Costel Pantilimon a fost prezentat oficial la Politehnica Timișoara, doar cu rectorul lângă el. ”A fost un imbold destul de mare să vin aici”. Paul Codrea, cooptat și el în conducere

Anda DELIU 08 Feb. 2023, 14:36 Liga 2
Costel Pantilimon a fost prezentat oficial la Politehnica Timișoara, doar cu rectorul lângă el. ”A fost un imbold destul de mare să vin aici”. Paul Codrea, cooptat și el în conducere

La doar puțin peste trei luni de la schimbările din toamnă de la Politehnica Timișoara, odată cu venirea lui Costel Pantilimon ca manager general se modifică din nou o mare parte din organizarea clubului.

Fostul portar pare împăcat să conducă clubul și dacă se va retrograda în Liga 3 cu echipa de seniori, iar odată cu el a fost cooptat ca director sportiv Paul Codrea, care îi ia locul lui Ioan Mera.

Costel Pantilimon a avut tratative cu clubul și în vară, dar nereușite

Costel Pantilimon a dat de înțeles că a revenit la ideea de a se implica la Poli Timișoara în urma unor discuții cu rectorul Florin Drăgan. În vară ar fi dorit să se alăture clubului, dar atunci a fost refuzat.

”Mulțumesc domnului rector că am ajuns într-un final la o înțelegere. Este important pentru mine să știu că sunt dorit, că se vrea ceva serios. A fost un imbold destul de mare să vin astăzi aici. Au fost în vară anumite discuții, eu am avut anumite condiții. Domnul rector a spus la momentul respectiv că proiectul pe care l-am avut ar fi fost greu de îndeplinit. Nu au fost multe lucruri pe care atunci le-am pus pe foaie, dar acum am ajuns la un numitor comun. A fost atunci un moment delicat, echipa venea după o retrogradare. Lucrurile erau într-o continuă mișcare, a rămas că ne auzim și am rămas într-un contact permanent. Drept dovadă, discuțiile le-am reluat. Eu o să mă ocup de tot ceea ce înseamnă echipa mare și academie, să creez o structură sănătoasă”, a declarat Pantilimon, fost portar la Poli Timișoara, pe vremea lui Marian Iancu, Manchester City, Sunderland, Watford (toate trei din Anglia), Deportivo La Coruna (Spania), Nottingham Forest (Anglia), Omonia Nicosia (Cipru) și Denizlispor (Turcia).

”Mi-aș dori să rămânem în Liga 2”

Deși a apreciat că lotul actual este unul bun, Pantilimon e conștient că sunt șanse ca echipa, aflată pe locul 19, la egalitate cu ultima clasată Unirea Constanța, să retrogradeze sportiv pentru al doilea an consecutiv.

”Mi-aș dori să rămânem în Liga 2, știu că nu sună realistic în momentul de față, dar pentru noi prioritatea e să creăm o bază solidă, să putem să promovăm jucători tineri în continuare și să creăm un ambient sănătos”, a spus fostul goalkeeper.

Reporterul Liga2.ro l-a întrebat pe noul manager general al Politehnicii Timișoara dacă nu era mai simplu să fi venit în vară, când clubul nu avea restanțe salariale (luna decembrie neachitată, după micșorarea bugetului). ”Acum am ajuns la un numitor comun, au fost chestiuni importante legate de comunicare între mine, Politehnica și Druckeria. Am căzut acum la un numitor comun. Poate ar fi fost mai simplu, dar cred că toate se întâmplă la timpul lor”, a spus Pantilimon.

Paul Codrea e director sportiv. Mera, Cuc și Plăvițu, pleacă?

Altfel, Pantilimon vine și cu alte nume în club. Paul Codrea, fostul internațional timișorean care a jucat ani de zile în Italia și care era antrenor de copii în cadrul clubului, după ce în trecut a fost atât jucător, cât și antrenor al primei echipe, va fi noul director sportiv, în locul lui Ioan Mera.

Despre Ioan Mera, rectorul Florin Drăgan a spus că va fi păstrat. ”Ioan Mera va rămâne în club, pe alt post”, a punctat Drăgan.

Președinte Ovidiu Cuc și director general Doru Plăvițu sunt istorie la club, din punctul de vedere al lui Drăgan. Pantilimon va decide însă dacă îi va menține. ”În condițiile în care nu am reușit să atragem sponsori, era greu să menținem două persoane. Costel Pantilimon poate decide dacă îi va coopta, dar în acest moment, am întrerupt colaborarea”, a spus rectorul.

De asemenea, se ”reactivează” funcția de administrator delegat, ce o ocupase anterior Florin Iacob. Profesorul Marius Adam va face asta, dar se va ocupa și de juniori.

De notat că șeful societăți pe acțiuni, Viorel Șerban, nu a fost prezent la conferință. Nici Paul Codrea, prezentat ca noul director sportiv al echipei.

Se caută bani! Drăgan a recunoscut că sponsorul Cramele Recaș s-a retras

Costel Pantilimon a spus că speră ca mai multe firme din Timișoara să sponsorizeze echipa, discurs pe care l-au mai avut însă și predecesorii săi, fără succes.

Rectorul a spus, în sfârșit, că sponsorul Cramele Recaș a părăsit echipa: ”La ora actuală, Cramele nu mai sponsorizează echipa. Eu cred că dacă împreună vom reuși să aducem echipa pe un drum bun, cred că ei pot reveni. Nu am discutat acest lucru, dar sunt convins”, a spus Drăgan.

Cramele Recaș s-a regăsit însă pe panoul cu sponsori din spatele lui Costel Pantilimon și Florin Drăgan, la conferința de presă.

Conferința de presă în care Costel Pantilimon a fost prezentat ca manager general la Poli Timișoara:

Foto: Leczki JozsiMediafax Foto

Anda DELIU 08 Feb. 2023, 14:36 Liga 2
Pe aceeași temă