Cristian Pustai și-a luat gândul de la locurile direct promovabile, după CS Mioveni – Dunărea Călărași 1-1: ”Rămâne barajul. E o șansă mică, dar vedem ce iese”. Despre problemele cu banii: ”No comment! Mai facem un pic de protest, zic eu de bun simț”

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2021, 20:17 Liga 2

Dunărea Călărași a fost aproape să câștige meciul din etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 2, cu CS Mioveni. A condus cu 1-0, după golul lui George Tudoran din minutul 65, dar în cele din urmă s-a terminat 1-1, după reușita lui Mihai Ișfan din minutul 83, de la 11 metri.

Cristian Pustai, antrenorul Călărașiului, a pus jocul nu foarte spectaculos al celor două echipe pe seama faptului că nu s-a riscat, mai ales că meciul era important pentru locurile de baraj, dar și pentru pozițiile de promovare directă.

Antrenorul a recunoscut însă că egalul le dezavatajează pe amândouă, și pe Dunărea Călărași și pe CS Mioveni, în cursa pentru pozițiile 1 și 2. Acum, le vede deja promovate pe U Craiova 1948 SA și pe Rapid.

Cristian Pustai, dezamăgit de faza golului primit: ”Naivitate, pentru că din nou am avut lovitură liberă” 

Pustai a încercat să își avertizeze jucătorii cu privire la faza defensivă și a făcut trimitere la golul Mioveniului. Totul a pornit de la o fază fixă de care Dunărea Călărași nu a profitat și adversarii au scăpat pe contraatac. Totul s-a finalizat cu lovitura de pedeapsă transformată de Ișfan.

A fost un meci cu nerv, pentru că ambele echipe încă se mai gândeau la locul 2. Încă își mai făceau calcule. Ei depindeau doar de rezultatele lor dacă ar fi câștigat punctele puse în joc azi. În acest moment, cred că ne orientăm spre locurile 3 și 4, dar așteptăm să vedem și ce se va întâmpla mâine cu Rapid. Vom lupta până la capăt, dar e păcat pentru că am fost la 10 minute de cele trei puncte.

(N.r. – A fost naivitate la golul primit de Dunărea Călărași?) Naivitate, pentru că din nou am avut lovitură liberă, n-am executat-o foarte bine, nici nu s-a încheiat faza și am fost surprinși pe contraatac, cu toate că sunt lucruri pe care le exersăm. Sunt oameni care știu unde ar trebui să le fie locul și am fost surprinși.

Am avut cei doi fundași centrali avansați și am primit gol dintr-un 11 metri, după ce un jucător a scăpat singur spre poartă. Ăsta e fotbalul. Ar fi fost frumos să câștigăm, să avem șanse să intrăm în cursa pentru locul 2, de promovare directă”, a declarat Cristian Pustai la microfonul DigiSport, la finalul confruntării.

Cristian Pustai, despre veșnicele probleme cu banii de la Dunărea Călărași: ”No comment! Mai facem un pic de protest, zic eu de bun simț” 

Pustai a vorbit pentru a ”n”-a oară despre problemele cu banii de la echipă. Totul pare că se va încheia cu promisiuni, fiind extrem de greu de crezut că jucătorii își vor mai primi fie și doar o parte din restanțe până la finalul campionatului, în condițiile în care ultimii bani pe care i-au văzut au fost pe luna decembrie a anului trecut:

Ne întoarcem la problemele noastre care nu au dispărut, nu s-au îmbunătățit și vom vedea ce se întâmplă cu FK Csikszereda, pentru că între locurile 3 și 4 sunt câteva puncte. Să vedem ce se întâmplă cu Rapid. Acum însă cred că și Rapid și Craiova sunt promovate.

Ne întoarcem la probleme noastre. Ne urcăm în autocar și ne ducem din nou la problemele noastre. No comment! Mai facem un pic de protest, zic eu de bun simț. Așteptăm meciurile următoare și asta e”.

De când s-a introdus barajul de promovare din Liga 2, nici măcar o echipă din divizia a doua nu a reușit să câștige ”dubla” și să retrogradeze echipa de Liga 1. Cristian Pustai are încredere că Dunărea Călărași, cu problemele grave pe care le are, ar putea face surpriza în acest sezon.

În acest moment, ambele echipe ne-am blocat pentru promovarea directă. Rămâne barajul, chiar dacă e o șansă mică, vrem să o jucăm, să vedem ce iese”, au fost gândurile lui Cristian Pustai, după CS Mioveni – Dunărea Călărași 1-1.

Dunărea Călărași, la trei puncte de Rapid, dar și cu un meci în plus 

CS Mioveni și Dunărea Călărași sunt pe locurile 3 și 4 în play-off-ul Ligii 2, cu 44, respectiv 43 de puncte. Cele două sunt în dezavantaj față de primele două clasate, U Craiova 1948 SA, 49 de puncte, și Rapid, 46 de puncte, în condițiile în care acestea nu au evoluat în etapa a 8-a.

În această rundă mai sunt programate confruntările ”FC U” Craiova – FK Csikszereda (joi de la 17:30) și Rapid – ASU Poli (joi de la 20:30).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-inca-mai-spera-la-locul-2-direct-promovabil-chiar-daca-cs-mioveni-a-pierdut-puncte-importante-cu-dunarea-isi-spune-speranta-in-asu-poli-in-meciul-cu-rapid-e-sansa-lor-da-19184282

https://liga2.prosport.ro/seria-1/iustin-popescu-acuza-arbitrajul-dupa-cs-mioveni-dunarea-calarasi-toti-ziceau-fault-fault-fault-suntem-prea-mici-sa-ne-cautam-dreptatea-portarul-a-facut-public-dial-19184292

https://liga2.prosport.ro/seria-1/foto-imagini-spectaculoase-cu-rapid-arena-s-a-trecut-la-montarea-gazonului-iar-procesul-de-instalare-a-scaunelor-a-fost-finalizat-19184253

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ingineria-prin-care-scm-gloria-buzau-va-avea-drept-de-promovare-din-sezonul-urmator-tot-politicul-va-fi-la-conducere-si-va-pompa-bani-publici-in-club-cine-este-partnerul-privat-care-se-numeste-19184171

https://liga2.prosport.ro/seria-1/peluza-i-ilie-oana-punct-de-vedere-despre-situatia-petrolului-suporterii-si-ar-dori-in-continuare-veolia-ca-partener-finantator-insa-in-anumite-conditii-ce-spun-despre-asocierea-cu-primaria-si-ce-19184216

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-erik-lincar-noul-antrenor-principal-al-echipei-universitatea-cluj-imi-doresc-cu-ardoare-sa-evoluam-la-nivelul-ligii-1-19184124

Răzvan STÎNGĂ 12 May. 2021, 20:17 Liga 2
Pe aceeași temă