Cristian Pustai a făcut show la finalul meciului Rapid – Dunărea Călărași! Atac fără precedent la adresa arbitrajului: ”Să ari un câmp magnetic cu boii ăștia în negru. Uneori chiar te scot din sărite”

Răzvan STÎNGĂ 11 Apr. 2021, 22:01 Liga 2

Cristian Pustai n-a mai rezistat la finalul meciului Rapid – Dunărea Călărași, pierdut de echipa sa cu scorul de 4-1, din etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2. Antrenorul a atacat brigada de arbitraj care a condus jocul de la Buftea, considerând că a judecat mai multe faze în avantajul giuleștenilor.

  • Arbitrul central al partidei a fost Andrei Moroiță (Ploieşti), iar asistenți, Cristian Marius Marchidanu (Brăila) și Adrian Vornicu (Iaşi)

Pustai s-a legat de la erorile din timpul jocului, până la problemele cu nocturna de la Buftea. Cea mai clară fază în care Dunărea Călărași a fost dezavantajată s-a petrecut în prima parte, în minutul 32, când Rapid avea 2-0. Oaspeților le-a fost anulat eronat un gol pe motiv de offside, la Cristian Bud.

Un alt episod din prima repriză, care i-a ridicat anumite semne de întrebare lui Pustai, a avut loc la al doilea gol al Rapidului, marcat de la 11 metri. Anterior faultului în careu asupra lui Bălan, călărășenii au cerut offside, dar jocul a fost lăsat să continue. E adevărat că reluările nu au fost clare și nu se poate spune cu exactitate dacă jucătorul Rapidului a fost în afara jocului sau nu.

Cristian Pustai: ”Primim și noi mesaje, dar ce să facem cu ele? Arbitrul se uită la tine, se uită prin tine”

Reacția nervoasă a lui Cristian Pustai a avut loc încă din timpul meciului, pentru că a primit cartonaș galben pe final, în minutul 87. În discursul antrenorului de la finalul partidei s-a simțit și o urmă de frustrare, în afara problemelor de arbitraj remarcate. Asta pentru că Dunărea Călărași nu a făcut deloc un meci rău. În special în prima repriză, terminată în dezavantaj, scor 1-2, jucătorii lui și-au creat câteva șanse mari de a înscrie.

Am scăpat și singuri cu portarul, e o problemă pe care trebuie să o remediem. Am primit foarte, foarte ușor goluri. Golul trei pot spune că ne-a cam scos din joc. Am riscat, am încercat să venim și noi, dar n-am prea avut ocazii ca în prima repriză.

M-am săturat să tot zic de arbitraj. Ce să zic? N-am văzut, dar va trebui să ne luptăm și cu… nu că îi jignesc. Culmea fizicii: să ari un câmp magnetic cu boii ăștia în negru. Nu știu, pentru că uneori chiar te scot din sărite. Pe alea de 11 metri nu pot să le comentez, dar maniera foarte slabă, greșeli impardonabile pentru play-off. Asta e, ce să fac?! Aș veni cu caiet, aș veni cu hârtie să spun în ce minut s-a întâmplat, dar nu sunt eu în măsură să analizez fazele de arbitraj.

N-am făcut lucrul acesta până acum, nu o să-l fac nici de acum înainte, dar prea se adună și când mă întrebați ce părere am de arbitraj, e clar că au fost greșeli. Eu nu ar trebui să vorbesc de arbitraj și nu vorbesc, dar deja se adună și suntem și noi în play-off. Ne jucăm și noi șansa cum putem”, a comentat Pustai cu privire la anumite decizii de arbitraj.

Pustai a fost nemulțumit și de nocturnă: ”Golul trei nu l-am văzut foarte bine”

După care a continuat cu problemele legate de nocturnă.

”I-am zis domnului arbitru al patrulea și celui de margine, că golul trei nu l-am văzut foarte bine din cauza nocturnei. N-am văzut ce s-a întâmplat. Centralul oricum nu oprește jocul, trebuia să îi spună în cască, eu știu? Când se oprește jocul se repară nocturna (n.r. – ironic). Nu cunosc regulamentul, dar nu cred că e în regulă. La final poate vom face sesizări, dar la ce folos?

Primim și noi mesaje, dar ce să facem cu ele? Arbitrul se uită la tine, se uită prin tine. El trebuie să își vadă de treaba lui și așa ar fi normal. Să își vadă de treaba lui și ar fi cu atât mai bine.

Și cu Timișoara au fost niște discuții. Nu vreau să comentez arbitrajul, v-am zis. Nu pot să comentez, pentru că nu se vedea. Să scot echipa de pe teren? Nu știu cum se putea reacționa”, a mai transmis Cristian Pustai la finalul partidei de la Buftea.

Cristian Pustai mai crede în promovare: ”Lupta se va da până în ultima etapă” 

Pe lângă supărarea evidentă de la capătul meciului cu Rapid, Pustai a încercat să analizeze cât mai clar lupta la promovare, pe care o vede în continuare deschisă, deși pare că Rapid și U Craiova 1948 SA încep să se desprindă după două meciuri din play-off.

Începe să se gândească însă și la locurile 3 și 4, care duc în barajul de promovare în Liga 1. Oricum, Dunărea Călărași trebuie să schimbe ceva, pentru că, în acest ritm, riscă să rămână cu un joc bun, solid, dar fără realizări și în clasament.

”Lupta se va da până în ultima etapă. Rapid și Craiova au 39 de puncte, dar lupta e în desfășurare. Contează și locurile 3 și 4, dar deocamdată nu s-a desprins nimeni. Față de prima etapă, e o diferență făcută destul de repede, dar mai sunt meciuri.

Rămânem cu gustul că e doar etapa a 2-a, mai sunt opt etape. Primele două au șanse, noi suntem pe un loc care ne duce în baraj, chiar dacă au rămas echipe cu 33 de puncte și altele cu 39, e vorba de două jocuri. Nu s-a desprins nimeni”, a afirmat Pustai cu privire la lupta la promovare.

Rapid avea 2-0 cu Dunărea Călărași după 30 de minute din meci, în urma reușitelor lui Cătălin Hlistei și Adrian Bălan, din penalty. Oaspeții au revenit cu 11 minute înainte de ultimul fluier al primei părți, prin Cristian Bud.

În repriza a doua, giuleștenii s-au desprins la 3-1 pe tabelă în minutul 53, prin Ștefan Pănoiu, iar Octavian Ursu a închis tabela în minutul 90.

Pentru Dunărea Călărași urmează meciul cu CS Mioveni, Rapid va juca împotriva ASU Poli 

Dunărea Călărași e pe locul 4 acum, cu 35 de puncte. A luat doar un punct în play-off, în urma remizei, 0-0, cu ASU Poli din prima etapă. Are un avans de doar două puncte peste echipa situată sub ea, FK Csikszereda. Rapid e pe primul loc în play-off, cu 39 de puncte, câte are și U Craiova 1948 SA.

Dunărea Călărași va întâlni CS Mioveni în etapa a 3-a, pe teren propriu, în timp ce giuleștenii vor evolua la Timișoara, cu ASU Politehnica.

https://www.youtube.com/watch?v=Rl_RP26nbVk

Foto: Gheorghe Flușter / Sport Pictures 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-iosif-victorii-pe-linie-cu-rapid-de-cand-a-revenit-ca-antrenor-principal-concluziile-sale-dupa-al-doilea-succes-in-trei-saptamani-cu-dunarea-calarasi-am-schimbat-anumite-chestii-tact-19178859

https://liga2.prosport.ro/seria-1/catalin-hlistei-explica-transformarea-rapidului-cu-mihai-iosif-antrenor-am-lasat-supararile-deoparte-am-zis-sa-jucam-pur-si-simplu-de-placere-19178911

https://liga2.prosport.ro/seria-1/rapid-si-dunarea-calarasi-se-intalnesc-din-nou-tot-la-buftea-dar-acum-in-play-off-ul-ligii-2-meciul-incepe-de-la-ora-1900-19178819

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-bornescu-e-categoric-cand-vine-vorba-de-principala-adversara-pentru-fc-u-craiova-in-lupta-la-promovare-in-momentul-de-fata-ea-e-concluziile-team-manageru-19178824

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-cum-a-decurs-intalnirea-suporterilor-cu-conducerea-clubului-u-cluj-patru-cerinte-ale-fanilor-fara-raduta-in-conducere-si-goga-propus-presedinte-verdictul-dat-pentru-ant-19178814

Răzvan STÎNGĂ 11 Apr. 2021, 22:01 Liga 2
Pe aceeași temă