Cristian Lupuț a elucidat misterul plecării de la Viitorul Pandurii: ”Tot ce e frumos poate să se destrame într-o clipă.” Aspectele peste care antrenorul nu a putut să treacă

Răzvan STÎNGĂ 15 Jul. 2020, 10:13 Liga 2
Cristian Lupuț a elucidat misterul plecării de la Viitorul Pandurii: ”Tot ce e frumos poate să se destrame într-o clipă.” Aspectele peste care antrenorul nu a putut să treacă

Antrenorul Cristian Lupuț (42 de ani) a vorbit pentru Liga2.ro despre plecarea de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu. ”Principalul” a expus problemele care au condus la neprelungirea contractului dintre cele două părți, la bază fiind mai multe aspecte. În primul rând, înțelegerea despre care au vorbit antrenorul și conducerea în perioada anterioară, după ”înghețarea” Ligii 2, s-a schimbat. După ieșirea din starea de alertă, Lupuț și șefii clubului care s-a mutat în ultimii ani în diverse localități au discutat și au stabilit anumite aspecte ale abordării stagiunii următoare, dar ulterior acestea nu au mai putut fi respectate și astfel colaborarea a fost întreruptă.

Cristian Lupuț: ”Sunt convins că există părere de rău din ambele părți”

Un alt motiv peste care antrenorul născut la Oradea nu a putut trece a fost cel al prelungirilor contractuale în cazul jucătorilor importanți. Nu mai puțin de șase nume aveau înțelegerile scadente în această vară, dar, potrivit lui Cristian Lupuț, nici măcar nu au fost inițiate discuții cu ei, pentru a continua.

Totuși, în ciuda modului în care au decurs lucrurile, ”principalul” a spus că există regrete și din partea lui și din partea oamenilor cu factor de decizie din club, pentru că nu s-a mers mai departe în aceeași formulă.

”Vreau să le mulțumesc domnului Sarcină și familiei Vladimirescu pentru tot. Au fost trei ani de zile foarte frumoși (n.r. – adunând și perioada petrecută la Luceafărul Oradea, alt club controlat de cei enumerați). Nu înțeleg modul în care s-a desfășurat totul, modul în care au decurs anumite lucruri. Nu am mai vorbit cu nimeni din club după ce am stabilit că nu mai continuăm, nu am mai renegociat. Sunt convins că există părere de rău din ambele părți. Și mie îmi pare rău că nu am mai putut să continuăm și sunt sigur că și lor, dar asta a fost să fie.

Nu am fost de acord cu faptul că se renunță și la anumiți jucători cu experiență. În primă fază mi s-a spus că trebuie să renunțăm la anumiți fotbaliști și nu am fost de acord. Ar fi venit mai mulți tineri în locul lor, dar eu voiam rezultate. Cei tineri se pot dezvolta lângă jucătorii cu experiență. Cei cu experiență, pe care i-am antrenat, sunt niște jucători extraordinari, oameni cu caracter, care ar fi ajutat foarte, foarte mult”, a declarat Cristian Lupuț pentru Liga2.ro.

Cristian Lupuț: ”Eu am vrut să țin acest lot în continuare, aveam conturate doar doi-trei transferuri”

Potrivit antrenorului, Viitorul Pandurii nu a mai oferit contracte noi anumitor jucători importanți, cărora le-au expirat înțelegerile la finele lunii iunie. Pe listă se regăsesc șase fotbaliști experimentați, care au dus greul sezonul precedent, printre care: Cristian Oros și Vasile Pop. Francois Yabre și Alexandru Negrean au plecat și ei.

”Eu mă gândeam, din ce am discutat cu conducerea, că putem să atacăm primele trei locuri, să ne batem la promovare. Lotul era unul foarte bun la nivelul Ligii 2, foarte omogen. După ce am decis să nu continui, au mai plecat și din băieți. Jucătorilor care erau la final de contract nu li s-a propus prelungirea. Negrean a semnat cu ”U” Cluj, Vasile Pop a plecat, Oros a plecat, Yabre e ca și plecat. Eu am vrut să țin acest lot în continuare, aveam conturate doar doi-trei transferuri. Nu voiam foarte mult. Aveam deja un nume în minte, dar, din păcate, nici acum nu înțeleg decizia aceasta. Trebuia să mi se spună și mie înainte de pandemie, poate găseam altceva ca antrenor. Asta nu înțeleg. Am muncit, mi-am văzut de treaba mea. Nu cred că meritam lucrurile acestea. Trebuia să fim corecți”, a mai spus Lupuț

După ce vestiarul a aflat că Lupuț nu va mai continua la echipă, jucătorii l-au sunat și și-au exprimat regretele. Potrivit fostului antrenor de la Viitorul Pandurii, relația cu fotbaliștii era una foarte unită.

”M-au sunat toți jucătorii, le-a părut rău că plec. Am format o familie la această echipă. Am fost foarte apropiați. Dar, din păcate, tot ce e frumos poate să se destrame într-o clipă. Pentru antrenorul care o să vină va fi foarte greu, pentru că jucătorii au patru luni de pauză și nici nu îi cunoaște”, a încheiat Cristian Lupuț.

Doi antrenori care au lucrat cu Cristian Lupuț rămân la echipă: Dorin Hîrsu și Cosmin Frimu

Despărțirea dintre cele două părți a fost anunțată în exclusivitate de Liga2.ro. Surse din cadrul clubului din Târgu Jiu precizau că Lupuț nu va mai continua și se are în vedere căutarea altui antrenor. Viitorul Pandurii este presată și de timp, întrucât a precizat că reunirea lotului se va face la 15 iulie. Jucătorii și stafful tehnic vor intra în cantonament, pentru începerea pregătirilor pentru sezonul următor și vor face și testele de depistare pentru COVID-19.

Viitorul Pandurii a făcut publică despărțirea de Cristian Lupuț abia luni, pe pagina de Facebook: ”Mulțumim, Cristian Lupuț! Mult succes în continuare”, a postat clubul din Liga 2, pe site-ul de socializare, care marți, cu o zi înainte de reunire, a precizat că anumiți colaboratori pe care s-a bazat Cristian Lupuț în stagiunea precedentă vor rămâne și vor coordona primele antrenamente.

Antrenorul cu portarii Dorin Hîrsu și antrenorul secund Cosmin Frimu continuă la gruparea gorjeană, în trecut vâlceană (ACS Șirineasa) și hunedoreană (ACS Energeticianul).

”Astăzi clubul nostru a ajuns la un acord privind prelungirea contractelor cu Dorin Hîrsu-antrenor cu portarii și Cosmin Frimu-antrenor secund, atribuții ce le-au avut și în sezonul trecut. Aceștia se vor ocupa în perioada urmatoare și de pregătirea echipei până se va trasa un obiectiv clar! Le dorim mult succes”, a anunțat clubul într-o postare pe pagina de Facebook a echipei înființată de scurt timp.


Foto: Leczki JOZSI / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-viitorul-pandurii-a-ramas-fara-antrenor-contractul-cu-cristian-luput-nu-va-fi-prelungit-19138824

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viitorul-pandurii-a-publicat-data-reunirii-in-aceeasi-zi-in-care-a-ramas-fara-antrenor-gorjenii-vor-intra-in-cantonament-si-vor-disputa-cateva-meciuri-de-verificare-19138888

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-a-perfectat-al-patrulea-transfer-un-jucator-care-vine-de-la-clubul-lui-hagi-si-care-in-ultimul-sezon-a-evoluat-la-alta-echipa-din-liga-2-m-am-intors-acasa-la-echipa-19138748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alex-misaras-matematicianul-viitorului-pandurii-te-ajuta-sa-gandesti-si-sa-rezolvi-ecuatia-din-teren-19137242

 

 

Răzvan STÎNGĂ 15 Jul. 2020, 10:13 Liga 2
Pe aceeași temă