat strategia. Le-a cerut jucătorilor să înceapă faza de construcție de jos, din zona apărării, iar ideea a avut succes. A luat primele trei puncte din acest play-off și de sâmbătă va începe pregărirea pentru meciul din etapa următoare, cu Turris Oltul, la Turnu Măgurele.

”Pe mine m-a interesat ce face echipa mea, iar la pauză le-am zis jucătorilor să iasă cu construcția jos de la portar. Ușor-ușor am început să punem presiune și mai mare și a apărut și golul egalizator, iar ulterior a început jocul pe contre. N-am realizat nimic cu această victorie, trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, pentru că ne așteaptă o perioadă grea, începând cu meciul de la Măgurele. Cu puțin noroc și cu prospețime fizică eu cred că putem realiza surpriza acestui play-off”, a continuat Claudiu Niculescu, care i-a dedicat victoria cu Campionii FC Argeș căpitanului Valentin Coșereanu.

Acesta nu a jucat vineri seară, pentru că a avut un deces în familie. Antrenorul a transmis că toată echipa este alături de el într-un moment extrem de dificil.

”Dedicăm această victorie căpitanului nostru Coșereanu, care a avut un deces în familie acum două zile. Îi transmit pe această cale că suntem alături de el. Nu vreau să discut prea mult despre acest lucru, este un moment greu, dureros pentru el. Vreau să îl asigur pe această cale că noi toți suntem alături de el și de familia lui”, a mai spus Niculescu.

Claudiu Niculescu se teme de un eventual baraj de promovare: ”E greu ca o echipă din Liga 2 să se lupte de la egal la egal cu o echipă de Liga 1”

În ceea ce privește promovarea în Liga 1, ”principalul” este conștient că victoria de la Pitești îi oferă o șansă reală echipei lui să spere la primele două locuri și să poată evolua în sezonul următor în Liga 1. Este pregătit și de poziția a treia și de meciul de baraj cu o echipă din primul eșalon, dar crede că șansele sunt destul de mici într-o astfel de confruntare în dublă manșă. Dacă s-ar juca un singur meci, pe teren neutru, Claudiu Niculescu crede că balanța ar fi mult mai echilibrată.

”Eu sper că da(n.r. – că CS Mioveni poate promova), dar mai întâi să ajungem acolo. Întâi să vedem, pentru că nu aș vrea să vorbim despre viitor, ci doar despre prezent. Dacă vom ajunge acolo, vedem. Întâi să ajungem acolo, să ne facem datoria și vom vedea cum o să procedăm. Cele mai bune două echipe din acest play-off vor urca în Liga 1. Mă bucur foarte tare de victorie, dar sunt puțin ponderat. Nu pot să-mi exprim bucuria, pentru că urmează meciuri foarte grele. Sunt meciuri grele pentru toate echipele, dar să recunoaștem că am făcut un mic pas către visul nostru. Nu am realizat visul, dar ar fi păcat ca acest succes să nu fie dublat de un alt succes marți cu Turris.

Am mai spus de câteva ori că e greu ca o echipă din Liga 2 să se lupte de la egal la egal cu o echipă de Liga 1, indiferent de echipă, în două manșe. Dacă ar fi într-o singură manșă pe teren neutru, ar fi altceva. Dar nu decid eu asta”, a încheiat Claudiu Niculescu.

Cele trei puncte de vineri seară obținute cu Campionii FC Argeș o urcă pe CS Mioveni până pe locul 3 în clasament-ul play-off-ului. În ultimele două etape, formația pregătită de Claudiu Niculescu va juca în deplasare cu Turris Oltul, pe 28 iulie, și pe teren propriu cu Petrolul, pe 1 august.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/derby-de-arges-poate-trimite-pitestiul-pe-loc-direct-promovabil-si-scoate-mioveniul-din-calculele-promovarii-ori-poate-complica-si-mai-mult-situatia-din-play-off-ul-ligii-2-restant-19140720

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ionut-badea-a-gasit-explicatii-dupa-infrangerea-cu-cs-mioveni-tineretea-din-pacate-isi-spune-si-cuvantul-argesul-a-cazut-de-pe-podiumul-play-off-ului-desi-visa-la-locul-2-direct-19140775

Răzvan STÎNGĂ 24 Jul. 2020, 22:35 Liga 2
Pe aceeași temă