Cristi Pustai a dat matematica pe filozofie după victoria cu Metaloglobus: ”În startul sezonului trecut aveam zero puncte și eram încrezători, acum avem șase și trebuie să fim prevăzători”. Analiză inedită a antrenorului echipei Gloria Buzău

Răzvan STÎNGĂ 13 Aug. 2022, 19:18 Liga 2

Gloria Buzău face parte din rândul echipelor cu procentaj maxim de puncte după primele două etape. În calupul meciurilor disputate sâmbătă, în runda cu numărul doi a campionatului Ligii 2, formația lui Cristian Pustai a învins cu 3-1 Metaloglobus, după ce a fost condusă.

Gloria Buzău a învins Metaloglobus. Cristian Pustai: ”Am avut situația din care am marcat pentru 1-1 și încet, încet am pus stăpânire pe joc”

Gloria Buzău a demonstrat că e capabilă să și întoarcă rezultate și arată că va fi cu adevărat o echipă care se va bate pentru promovarea în SuperLigă până în ultima etapă. La finalul confruntării, Pustai a scos în evidență că formația sa nu a început foarte bine, că primul sfert de oră a aparținut trupei lui Eugen Trică, dar apoi a revenit și a punctat de trei ori.

Andrei Blejdea (minutul 25) și Cristian Ciobanu (minutele 41 și 89) au înscris pentru oaspeți, dar după ce au fost conduși. Scorul fusese deschis încă din minutul 3, de Ovidiu Herea.

Cristian Pustai: ”Am început slab jocul, suprafața de joc a pus probleme”

Așa cum face mai mereu, Cristian Pustai nu a căutat scuze pentru debutul neconvingător de partidă, spunând că vremea a dezavantajat ambele echipe, nu doar pe Gloria Buzău.

Am început slab jocul, suprafața acestui teren a pus probleme, nu am reușit să ținem de minge. Ei au dat gol, au mai avut chiar câteva șanse în primele 10-15 minute, dar am început să ne revenim, am avut situația din care am marcat pentru 1-1 și încet, încet am pus stăpânire pe joc.

(N.r. – Despre faptul că a fost cald la ora partidei) Pentru toți cei care joacă la ora asta e o problemă temperatura ridicată, iar cu acest teren sintetic e și mai cald”, a afirmat Cristian Pustai, conform DigiSport.

Cristian Pustai, după Metaloglobus – Gloria Buzău 1-3: ”E foarte devreme să vorbim de promovare, mai sunt multe etape”

Întrebat dacă e mulțumit de începutul de sezon, Cristian Pustai a spus că nu se putea face mai mult, Gloria Buzău având șase puncte din șase în primele două etape. Vrea, însă, ca echipa să fie montată până la final, să nu se mintă cu acest start de sezon.

(N.r. – Sunteți mulțumit de începutul de sezon?) ”Ce se putea face mai mult? Sunt mulțumit, dar sunt conștient că e doar începutul unui drum. La fel cum la începutul sezonului trecut aveam zero puncte și am fost încrezători, acum avem șase puncte și trebuie să fim prevăzători.

E foarte devreme să vorbim de promovare, mai sunt multe etape”, a adăugat Cristian Pustai.

  • Gloria Buzău, cu Metaloglobus: R. Stoian (cpt.) – Sg. Pîrvulescu, Vîrtej, Wiktorski, Sălceanu – Trebotic, Cârstocea (Honciu 78′) – Al. Munteanu (Val. Munteanu 78′), Rz. Matiș, Blejdea – Cr. Ciobanu;
    Rezerve neutilizate: Alb. Popa – Oteliță, A. Lopez, A. Manea, Gaitan, Uțiu, Val. Alexandru;

Gloria Buzău, meci cu CSM Slatina în etapa a 3-a

În etapa a 3-a, după 1-0 cu Ripensia și 3-0 cu Metaloglobus, Gloria Buzău va juca acasă, cu nou-promovata CSM Slatina. De partea cealaltă, formația lui Eugen Trică va avea un nou duel de foc după cele cu Steaua și Gloria Buzău, cu Unirea Slobozia în deplasare.

Foto: FC Buzău

Răzvan STÎNGĂ 13 Aug. 2022, 19:18 Liga 2
Pe aceeași temă