CS Comunal Șelimbăr, debut de vis în Liga 2, cu trei goluri date în decurs de patru minute! Echipa sibiană a învins Dacia Unirea Brăila cu doi marcatori aflați și ei la primul joc în liga secundă. ”A fost exact cum ne așteptam”

Marius ANGHEL 01 Aug. 2021, 14:51 Liga 2

CS Comunal Șelimbăr a câștigat duelul nou-promovatelor în Liga 2, în prima etapă, cu Dacia Unirea Brăila. Cu 3-1 s-a impus echipa sibiană, după ce la pauză era condusă cu 1-0.

Toate reușitele formației antrenate de Eugen Beza au fost reușit în decurs de patru minute de jucători care s-au aflat la debutul în eșalonul secund.

Șelimbărul a pedepsit-o de trei ori pe Brăila în decurs de patru minute

Echipa din Șelimbăr a început modest jocul de pe teren propriu, la Avrig. După doar 12 minute, Dacia Unirea, revenită în Liga 2 după doi ani, a marcat prin fostul dinamovist Raphael Stănescu.

Fosta Viitorul Șelimbăr a reușit pe parcurs să preia controlul meciului, iar în repriza a doua a avut patru minute senzaționale, sau adversarul a fost groggy, în care s-au înscris trei goluri. Andrei Roșu (56) i-a readus pe sibieni în joc, iar tânărul Nicolas Antone (57, 59) a trimis mingea în plasă de două ori în decurs de două minute.

CS Comunal Șelimbăr, lider al Ligii 2 la golaveraj. Beza: ”Suntem fericiți”

La primul meci din istoria Șelimbărului în Liga 2, echipa antrenată de Eugen Beza, aflat la rândul său la debut ca ”principal” în acest eșalon, au început cu o victorie spectaculoasă, cu un scor, 3-1, care a urcat trupa sibiană pe primul loc în clasament în prima etapă, după desfășurarea a opt din cele zece partide.

”Suntem fericiți pentru victoria obținută. A fost exact cum ne așteptam. Am întâlnit un adversar care joacă un fotbal frumos, un adversar care își propune să joace pe atac, chiar dacă își asumă anumite riscuri pe fază de apărare. Am început un pic mai greu, cu trac prima repriză. Probabil este debutul la Liga a 2-a, ca și club, în primul rând, alt nivel, dar, ușor-ușor, după 20-25 de minute, ne-am așezat și cred că am controlat jocul”, a spus Beza la finalul partidei.

Întrebat ce le-a transmis jucătorilor săi la pauză, când erau conduși, de au reușit să revină în partea secundă, antrenorul Eugen Beza a spus că le-a reamintit elevilor săi punctele slabe ale Brăilei.

”Am reglat lucrurile. Erau precipitați în prima repriză. Am încercat să le reamintesc punctele nevralgice ale adversarului. Se pare că ne-a reușit și este foarte important pentru clubul nostru că am început cu o victorie.

La Slobozia ne așteaptă un meci cum vor fi toate, unul greu, pentru că Unirea este o echipă schimbată vizavi de sezonul trecut, o echipă care a învins la Dej. Este o echipă bună, dar obiectivul nostru este meci cu meci, mergem să câștigăm. Nu avem niciun fel de presiune și important acum, o zi – două, ca băieții să se bucure de această victorie, după care să o luăm de la capăt”, a mai spus Beza, redat de pagina de Facebook a echipei din Șelimbăr.

Nicolas Antone, Andrei Roșu, debut cu gol în Liga 2. Antone a înscris chiar de două ori

În meciul cu Dacia Unirea, odată cu echipa din Șelimbăr au debutat în Liga 2 și cinci jucători ai săi: Nicolas Antone, Andrei Roșu, Alexandru Luca, Alexandru Badea și Cătălin Tineiu, primii doi din postura de titulari. Aceștia au și reușit să înscrie golurile.

”Au fost oamenii potriviți la locul potrivit. Au desăvârșit acțiunile colective ale echipei și mă bucur foarte mult pentru ei, mai ales că sunt jucători tineri. Sper, prin reușite lor, să le dea mai multă încredere, să aibă mai multă personalitate, pentru că, până la urmă, fotbalul e un joc și la vârsta asta trebuie să se bucure de el”, a spus Beza despre Antone și Roșu.

Andrei Roșu, marcatorul primului gol pentru Șelimbăr în Liga 2: ”Nu mă așteptam la un asemenea debut”

Andrei Roșu, mijlocaș de 20 de ani originar din Alba Iulia, a fost primul jucător care a marcat pentru Șelimbăr în Liga 2. Totodată, a fost debutul său în acest eșalon, după promovarea cu echipa sibiană.

”A fost un meci greu, dar am început a doua repriză foarte bine și în cinci minute am reușit să marcăm trei goluri. Mă bucur foarte mult că am marcat la debutul în Liga a 2-a, am oferit o pasă de gol și sper să ajut cât mai mult echipa pe viitor.

E un nivel mai greu, dar, ușor-ușor, ne acomodăm și noi, și eu, și sperăm să fim în play-off, cum ne-am propus. Nu mă așteptam la un asemenea debut, dar, cu ajutorul lui Dumnezeu, orice este posibil”, a spus Andrei Roșu după meciul cu Brăila.

Nicolas Antone, debut în Liga 2 cu două goluri marcate: ”Sperăm să ajungem în play-off”

Celelalte două reușite ale echipei antrenate de Eugen Beza i-au aparținut unui jucător și mai tânăr. Nicolas Antone, împrumutat în această vară, pentru un sezon, de la echipa de Liga 3 Kids Tâmpa Brașov, a reușit la 18 ani un debut de vis în liga secundă.

Și Antone, ca și Roșu, au dezvăluit obiectivul real al echipei din Șelimbăr: accederea în play-off. Spre deosebire de antrenorul Beza, care merge pe obosita tactică ”luăm la rând meci cu meci”.

”Sincer să fiu, a fost un meci greu, ne-au condus, în prima repriză nu ne-a ieșit jocul foarte bine, dar după pauză am arătat forța grupului, care este foarte mare, și am reușit să întoarcem scorul.

Nu mă așteptam la un așa debut. Eu mereu vreau să-mi ajut echipa prin prestațiile mele, prin goluri, prin pase de gol, și sunt foarte bucuros că am reușit să dau două goluri la debutul în Liga a 2-a. Este un nivel superior, dar cu acest grup și cu această echipă sperăm să ajungem în play-off, să ne îndeplinim obiectivul”, au fost concluziile lui Nicolas Antone.

CS COMUNAL ȘELIMBĂR – DACIA UNIREA BRĂILA 3-1

Andrei Roșu 56′, Nicolas Antone 57′, 59′ / Raphael Stănescu 12′

CS Comunal Șelimbăr: Vâtcă – Monea, Vișa, R. Crișan, D. Tătar – N. Antone, Curtean, Rob. Boboc, Al. Neacșa – Andr. Roșu, Cîrstean (Tineiu 89′)
Rezerve: Gal – Câmpean, Biatoumoussoka, Ciocâlteu, Luca, Giura, Badea
Antrenor: Eugen Beza

Dacia Unirea Brăila: Cr. Andrei – Cocîrlă, Stănciulescu, Paliu, Apostolache, Fl. Lungu (cpt.)(Voinescu 81′), N. Ioniță (Pătlăgică 61′), Petrache, Val. Robu (Taciuc 46′), R. Stănescu, Duțu (Răducan 61′)
Rezerve neutilizate: Duță – Moroianu, G. Apostol

Antrenor: Florentin Petre

Stadion: Baza sportivă a Oraşului Avrig (Avrig – Sibiu); Arbitru: Andrei Moroiță (Ploieşti); Asistenți: Cosmin Bojan (Târgu Mureş) și Petruţa Iugulescu (Buftea); Rezervă: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea); Observatori: Dan Monea (Aiud) și Mihai Prunariu (Târgu Jiu).

În urma acestui rezultat, în clasamentul intermediar al Ligii 2 din prima etapă, CS Comunal Șelimbăr este lider, datorită celor trei goluri marcate, fiindcă și Petrolul, Concordia și Slobozia au câștigat la o diferență de două goluri, însă cu 2-0. Dacia Unirea Brăila, cu 0 puncte, ocupă, momentan, locul 10.

În etapa a 2-a, Șelimbăr joacă în deplasare la Unirea Slobozia, iar Dacia Unirea o întâlnește pe teren propriu pe FC Brașov. Ambele meciuri sunt programate în data de 7 august, de la ora 11:00.

Rezumatul meciului CS Comunal Șelimbăr – Dacia Unirea Brăila 3-1:

Foto: Valentin Macrea / Sport Pictures
Video: CS Comunal Șelimbăr

https://liga2.prosport.ro/seria-1/incepe-noul-sezon-de-liga-2-petrolul-poli-iasi-primul-derby-alte-cinci-partide-au-loc-de-la-ora-1100-19193601

Marius ANGHEL 01 Aug. 2021, 14:51 Liga 2
Pe aceeași temă