VIDEO | Costel Enache, ieșire necontrolată înainte de ”U” Cluj – Petrolul: ”Dacă vreți plec acum. Am luat geanta și am plecat. O să spun după meci, în direct, că plec. Să vă văd bucuroși”. Reacție dură și la adresa arbitrajului: ”E dezastru național!”

Andrei PASCU 26 Mar. 2021, 20:11 Liga 2
VIDEO | Costel Enache, ieșire necontrolată înainte de ”U” Cluj - Petrolul: ”Dacă vreți plec acum. Am luat geanta și am plecat. O să spun după meci, în direct, că plec. Să vă văd bucuroși”. Reacție dură și la adresa arbitrajului: ”E dezastru național!”

Costel Enache, antrenorul Universității Cluj, a avut o ieșire nervoasă înaintea meciului cu Petrolul, din ultima etapă a sezonului regular din Liga 2. El a fost iritat de întrebările legate de postul său, dacă va pleca de la echipă, dacă nu reușește calificarea în play-off-ul campionatului.

Costel Enache: ”Demisia mea e scrisă în alb la domnul președinte. Când e semnată, eu am plecat. Mai clar de atât nu poate să fie” 

Costel Enache a declarat, pe fondul stării de nervozitate, că demisia lui e scrisă în alb și se află pe masa conducerii. Antrenorul pare decis să își anunțe plecarea public, după meciul cu Petrolul, la interviurile de la final.

Conducătorul băncii tehnice a Universității Cluj crede că nu a fost plăcut de anumite persoane încă din momentul în care a fost numit în funcție și că a existat o presiune permanentă pe el.

Mă înnebuniți cu lucrul ăsta! Nu știu ce aveți așa… e o bucurie așa… Dă-l dracu, că nu sunt eu important, nu-s eu important. Dacă vreți plec acum, am luat geanta și am plecat. Asta e o durere mare? Cine-s eu, că plec indiferent de rezultat. Am spus de mai multe ori, o spun din nou, demisia mea e scrisă în alb la domnul președinte. Cum să plec, dacă am un contract? Când e semnată, eu am plecat. Mai clar de atât nu poate să fie. Nu-s inconștient, cu un contract să o iau pe drum așa, să mă duc la Piatra Neamț. Nu!

M-ați mai întrebat când eram pe locul 1 în clasamentul real, fără meciul cu Farul, despre asta. Suntem nebuni, părerea mea. V-ați uitat la clasamentul meu? Văd că insistați cu chestia asta, mă irită. Efectiv mă irită. Nu mă întrebați «bă frate, văd că aveți cel mai tânăr jucător din Liga 2». «Am văzut că aveți cele mai multe goluri din atac pozițional». Nu știți niciunul asta. Mă întrebați zi de zi de demisii. Bine, mă, gata, plec! M-ați convins.

Exact așa o să fac, o să spun duminică după meci, în direct, că o să plec. Ca să vă văd bucuroși”, a declarat Costel Enache, la conferința de presă premergătoare jocului cu Petrolul.

Costel Enache, despre Petrolul: ”Avem în față o echipă rănită, o echipă care poate avea două fețe” 

Costel Enache a prefațat și partida cu Petrolul, despre care a afirmat că va fi una dificilă, întrucât și ploieștenii mai au ceva șanse la play-off-ul Ligii 2. El se așteaptă să vadă o față a fostei lui echipe foarte motivată sau jucători resemnați, care nu mai cred în accederea în grupa pentru promovarea în Liga 1.

Deși este ca o finală pentru Universitatea Cluj această confruntare, Costel Enache a precizat că nu a pregătit nimic special și că a tratat totul, la fel ca oricare altă partidă din acest sezon.

Va fi foarte ușor să pun focusul pe un singur meci, dar nu e modul meu de a vedea fotbalul. Fiecare meci e important, are importanța lui și așa e și jocul de duminică. Eu gândesc fotbalul ca pe un proces. În decurs de o săptămână nu pregătim ceva special pentru fiecare adversar. Nu putem să schimbăm echipa, ea se formează în timp. Gândurile noastre sunt la victorie.

Sper să fim capabili să o obținem. Avem în față o echipă rănită, o echipă care poate avea două fețe. Una în care să scape de toate grijile, iar una în care chiar să apară ca o echipă care chiar și-a schimbat obiectivul. Noi trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu. Sper să găsesc la băieți aceeași atitudine, aceeași implicare și aceeași unitate de grup. Lucrurile acestea cred că le-am văzut cu toții, sunt la un nivel bun. Sigur, și ele pot fi perfecționate și pe lângă, se mai pune ceva. Aș vrea ceva în plus de la fiecare meci.

Parcă asta am vorbit și la prima conferință, că sunt cu sabia deasupra capului. Nu cred că am avut un meci în care să spunem că ne e indiferent rezultatul. Pentru noi toate au fost importante. La momentul respectiv, era vorba de Călărași, apoi cu Ripensia, cu Viitorul Târgu Jiu. Exact ca ăsta erau. Indiferent cu cine am jucat, cum am juca, meciul următor e decisiv, știm că e decisiv. Sper să reglăm și partea mentală.

Eu am încercat lucrul acesta, dar fiecare suntem oameni și gestionăm cumva emoțiile, de a ne aduce energie, de a fi scoși de pe traiectorie. Discursul meu a fost că nimeni nu trebuie să facă calcule. Noi trebuie să ne facem treaba, nu să ne intereseze ce fac alții, pentru că nu putem influența alte rezultate cu nimic.

(N.r. – Dacă este un antrenor norocos) Nu stau acele lucruri în puterea noastră. Singurul lucru pe care noi putem să îl facem, e să câștigăm. Sunt un om foarte norocos, un antrenor norocos nu știu dacă sunt. Nu pot gestiona norocul. Aș face dacă e ceva de făcut, să port chiloții invers, să scuip pisica neagră, habar n-am cum să fac lucrurile acestea.

Norocul poate e o consecință a lucrurilor pe care le faci de zi cu zi. Undeva e o balanță și se echilibrează lucrurile”, a punctat Costel Enache.

Costel Enache se teme de arbitraj: ”Știm la ce nivel e fotbalul, dar arbitrajul e dezastru” 

Costel Enache a avut reproșuri față de arbitraj, tot mai criticat în ultimele etape din Liga 2. El consideră că a fost unul extrem de slab în această perioadă și a vorbit de o așa-zisă teorie a conspirației. De altfel, a văzut prestații slabe ale arbitrilor și în Liga 1.

Se așteaptă ca și la ”U” Cluj – Petrolul să fie luate decizii controversate, care să pună echipele în anumite situații incorecte.

Nu am încredere, cum dracu să am încredere? Voi nu vedeți meciurile de la Liga 2? Și din Liga 1? E dezastru național! Ne-au depășit cu mult. Știm la ce nivel e fotbalul, dar arbitrajul e dezastru. Nu vreau să merg cu teoriza conspirației mai departe decât e cazul, dar nivelul e slab, asta e realitate. Ne-au depășit, ăsta e adevărul”, a fost reacția lui Costel Enache, cu privire la arbitraje.

”U” Cluj și Petrolul, șanse foarte mici la play-off 

Universitatea Cluj și Petrolul mai au șanse la play-off pur teoretice. Sunt obligate să învingă, dar au nevoie și de jocul rezultatelor. Partida de pe Cluj Arena va decide și echipa care va juca, sută la sută, în play-out. În cazul unui rezultat de egalitate, ambele vor lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Ardelenii sunt pe locul 10 acum, cu 29 de puncte în 18 partide, în timp ce ploieștenii au cu un punct mai puțin, 28.

Foto: Flaviu Buboi/ Mediafax Foto 
Video: FC Universitatea Cluj

 

Andrei PASCU 26 Mar. 2021, 20:11 Liga 2
Pe aceeași temă