Costel Enache e sincer în privința promovării după remiza Petrolului cu Turris Oltul: ”Ne-am complicat groaznic situația. Reluăm calculele, vedem ce am putea face”

Marius ANGHEL 22 Jul. 2020, 01:19 Liga 2

După remizele cu Rapid (0-0) și UTA (1-1), Petrolul a obținut tot un egal și din al treilea meci disputat în play-off-ul Ligii 2. Obiectivul promovării cel puțin de pe un loc care duce direct în Liga 1 e deja departe de a mai fi realizat, astfel că echipa ploieșteană mai are șanse în acest moment doar la barajul pentru promovare, însă și aici stă la mâna rezultatelor adversarelor, în cazul în care își câștigă ultimele două jocuri. Marți seară, ”lupii” au încheiat la scorul de 0-0 partida cu Turris Oltul, iar antrenorul Costel Enache a fost destul de abătut.

Costel Enache, după remiza cu Turris Oltul: ”Ne-am complicat groaznic situația cu acest rezultat”

Antrenorul Petrolului a vorbit despre o situație complicată privind șansele echipei de a mai promova în Liga 1 după ce nici meciul cu Turris Oltul n-a fost câștigat, unul considerat înainte ”extrem de important”.

”N-am reușit să ne facem niște calcule, dar, oricum, cred că ne-am complicat groaznic situația cu acest rezultat. Așa am calculat din start, că în toate meciurile avem nevoie de victorie, ca să depindem doar de noi, dar ăsta era un meci extraordinar de important pentru noi. Părea unul decisiv. Mai vedem cum sunt calculele și ducem lupta până la capăt. Cât mai avem ceva matematic acolo, credem, e datoria noastră să credem, deși e o dezamăgire în rândul tuturor. Reluăm calculele, vedem ce am putea face. Probabil că în acest moment nu mai depindem de noi, depindem și de rezultatele colaterale și asta e cea mai mare problemă pentru noi. Nu mai suntem simpli gestionari a situației noastre”, a spus Costel Enache la microfonul DigiSport, singura televiziune care are acces la reacțiie imediat după joc în această situație de pandemie.

Costel Enache n-a reușit să-și facă elevii să marcheze pentru al doilea meci din trei în play-off-ul Ligii 2. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Am fi avut nevoie de ceva șansă, o execuție extraordinară sau o greșeală a adversarului ca să înscriem”

Meciul de la Turnu Măgurele a fost unul echilibrat, cu puține ocazii de poartă. Pol Roige a avut cea mai mare situație tocmai în minutul 69, însă mingea sa, deviată, s-a dus în plasa laterală. Haită (82) putea puncta dintr-o lovitură liberă de la 17 metri, însă a bătut slab, mult peste poartă. Ultima fază a jocului putea aduce și golul izbăvitor pentru Petrolul. După un corner, Arnăutu (90+4) a reluat cu capul pe poartă, însă Ispas și-a salvat echipa cu respingerea sa de pe linie.

”Jocul a fost destul de agitat, în plus și cu foarte mulți nervi, mai mult decât nervi. Confuz în prima repriză. În a doua cred că am avut o posesie mai bună, am pus un pic presiune pe adversar, ne-am creat ceva oportunități, dar nu am avut ocazii clare. Am fi avut nevoie de ceva șansă, o execuție extraordinară sau o greșeală a adversarului ca să înscriem”, e de părere Costel Enache.

Ionuț Cioinac, Tiberiu Serediuc și Pol Roige Rodriguez în meciul dintre Turris Oltul Turnu Măgurele și Petrolul. Doar petrolistul a avut o șansă de gol dintre cei trei. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Echipa și grupul pot mult mai mult, dar ar fi trebuit și condiții normale de antrenament”

Întrebat de reporterul DigiSport dacă Petrolul are un joc potrivit să ducă echipa spre Liga 1, Costel Enache a dus discuția nu doar către formația sa, ci către toate adversarele din play-off, considerând că toate sunt la același nivel. Antrenorul a reamintit din nou prin ce dificultăți a trecut trupa ploieșteană înaintea acestui turneu de promovare.

”Cred că suntem foarte echilibrați toți cei șase participanți. Întrebarea ar fi valabilă pentru toți cei șase, pentru că rezultatele arată așa. Jocul echipei nu e dat doar din momentul în care voi ați venit la stadion și ați văzut un joc. Gândiți-vă la situația noastră. Am fost de două ori opriți, am stat o săptămână, am avut lipsă opt jucători de care am fi avut nevoie, ne-am antrenat așa cum am putut, în grupe de câte patru, apoi într-o singură grupă de 12. E destul de greu să ducem lupta. Echipa și grupul pot mult mai mult, dar ar fi trebuit și condiții normale de antrenament. Ideea e că putem mult mai mult decât am arătat, dar nu am cum să fiu supărat pe jucători, că nu au încercat să facă lucrurile sau că nu au luptat”, și-a spus punctul de vedere Costel Enache.

Sergiu Arnăutu ar fi putut da lovitura la Turnu Măgurele la ultima fază a meciului, însă Dragoș Ispas a respins din fața porții o minge reluată cu capul de atacant din 8 metri. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Mai sunt două jocuri și e de datoria noastră să ne luptăm pentru cele șase puncte”

În privința ultimelor două meciuri rămase de disputat de către Petrolul în acest play-off, acasă cu Campionii FC Argeș și în deplasare cu CS Mioveni, cât și a șanselor de promovare, Costel Enache spune că e nevoie de calcule din aproape în aproape.

”Îmi e greu să fac predicții, să vizionez lucrurile. Suntem imediat după meci, aveam un alt plan în minte, iar acum trebuie să-l refac în funcție de tot ce se întâmplă în restul meciurilor rămase. Nu mai putem să facem un calcul sau o vizionare care să depindă doar de noi. Și atunci e complicată situația. Nu aș putea să spun: «Uite, vom face lucrul ăsta». Dar, e clar, așa cum am mai spus-o și până acum, mai sunt două jocuri și e de datoria noastră să ne luptăm pentru cele șase puncte și în funcție de ce se mai întâmplă să sperăm că putem avea șansa pentru Liga 1”, a mai spus antrenorul Petrolului după remiza cu Turris Oltul.

Cu 22 de puncte, Petrolul urcă momentan pe locul 4 în play-off-ul Ligii 2 și rămâne la trei puncte de Turris Oltul, care e pe locul 2, direct promovabil. UTA e lider, cu 29 de puncte, Campionii FC Argeș e pe locul 3, cu 23 de puncte, iar Rapid și Petrolul sunt pe ultimele două poziții, cu câte 21 de puncte.

Marius ANGHEL 22 Jul. 2020, 01:19 Liga 2
Pe aceeași temă