Decimată de COVID, Dunărea Călărași a trecut de FK Csikszereda. Cristian Pustai: ”Am zis că e ghinion”. Antrenorul, ironic când a venit vorba de restanțe: ”Le-am zis jucătorilor să ia brad de Crăciun”

Andrei PASCU 15 Mar. 2021, 10:58 Liga 2

Dunărea Călărași a trecut de FK Csikszereda, la Miercurea Ciuc, în etapa a 19-a din Liga 2. A învins cu 1-0, grație unei reușite a lui Baudoin Kanda, din minutul 52. Cristian Pustai a declarat la finalul partidei că echipa sa a fost măcinată de probleme din cauza COVID-19 și tocmai de accea a apreciat și mai mult victoria.

Cristian Pustai: ”Cred că undeva la 33-34 de puncte, ai putea să spui că eşti matematic în play-of” 

În zilele premergătoare jocului, mai mulți fotbaliști ai Dunării Călărași s-au confruntat cu infectări cu COVID-19.  Pustai a fost nevoit să găsească soluții imediate, mai ales că ultimul jucător care a fost anunțat că e pozitiv, era pe drum spre Miercurea Ciuc.

A improvizat și a folosit anumiți jucători pe poziții pe care nu ar juca în mod normal. Un caz special a fost un tânăr de la academia proprie, Costin Petre, care a debutat în Liga 2, pe un post inedit pentru el.

”După fiecare meci, zicem că următorul e cel mai important, pentru că n-a mai fost de mult aşa o luptă la obiectivul de a prinde primele șase locuri. Teoretic, toate echipele până la locul 11 au şanse. Jocurile sunt grele, orice joc, punct contează. Mai avem două partide, încă nu am realizat nimic. Cred că undeva la 33-34 de puncte, ai putea să spui că eşti matematic în play-off.

A fost foarte, foarte greu. Am reușit să recuperăm doi din cei cinci, dar ne-au căzut alți trei și când am venit spre Miercurea Ciuc a mai căzut și juniorul Robert Săceanu, care și-a făcut test pentru eventuala convocare la lotul național. Am primit rezultatul când eram deja pe drum. Deci, fantastic, să înlocuiești și copilul. A debutat astăzi Costin, alt tânăr din propria pepinieră, n-a jucat niciodată fundaș stânga.

La pauză a trebuit să fac o improvizație, să îl trec pe Sârbu fundaș stânga, să îl scot pe Vali Alexandru, care are și el o stare acută de răceală. La test a ieșit negativ, dar ăsta e sezonul, ne-am confruntat acum cu aceste probleme, până acum nu le-am avut. Am zis că e un ghinion, pentru că suntem pe final și se trage linie”, a declarat Cristian Pustai, la interviurile de la finalul partidei.

Sălceanu, Djuric, Sava și Ciucur, infectații cu COVID-19?

Analizând lotul avut la meciul cu Ripensia, față de cel pe care s-a bazat acum, cu FK Csikszereda, Cristian Pustai nu i-a mai avut la dispoziție pe Sălceanu, Djuric, Sava și Ciucur. Probabil aceștia sunt jucătorii infectați cu COVID-19.

Chiar și fără ei pe teren, Dunărea nu a acuzat probleme la Miercurea Ciuc.

Dunărea Călărași cu FK Csikszereda: Began – Andr. Rus, Bg. Șandru (cpt.), A. Lopez, C. Petre – Cr. Pușcaș, Bedea (M. Fotescu 72′) – Alami (Calu 90+3′), Cârstocea, Kanda (Bud 85′) – Val. Alexandru (I. Sîrbu 46′)
Rezerve neutilizate: Krell – Tudoran, Andr. Dobre, Tache

Dunărea Călărași cu Ripensia: Began – I. Sîrbu, R. Crișan, A. Lopez (cpt.), Sălceanu – Djuric (Tudoran 46′), Cr. Pușcaș – Kanda (Măd. Calu 73′), Cârstocea (Val. Alexandru 81′), S. Sava (Ciucur 73′) – Bud
Rezerve neutilizate: Krell – Bedea, Andr. Rus, Tache, C. Petre

Cristian Pustai, ironic când a venit vorba de problemele cu banii 

Pustai este conștient că Dunărea Călărași este extrem de aproape de calificarea în play-off, mai ales că, pe lângă rezultatele bune, jocul arată și el bine. Referitor la restanțele salariale, antrenorul a făcut o declarație amuzantă și a lăsat de înțeles că jucătorii nu au mai fost plătiți de mai bine de trei luni, nu și-au văzut banii nici pe decembrie.

”Aceste puncte îmi dau speranţe, că avem un prieten acolo sus. Felicit gazdele, au avut zece partide fără înfrângere, mă gândeam că o să vină momentul ăsta. Mă bucur că a venit în meciul cu noi, astăzi. Dar e o echipă solidă, aici la Miercurea Ciuc se fac lucruri extraordinare. E o normalitate ce n-o găsești oriunde.

Le-am zis jucătorilor că, dacă vin banii, îşi cumpără brad de Crăciun, pentru că urmează luna decembrie”, a mai spus Cristian Pustai.

Dunărea Călărași, pe 4 în Liga 2 

Dunărea Călărași mai are două meciuri în sezonul regular, cu echipe care la rândul lor mai păstrează șanse la play-off. Este vorba de Rapid, pe care o va întâlni în deplasare, și Viitorul Pandurii, pe care o va întâlni pe teren propriu.

Dunărea Călărași e pe 4 în Liga 2, acumulând după 17 meciuri, 31 de puncte. E la egalitate cu alte trei echipe, U Craiova 1948 SA, Viitorul Pandurii și Farul. Constănțenii au însă un meci în plus.

Celelalte echipe aflate acum pe locurile de play-off sunt ASU Poli, 32 de puncte, chiar liderul campionatului, și Universitatea Cluj, echipă aflată pe locul 6.

Foto: AFC Dunărea Călărași

 

Andrei PASCU 15 Mar. 2021, 10:58 Liga 2
Pe aceeași temă