Costel Enache e nemulțumit de programul Petrolului în play-off, însă se declară optimist în privința promovării. De ce consideră antrenorul că actuala echipă are ”neșansă” în fața ”publicului consumator de fotbal din Ploiești”

Marius ANGHEL 17 Jun. 2020, 14:35 Liga 2
Costel Enache e nemulțumit de programul Petrolului în play-off, însă se declară optimist în privința promovării. De ce consideră antrenorul că actuala echipă are ”neșansă” în fața ”publicului consumator de fotbal din Ploiești”

Vicepreședintele clubului Petrolul, legenda Octavian Grigore, a extras din urnă, la tragerea la sorți pentru stabilirea meciurilor play-off-ului Ligii 2, ultimul număr posibil, 6, cel care a dat ploieștenilor un start de foc în acest mini-turneu de promovare în Liga 1. ”Lupii” se vor deplasa pentru primul meci la Arad, unde vor juca pe teren sintetic împotriva liderului UTA, singura echipă în fața căreia au pierdut ambele jocuri din această edițiede campionat, 0-3 pe ”Ilie Oană” și 0-3 pe Motorul. În celelalte două deplasări vor juca la Turnu Măgurele și Mioveni.

Costel Enache: ”Nu e chiar ce ne-am fi dorit. Destinul a aranjat în așa fel”

Antrenorul Petrolului, Costel Enache, nu s-a arătat entuziasmat de ”norocul” pe care l-a avut echipa sa la tragerea al sorți și a vorbit despre meciul cu UTA.

”Nu e chiar ce ne-am fi dorit, dar nu mai are rost să analizăm lucrurile. Destinul a aranjat în așa fel, iar noi trebuie să ne pregătim pentru ce urmează. Ne așteaptă, într-adevăr, un debut destul de greu. Suntem conștienți că UTA e o echipă care arată forță, o echipă echilibrată, o echipă constantă. Rezultatele ei nu sunt întâmplătoare. Vin pe un joc organizat, pe o emulație bună. Eu cred că și noi arătăm bine, am mai avut timp să lucrăm împreună, să ne cunoaștem, să mai corectăm din ce nu a mers foarte bine și cred că o să fie un meci frumos.

Începem tare, dar nici nu erau meciuri pe care să ni le fi dorit în mod special. Echipele sunt echilibrate, arată și punctajul. Fiecare a avut timp să se organizeze în perioada asta pentru ceea ce urmează. Meciuri ușoare nu prea văd”, a spus Costel Enache la DigiSport.

Costel Enache, în meciul amical dintre Petrolul Ploiești și Astra, disputat fără spectatori pe stadionul ”Ilie Oană”, la data de 11 iunie 2020. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

”Avem nevoie de spectatorii noștri, de fanii noștri, ei sunt ținta pentru care noi activăm”

Enache a fost întrebat și dacă lipsa suporterilor pe stadion din cauza măsurilor de prevenție împotriva virusului SARS-CoV-2 reprezintă un avantaj sau un dezavantaj pentru Petrolul, știind că fanii echipei ploieștene se aprind repede dacă evoluția din teren nu le e pe plac și încep să conteste jucătorii. Antrenorul a vorbit despre o ”neșansă” pe care o are lotul actual în fața suporterilor care au pretenții ridicate după ce în urmă cu câțiva ani echipa câștiga Cupa României și participa în cupele europene.

”Noi avem nevoie de spectatorii noștri, de fanii noștri, ei sunt ținta pentru care noi activăm. Către ei încercam să transmitem un mesaj. Sunt moment în care, poate, presiunea e oarecum mare, dar asta ar trebuie doar să ne tragă un semnal de alarmă și să revenim acolo unde ne dorim cu toții, o echipă luptătoare, muncitoare. Publicul din Ploiești e unul consumator de fotbal și cunoaște destul de bine fenomenul. Noi avem o oarecare neșansă, să spunem, pe faptul că în trecutul recent clubul a făcut performanțe și a avut o forță de joc extraordinară. E de datoria noastră să încercăm să ne ridicăm la nivelul acelei ultimei echipe care a făcut performanță și să ne bucurăm și noi suporterii.

Nu mai depinde de ei sau de noi dacă vor fi pe stadion, lucrurile vor fi reglate de legiuitori. Așteptăm cu mare drag până când încep meciurile, poate se mai schimbă ceva”, a declarat Enache.

Petrolul caută încă trei adversari pentru meciuri amicale

În această perioadă de pregătire înainte de play-off, Petrolul a jucat un amical, cu Astra, încheiat la egalitate pe ”Ilie Oană”, scor 0-0. Costel Enache și-ar mai dorit trei teste până la startul mini-turneului, însă exclude întâlniri cu adversari din lupta pentru promovare, motiv pentru care nu a dorit să joace cu Turris.

”Încercăm să ne punem în ordine lucrurile. E destul de complicată treaba. Programul e foarte aglomerat pentru cei din Liga 1. Între noi, la Liga a 2-a, e destul de greu de ținut un meci. Avem niște date pe care le-am arajat. Așteptăm niște răspunsuri, dar e destul de greu să căutăm trei echipe și să primim răspunsuri pozitive de la toate trei. Cu Erik (n.r. – Erik Lincar, antrenorul echipei Turris, adversar din play-off) am vorbit, am ținut legătura. Rămâne, așa, într-un semn de întrebare, dar e destul de greu de jucat între noi”, a transmis Costel Enache.

În final, antrenorul Petrolului a spus ce șanse de promovare îi dă echipei sale.

”Cred că o să fie o emulație bună în jurul play-off-ului. Șansele sunt deschise pentru oricare dintre noi, competitorii. Eu pot să vă spun ca și încheiere, că sunt destul de optimist și cred că avem șanse destul de bune la atingerea obiectivului”, a mai spus Costel Enache la DigiSport.

Costel Enache are încredere că Petrolul poate promova în Liga 2 la finalul celor cinci etape din play-off. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Programul echipei Petrolul Ploiești în play-off-ul Ligii 2:

Etapa 1 – 4 iulie 2020: UTA Arad – Petrolul Ploiești
Etapa 2 – 11 iulie 2020: Petrolul Ploiești – Rapid
Etapa 3 – 18 iulie 2020: Turris Oltul Turnu Măgurele – Petrolul Ploiești
Etapa 4 – 25 iulie 2020: Petrolul Ploiești – Campionii FC Argeș
Etapa 5 – 1 august 2020: CS Mioveni – Petrolul Ploiești

Barajul de promovare/menținere în Liga 1 va avea loc în datele de 5 și 9 august.

TOT PROGRAMUL PLAY-OFF-ului Ligii 2 îl poți vedea AICI

Clasament play-off-ul Ligii 2:

  1. UTA Arad 0 0 0 0 0-0 25 pct.
  2. CS Mioveni 0 0 0 0 0-0 36-22 20*
  3. Turris Oltul Turnu Măgurele 0 0 0 0 0-0 20*
  4. Campionii FC Argeş 0 0 0 0 0-0 19
  5. Petrolul Ploieşti 0 0 0 0 0-0 19
  6. Rapid 0 0 0 0 0-0 19*

*echipele beneficiază de o rotunjire în plus cu 0,5. La final, în caz de egalitate de puncte, echipele care au beneficiat la început de rotunjire vor fi în dezavantaj.
**locurile 1 și 2 promovează direct în Liga 1 la finalul play-off-ului, iar clasata pe 3 merge la barajul pentru promovare/menținere în Liga 1 împotriva echipei situate pe locul 6 în play-out-ul Ligii 1.

Marius ANGHEL 17 Jun. 2020, 14:35 Liga 2
Pe aceeași temă