CS Mioveni, la o victorie de promovarea în Liga 1. Claudiu Niculescu se teme de Petrolul: ”Este ca o sabie cu două tăișuri. Nu mai are nimic de pierdut, în timp ce noi putem pierde totul”

Silviu MIHAI, Marius ANGHEL 01 Aug. 2020, 21:35 Liga 2
CS Mioveni, la o victorie de promovarea în Liga 1. Claudiu Niculescu se teme de Petrolul: ”Este ca o sabie cu două tăișuri. Nu mai are nimic de pierdut, în timp ce noi putem pierde totul”

CS Mioveni este la un meci de promovarea în Liga 1, performanță pe care nu și-ar fi imaginat-o la începutul sezonului, când știa că are în față echipe mult mai puternice, precum Rapid, Petrolul, ”U” Cluj, UTA, Concordia Chiajna, chiar și Campionii FC Argeș. Duminică seară, dacă va câștiga pe teren propriu jocul cu Petrolul va fi promovată matematic în prima ligă, ba chiar ar putea terminat pe locul 1, dacă UTA pierde la Pitești.

Trupa pregătită de Claudiu Niculescu a trecut peste eșecul de pe teren propriu cu UTA (scor 2-0), a câștigat următoarele două întâlniri din deplasare, cu Argeș (3-2) și Turris Oltul (1-0), și e la mâna ei pentru o a treia participare în istoria sa în Liga 1. Duminică, de la ora 18:30, o întâlnește pe stadionul Orășenesc pe Petrolul, singura formație din play-off care a ieșit din calculele promovării și nu mai are nicio miză, a rămas și fără antrenorul Costel Enache și pare o victimă sigură.

Claudiu Niculescu: ”Putem pierde totul și de-asta trebuie să fim concentrați, nu 100 la sută, ci 200 la sută”

Moralul jucătorilor echipei din Mioveni este unul excelent, iar Claudiu Niculescu are tot lotul valid pentru jocul cu Petrolul, cu excepţia lui Marian Anghelina, suspendat. Antrenorul a acordat un interviu site-ului oficial al echipei sale, în care vorbește despre partida cu ploieștenii și modul cum a pregătit-o.

Claudiu, CS Mioveni a ajuns la ultimul meci al sezonului, totodată și cel mai important. Cum vezi partida?
Este finala campionatului pentru noi. Băieții vin după un an de muncă… practic tot anul s-a redus la un singur meci, la 90 de minute. Este un meci de totul sau nimic! Trebuie să abordăm cu concentrare foarte – foarte mare și atitudine potrivită acest joc, pentru că întâlnim o echipă foarte bună. Ei nu au ce pierde, iar aceste jocuri sunt cele mai periculoase. Noi suntem conștienți însă că meciul este extraordinar de greu. Noi avem ce pierde, putem pierde totul și de-asta trebuie să fim concentrați, nu 100 la sută, ci 200 la sută. Nu avem de ce să ne relaxăm, campionatul nu e terminat. Mai este acest joc, mai este această etapă la finalul căreia două echipe promovează și una dintre ele sper să fim noi. Am încredere totală în băieți, au înțeles tot ce le-am spus în aceste zile referitor la acest meci și anume că nu trebuie să ne relaxăm absolut deloc. Am încredere că ne vom îndeplini visul și să jucăm la anul în Liga 1.

Te gândeai, atunci când ai preluat echipa (cu o etapă înainte ca sezonul să fie suspendat din cauza pandemiei), că vei ajunge să te bați la promovare la ultimul meci?
Când am venit nu se știa că se va întrerupe campionatul, dar după ce s-a întâmplat cu virusul și s-a întrerupt campionatul și s-a hotărât reluarea competiției cu acest play-off, era tot mai clar că această luptă pentru promovare se va duce până în ultima etapă. Erau puține puncte puse în joc, dar acum am ajuns acolo, la final și sperăm să ne bucurăm în totalitate după această ultimă etapă.

”Petrolul cred că va veni motivată. Este ca o sabie cu două tăișuri”

Cum s-a văzut Petrolul în acest play-off, lăsând la o parte faptul că au ratat promovarea?
Petrolul cred că va veni motivată. Este ca o sabie cu două tăișuri. Pot veni relaxați și nu au nimic de pierdut. Și mental poate nu sunt bine că au ratat obiectivul, dar au jucători cu experiență, pe care îi cunosc foarte bine, care au fost în Liga 1, pe unii dintre ei i-am și antrenat și pot pune oricând și oricui probleme. Așa că, le atrag încă o dată atenția să fie conștienți că meciul este foarte greu și să nu îl trateze superficial. În fotbal, te poate costa o astfel de atitudine. Este o șansă mare pentru fiecare din noi, pentru CS Mioveni, să jucăm la anul în Liga 1, iar pentru asta trebuie să fim concentrați duminică seara. Pe Petrolul, ca și joc, i-am văzut foarte bine, chiar dacă au avut acea problemă la început cu virusul. Este o echipă care mi-a plăcut cum a arătat pe teren. I-am văzut și cu FC Argeș, arătat destul de bine. Ne așteaptă un meci extrem de greu, nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, să spunem că avem două victorii și automat trebuie să vină și a treia. Nu? O putem obține pe a treia cu multă muncă și spirit de sacrificiu, cu atitudine potrivită, doar așa vom câștiga.

Probleme de lot?
Doar Anghelina este suspendat, în rest avem tot lotul valid și sper să fie toți OK la ora jocului!

A fost bucurie mare după aceste două victorii, ai reușit să-i ții în frâu pe băieți?
Da, eu zic că da! Bucuria s-a rezumat doar la ce s-a întâmplat în vestiar. După ce ne-am suit în autocar și apoi în a doua zi s-a încheiat totul… Au fost trei puncte mari și nimic mai mult, trei puncte care ne-au mai dus un pas spre obiectiv. De-abia duminică seară ne putem bucura în totalitate, până atunci a fost doar o bucurie de moment…

În sezonul regulat, Petrolul și CS Mioveni au remizat pe stadionul din Ploiești, scor 0-0.

În clasamentul play-off-ului, CS Mioveni ocupă locul 2, cu 27 de puncte, iar Petrolul e ultima clasată, cu 22 de puncte și fără șanse la a mai prinde măcar locul 3, de baraj de promovare.

CS Mioveni – Petrolul se joacă cu promovarea pe masă duminică, de la ora 18:30, pe stadionul Orășenesc din Mioveni, concomintent cu Rapid – Turris Oltul și Campionii FC Argeș – UTA Arad.

Cum promovează direct sau ajunge la baraj CS Mioveni

CS Mioveni pare să aibă o misiune ușoară în ultima etapă. Vine după două victorii consecutive obținute în deplasare (3-2 în derby-ul cu Campionii FC Argeș și 1-0 la Turris Oltul), iar în meciul decisiv întâlnește pe teren propriu Petrolul, singura echipă din play-off care nu mai are nicio șansă la promovare, deci nu mai are pentru ce lupta.

CS Mioveni încheie pe loc direct promovabil dacă bate Petrolul, dar are și varianta egalului sau înfrângerii, în anumite condiții.

La egal, are nevoie ca UTA să câștige sau să obțină un punct la Pitești, iar o posibilă victorie a Turrisului cu Rapid nu o deranjează, fiindcă la egalitate de puncte cu teleormănenii Mioveniul stă mai bine la rezultatul direct.

La înfrângere, Mioveniul are nevoie ca UTA să câștige la Pitești, iar Turris Oltul și Rapid să termine la egalitate. O victorie a Rapidului nu o avantajează, fiindcă s-ar afla la egalitate de puncte, ambele au rotunjire de puncte, au făcut 0-0 în meciul direct, iar la golaveraj giuleștenii vor sta mai bine, deși se vor clasa mai bine.

Șansele la promovare ale echipelor UTA, Campionii FC Argeș, CS Mioveni, Turris Oltul Turnu Măgurele și Rapid în ultima etapă a play-off-ului le puteți citi în articolul atașat mai jos.

Foto: Eusebiu Badea / CS Mioveni

https://liga2.prosport.ro/seria-1/calcule-toate-variantele-de-rezultate-care-decid-echipele-promovare-in-liga-1-sau-prezenta-la-baraj-uta-cs-mioveni-campionii-fc-arges-turris-oltul-turnu-magurele-si-rapid-sunt-in-lupta-directa-s-19141428

https://liga2.prosport.ro/seria-1/si-a-asumat-si-a-plecat-costel-enache-si-a-facut-bagajul-si-a-parasit-petrolul-inainte-de-ultimul-meci-din-play-off-lupii-si-au-gasit-motivatie-pentru-a-lupta-pentru-puncte-in-jocu-19141706

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-saluta-ideea-unei-liga-1-cu-16-echipe-insa-nu-vrea-ca-dinamo-sa-fie-scapata-de-retrogradare-niciun-club-indiferent-de-numele-sau-nu-trebuie-sa-evite-retrogradarea-sau-sa-obtina-prom-19141653

Silviu MIHAI, Marius ANGHEL 01 Aug. 2020, 21:35 Liga 2
Pe aceeași temă